• Chicita

    Ska jag bjuda dom eller inte?

    Det kan finnas många anledningar till att hon inte bjuder dig på sitt bröllop.

    Och att tacka nej till dop är inte så konstigt om man inte umgås jättemycket.
    Att gå på dop (för mig som inte har egna barn) känns mest som att jag blir bjuden för att barnet ska få lite extra presenter. Jag är inte troende, eller i alla fall inte i den utsträckning att jag kallar mig för det. Så att se någon annans barn få en skvätt vatten på huvudet efter en långtråkig gudstjänst är inget jag ser fram emot. Och något jag faktiskt bara ställer upp på för föräldrarnas skull under förutsättning att jag känner dom väl (släkt eller väldigt nära vän).
    Jag har oftare viktigare saker att göra, som att jobba eller städa eller nåt...

    Men du behöver inte väga in det där med dopen eller att du inte är bjuden på hennes bröllop i ditt beslut angående om du vill bjuda henne eller inte.
    Om du vill ha henne där och har plats för henne och hennes man så bjud dom. Det värsta som händer är ju att hon säger nej. och det kan ju vara för att det är för tight inpå hennes bröllop att hon känner att hon inte hinner innan (eller att hon ska på resa efter).

    Så kort och gott.
    Vill du ha henne där så bjud henne, oavsett om hon bjuder tillbaka eller inte.
     

  • Chicita

    Det är väldigt lätt att tolka in mer i en avböjd inbjudan eller en utebliven inbjudan, än vad som egentligen ligger bakom.

    Jag bjuder aldrig någon med intention att dom ska bjuda tillbaka. Och jag bjuder inte in bara för att dom bjöd mig - alternativt låter bli att bjuda bara för att dom inte bjöd mig.

    Försök att inte dra likhetstecken mellan situationerna bara Glad 

Svar på tråden Ska jag bjuda dom eller inte?