Inlägg från: Pandy |Visa alla inlägg
  • Pandy

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Hej!


    Vi har precis bestämt oss för att nu jäklar ska det bli bröllop i sommar =) och så smått börjat planera. Det finns ju maaaassor att fundera över. Vi vill inte ha något stort och pråligt utan mer familjärt och kul - och borgerligt. Men ändå, det är ju många beslut som ska tas - bara som exempel: vill vi ha tärnor/best man, hur vill vi ha ceremonin m.m. gånger tusen.... Pirrigt!


    En sak jag funderar över nu är om man ska ha något litet färgtema. Vad känns augusti? Har ni andra någon genomgående färg? Tex från inbjudningskort till tex mannens slips och servetter på festen....?


     


     

  • Pandy

    Tack för svar angående färgtema. Blivande mannen tyckte direkt att ljusblå hade varit fint, men det höll jag inte alls med om... haha! Så det var ju ett bra tips med att man får välja något som båda gillar. Flört Det blir nog inte något helt igenom färgtema för oss tror jag... Jag tänker mig murgröna och någon slags ros (gärna åt det gammeldags-blek-rosa hållet) som dekoration på borden. Så kanske fortsätter vi med dem färgerna där det kan bli lämpligt. Möljligen kallar jag det inte för färgtema inför mannen. I så fall kanske han tycker ljusblått igen. Tyst


     


    Vad gäller mat tänker vi oss buffé för 180 kr per person (ca 70 pers) och snittar innan dess (kostnad vet jag ej), tårta ca 25 kr per bit och sedan nattamat ca 25 kr per person.


     


     


     

  • Pandy

    Jag håller nu på med save-the-date-vykort som vi ska skicka ut så snart vi varit och tittat (26 januari) och bestämt att vår preliminärbokade lokal + vandrarhem är stället vi ska gifta oss på. Det är 20 mil bort (nära där min sambo är uppvuxen) så det är inte bara att titta in. Men det känns så rätt så det blir alldeles säkert där. Om inte kommer det nog bli svårt att hitta någon annanstans med lika kort varsel. Vi gifter oss 10 augusti. Vi skickar ut inbjudningarna längre fram i vår när det är klart med toastmasters, definitiv vigselplats (borgerligt antagligen utomhus på något naturskönt ställe) osv...

  • Pandy
    Erika83 skrev 2013-01-07 15:49:36 följande:
    Hej! Jag hoppar med in på denna tråden.... Kommer att gifta mig den 17/8 med min sambo sedan 10 år tillbaka. Ska beställa inbjudningskort nu i veckan och sedan ska vi skicka ut dem i februari. Maten har vi börjat fundera på och fotograf ska med bokas, har inte någon än bara... Lokal och kyrka är med bokade och klara. Vad har jag missat som måste göras redan nu?
    Kul med en till som gifter sig efter lång tid... Vi blev ett par för 11 år sedan. =)
  • Pandy

    Hihi! Vi har också 10/8. Känns som ett bra datum. Sista helgen på mångas semestrar (för visst är industrisemestern slut den veckan? ) så förhoppningsvis inga utlandssemestrarvsom redan är bokade... Men för oss blev det bara då eftersom det var det bästa av de datum som var lediga i vår lokal/vandrarhemmet. Vi gifter oss i Skåne! Men bor i Göteborg... Kul med fler som har lång "historik" och barn. Vår son kommer vara drygt 2 år. Han får gå och lägga sig på vandrarhemmet när han blir trött på kvällen. Och det blir nog morfar eller farmor som lägger honom. Och sen en baby watcher som jag hoppas når ut till lokalen. :S Annars får någon smita dit då och då och titta till honom. Vi får göra ett schema för det. :D Däremot är det svårt att bestämma hur man ska göra med andras barn. Ska de få komma också? Vill att gästerna ska kunna koppla av och njuta av kvällen och övernattning med sovmorgon och vill helst inte ha ett barnkalas med 25 barn varav 15 är under tre år.... Men det blir kanske konstigt/tråkigt om vår son är med men inte andras barn... Hur gör ni andra? Vad tänker du ang hår och make up Ela? Jag har inte kommit så långt än själv, men är det någon skillnad för att ni har vigseln tidigt? Att det ska hålla länge?

