Inlägg från: Nephele |Visa alla inlägg
  • Nephele

    Kostnad?

    Jaha, hur var det nu då? Fick vigselförrättare ta betalt eller inte? Förra året var det mycket diskussioner om detta, och artiklar som vittnade om att de inte fick det, och brev som skickades ut till alla vigselförrättare för att påminna de om vad som gällde. Dock verkar många kommuner numera ta ut en administrativ avgift, många kring 500:-, en del mer än så. Reseersättning kan såklart också tillkomma om man valt en annan vigselplats än den som kommunen tillhandahåller.
    Nu har vi valt en "privat" (ej kommunanställd) VF, som det nu visar sig tar ut en lite högre avgift för detta. Okej eller inte? Om inte, hur gör man i ett sådant läge? Vi vill ju gärna ha denne som VF, hellre än någon från kommunen. Denne ställer också upp med musik, som vi annars fått betala för men som nu ingår. Så det ekonomiska utgör en ytterst liten skillnad för oss om vi tänker alternativet adm. avgift om 500:- + utgift för musikant. Principiellt stör det mig dock. Samtidigt vill man ju inte stöta sig med den valda VF, man vill ju gärna ha en god stämning på sin bröllopsdag ;).
    Hur är det för er andra? Hur hade ni tänkt? Vad betalar ni för eran VF? Kommunanställd eller "privat"?

  • Svar på tråden Kostnad?
  • Nephele

    Jo, precis, tror nog också att våran VF är värd pengarna... Görs helt på fritiden, och det lilla arvode de får är ju löjligt lågt. Han gör ju också lite extra... Vet inte än hur han vill ha betalt.

  • Nephele
    Marjasinus skrev 2012-07-31 07:43:53 följande:
    Idag var det ett inslag på ABC (sthlms lokala nyheter) om detta. Tydligen skall LST gå igenom detta en gång till. Dom får verkligen inte ta betalt!
    Såg nån artikel om det jag också. Även förra året var det ju en massa om detta, och de skulle gå ut och påminna om vad som gällde. Men det var också i Stockholm. Kan de inte göra det i hela landet?!

    Blir dock en annan VF för oss ändå, men fortfarande 500:- för administrativa kostnader som kommunen börjat med.
Svar på tråden Kostnad?