Inlägg från: FrökenMäkelä |Visa alla inlägg
  • FrökenMäkelä

    September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!

    emelieparstam skrev 2013-03-12 09:02:16 följande:
    Ett tips från där jag köpte min klänning!!

    Köper ni en axelbandslös bh så använd banden i början och gå in Bh och då formar den sig efter just dina bröst och de sitter bättre.
    Vilket bra tips! Tack Glad
  • FrökenMäkelä
    SofiaMagdalena skrev 2013-03-12 16:47:38 följande:
    Vi håller fortfarande på att försöka få ordning på serveringen till middagen. Problemet är att de två restauranger som finns i området hyr inte ut någon personal på våran dag. Det är ca 12 mil från göteborg så det är långa resvägar. 
    Vi har fått ett par offerter där priset ligger på 250-350kr/h plus reseersättning. vi behöver troligtvis 5 personer i 6-7timmar.

    Tycker ni det är vettigt att betala så mycket?

    om man istället skulle be gymnasieelever från restasurangprogrammet att servera samt ett par bekanta, hur mycket anser ni är en rimlig summa för hela kvällen?

    det kommer vara servering av dryck och mat samt lite uppläggning av maten och diskning efteråt. 
    Timpriset du fått på offert ser helt rimligt ut, i alla fall med de prisuppgifter jag sett att andra tar på nätet. Men hur mycket vill de ha i reseersättning? Var ganska lång resväg för att få personal.

    Varför hyr inte restaurangen ut personal på just eran dag? Kan de rekomendera andra?

    Klart man kan kolla med närliggande gymnasium om de är intresserade, vissa skolor har priser för detta.
    Bekanta kanske ställer upp för en mindre peng och mat under kvällen.
  • FrökenMäkelä
    Therese89 skrev 2013-03-12 19:45:19 följande:
    Har nu fått provat min klänning igen :D Och den känns fortfarande helt rätt :D Tänk nu inte på att den sitter lite snett och midjebandet sitter inte helt rätt heller ;) Och självklart ska den sys upp, den är alldeles för lång :)


    Jättefin och sitter perfekt på dig! Tycker inte du ser speciellt överviktig ut i den så den passar verkligen din kroppsform.


    Har själv samma bekymmer men har hittills lyckats gå ner 13kg och hoppas hinna gå ner ytterligare 5-6kg tills det är dags för bröllopet.

  • FrökenMäkelä

    Tyvärr så tillhör jag katergorin överviktig/fetma. Vägde 105kg när jag börja, är 175cm lång.


    Jag har ändrat kosten rejält i alla fall på vardagsdagarna, äter ägg till frukost, lunchen består av en Naturdiet smoothie. Om jag blir hungrig så blir det knäckebröd utan tillbehör för att stilla hungern. På kvällen äter jag riktig mat och försöker tänka på kolhydrater och minska på dem och mer grönsaker. Är mycket lättare sen vi börja med matkasse, framför allt får mer varierad kost. Försöker avstå godis och andra gottigheter så ofta jag kan men har haft dåliga dagar också.


    Sen går jag på promenadbandet jag har minst 3ggr/vecka i början orka jag 15min och nu går jag i 30min. Man orkar inte längre inomhus då luften tar slut.


    Mitt mål till bröllopet är att komma under 90kg men allt extra jag lyckas gå ner är plus.


    Har tidigare alltid varit på gränsen till underviktig men efter sista barnet (har två) så hände det något med kroppen och jag gick inte ner i vikt vad jag än försökte med. Eller joo jag gick ner ca. 20-25kg med cambridge men så köpte vi hus och med packning, flytt och uppackning så gick matvanorna än en gång och skogen.


    Drömmen är att komma under 80kg en vacker dag.


    Oj vad långt inlägget blev....

  • FrökenMäkelä
    Therese89 skrev 2013-03-12 21:36:06 följande:
    Men det är riktigt bra att du kämpar som du gör! Och det är inte lätt att gå ner i vikt, så 13 kg är ju jättebra!