  • Pandy

    Oj vad det händer grejer här! Vingar fortf inte gjort i princip ngt alls... Prel bokat lokal som vi ska kolla i slutet av janl. Kollat på ringar och klänning men hittar inget än... Hmmm.... Lite efter er amdra känns det som.

  • Pandy

    Tack SiriochPer! Känns skönt att höra. Imorgon ska vi iaf titta på lokalen och vi har börjat designa save the date-kort. Ska bli kul att få skicka ut dem. Ingen som vet något ännu så det kommer bli kul att få reaktionerna! :) Är det fler som skickar save the date-kort? Vi tänkte skriva lite mer på dem eftersom vi hoppas att många vill göra vårt bröllop till en helhelg och bo över och därför vill vi ge lite mer info om stället. Någon annan som gör liknande? hur har ni skrivit? Spara datumet? Spara helgen? Save the date.... Vik en helg.... Hmmmm...

  • Pandy

    Hej! Svårt det där med barn. Vi har bokat en helhelg på pensionat med våra nära och har festen i en festlokal de har i en lada bredvid pensionatshuset. Vi har med vår tvåårige son men vet inte riktigt hur vi gör med honom under kvällen. Någon/några får ställa upp och underhålla honom/lägga honom. När han väl somnat hoppas jag att denna person (farmor tex) kan få vara med på festen och släppa loss lite. Men lurigt eftersom han ju kan vakna under kvällen/natten... Tror inte att någon baby watcher kan nå igenom två tegelfasader... Kanske om man kan lita på mobil-appar som ringer upp vid en viss decibel. Det är också lurigt med andras barn. Vi vill gärna att folk ska kunna slappna av på festen, men vill inte heller säga att vi inte vill att deras barn ska vara med... Och det handlar bara om de barn som är så små att de inte kan "sköta" sig lite själva. Barn i skolåldern tycker jag absolut ska kunna vara med, och de kommer att ha kul med varandra. Men vi vill att föräldrarna ändå ska välja. Vill de ha en barnfri helg så ska de passa på. Men vill de, tex som en del av semestern, att barnen ska vara med så ska de kunna ha med dem.... Veligt. Vi har inte skrivit ngt om det på save the date-korten som vi ska skicka ut i dagarna, utan lämnat det så att det naturligt kommer att frågas om när de väl fått korten (sen får vi skriva ngt om det i inbjudningarna). Men nu blev det svårt att bestämma hur vi ska skriva på kuverten istället. Familjen xxx, eller bara de vuxnas namn, eller bara efternamn. Suck! Någon som har någon idé? Vi kommer nog inte åka på någon direkt smekmånad. Möjligen en barnfri storstadsweekend. Vi sparar våra pengar till husköp istället.... Tror jag. Kanske ångrar vi oss och drar iväg på nåt i alla fall.... Är alla förresten färdiga med kläder? Vi har knappt börjat med det. Jag har bara kollat på nätet. Ska ngn beställa på nätet? Kanske en god idé att börja med att kolla. Några affärer först. Och prova lite olika modeller...?

  • Pandy

    Oj vad ihoptryckt texten blev. Det var lite radbyten egentligen som inte kom med.... Poppee, jag funderar över Jenjen. Har kollat runt väldigt mkt på,nätet och tycker att de är de enda som har några klännings-alternativ som känns lockande. Men jag tror jag ska försöka prova lite klänningar på stan först för att känna efter. Risken är väl att man då som ovan exempel plötsligt måste ha en klänning som kostar vääääldigt mycket mer än man tänkt. :D

  • Pandy

    Vi ska ha förrätt (vilket cateringfirman rekommenderade eftersom alla då börjar med att sätta sig ner och det blir inte "kaos") och sedan buffé (kall). Vi har det för att vi tycker det är trevligt att alla rör sig lite och därmed minglar över bordsgränserna, alla kommer att kunna hitta något de gillar på buffebordet, det blir lite mer familjärt och enkelt vilket vi tycker är skönt, och dessutom blir det billigare.

  • Pandy

    Åh! Sommaren13, vilken har du beställt? Kan du inte skriva sen om du blev nöjd? Och gärna en bild! Jag har lite klänningspanik och har tittat lite på stora dagen. :)

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!