    Jag skulle nog velat träna lite mer än vad jag gör, jag tycker det är ganska roligt att jogga, men eftersom jag får otroligt ont i fötterna har jag tyvärr lagt ner det. Men jag har 10-15 minuters promenad från spårvagnen till mitt jobb, så jag försöker att gå den biten istället för att ta bussen. Då får jag i alla fall minst 10 minuters promenad per dag, och det är riktigt bra för att vara mig ;)

    Tack! Det är kämpigt och motigt emellanåt men det får det vara och sen tar man nya tag.


    Vad har du haft för skor när du joggat? Jag bestämt mig för att börja springa/jobba och fick hem mina skor idag. Det är inte billigt med bra skor men mina har jag beställt från Enlgand och då kommer man undan med halva priset för bra skor.


    Men det är ju jättebra att du går istället för att ta bussen, allt man kan röra sig extra är bonus.

  • FrökenMäkelä

    Vet ni vad? Imorgon är det 6månader kvar till den 14:e september vilket är våran dag :)


    Men ujujujuj, vad man har mycket var att fixa och tänka på..


    Känner att jag får nog ta itu med frisör och make-up biten. Har kollat upp två frisörer i "stan" där vi bor som både utför uppsättning och smink, så tänkte besöka dem i helgen för känna av dem och ev. boka in tid så man har det gjort. Hade varit skönt och kunna göra sakerna på ett ställe så man sparar tid. Sen har jag inte bestämt mig hur jag ska göra med naglar om jag ska göra i gele hos nagelteknolog eller köpa lösnaglar själv och sätta fast, har satt Depends själv tidigare och man ser ingen större skillnad förutom på priset.


     

  • FrökenMäkelä

    Avskyr mina naglar, har korta "naglar" alltså de som sitter på själva fingret. Sen är de sköra och bryts av lätt eller flisas upp. Låter jag de växa så de är lite längre så är de snea och krokiga och inte alls fina. Vi får se hur mycket pengar det finns kvar vid slutet av budgeten.


    Dessa naglar, den högra absolut inte den vänstra är vad jag mest är sugen på. Så om jag gör de hos manikyr eller köper dessa (Depends) återstå att se.


  • FrökenMäkelä
    SofiaMagdalena skrev 2013-03-13 22:37:00 följande:
    Å naglar! Det kanske man skall tänka på. Funderar på plommonlila eller silvriga. Tror ni att det är för spexigt?

    Snart kanske jag lägger upp en bild på våra inbjudningskort. Är så nöjd.
    Vi kommer skicka till ett tryckeri trots allt, blir nor snyggast så.
    Kollade hur din klänning ser ut och jag röstar på plommonlila :)
  • FrökenMäkelä
    stormhelen skrev 2013-03-17 13:58:59 följande:

    Har varit i Sundsvall i helgen (min m2B kommer därifrån), passade då på att prata med en florist för att fråga vad det finns för blommor igentligen i september då ingen av mina favortitblommor finns då (som är pioner och ranunkel). Jag fråga de då vad det fanns för alternativ som påminner om dem som går att få tag på i september. Och hon kom med ett super bra alternativ som känns så bra, och är minst lika bra som pionerna och ranunkeln. Skrattande


    Blomman är Davis Austin rosor (måste förvisso specialbeställas då de inte finns inne i det vanliga sortimentet, men ändå. De går att få tag på)!


    Ska prata med min florisr om dem!


    Så här ser de ut.



    Dessa har jag sett förr men inte så här så jag kunnat lista ut att det var rosor.


    Har ju också Ranunkel som en av mina favorit blommor som jag hade velat i en bukett av. Men nu är jag 98% säker på nejlika bukett. Men har inte bestämt mig om det bara ska vara nejlkor eller även annat i den...

  • FrökenMäkelä
    PimPim83 skrev 2013-03-17 19:32:17 följande:
    Jag funderar på att bara ge floristen en budget, en färg, vilken storlek jag vill ha på buketten och sedan fria händer att själv skapa något. Brudbuketten är inget jag prioriterar,

     


    Så funderar jag också på att göra, mest för jag är sååå velig på hur jag vill ha buketten. Kan nästan känna lite ångset över att inte kunna komma överens med mig själv om hur jag vill ha den.

Svar på tråden September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!