• LILLSYRRAN

    September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!

    Checkade runt lite men hittade ingen tråd för oss som gifter oss september 2013.


    Då startar vi en här som vi kan följas åt med våra bröllopsplaneringar.


    Här kan ni lätta era hjärtan och äventyret kan börja.


     


     


     

  • Svar på tråden September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!
  • söt nöt

    Maten.. Är det någon som har något tips på hur man gör med den? vi har en budget på ca 100 kr för maten per person + 100 kr per person för drycken. Drycken köper vi själva. maten funderar jag på om jag ska ställa mig och laga själv med blivande svärmor, mamma och BMs lillebror. Eller om det äns är möjligt att hitta catering för den summan. Vad tror ni?

  • lovisa86

    söt nöt, jag funderar på om man kan catera köttet typ från ica, exempelvis grillspett eller marinerad fläskfilé, och så gör man själv sallader och potatissallad/gratäng/pastasallad. sallad kan ju bli väldigt billigt om man gör det själv, så det kan gå att få allt under 100 kr med lite jobb. Bara en tanke :)

  • smisa
    LILLSYRRAN skrev 2012-09-13 15:40:30 följande:


    Här är min klänning!
    Vad fin!!! Den var ju klockren!
  • smisa
    söt nöt skrev 2012-09-13 11:21:07 följande:
    det tickar på bra för dig Lillsyrran. :) 

    jag tror nog att jag kommer beställa den snart. Men den har dragkedja. Så jag vet inte om jag sk be dom om snörning istället eller om jag ska beställa den och hoppas på att jag varken går upp eller ner. Har vart ganska stabil under detta året. Det är ju fint med alla knappar som sitter i ryggen.

    www.dinobridal.com/discount-store-2012-fresh-...
    Den var jättefin och ja, väldigt snyggt med knapparna! Har också funderat på det där om man skall beställa med snörning istället... :)
  • smisa

    Nu skall jag gnälla igen =P

    Igår var ett par av våra kompisar (som kommer vara bjudna på vårat bröllop)  på  ett annat bröllop. Det var i samma kyrka, de åkte båt till restaurangen som vi har tänkt att göra och det var dessutom på just den restaurangen vi bokat samt i det rum vi valt. Utöver detta hade de även sammatemafärg ^^ Är jag dum som tycker att detta är väldigt tråkigt? =P Trodde lixom att det skulle vara en speciell grej att ha vigseln  i just den kyrkan och ta båt över hamnmynningen till restaurangen på andra sidan. Sedan förstår jag att fler tänker den tanken men det är tråkigt när folk man tänkt bjuda redan har varit på "vårt" bröllop =P Min fästman tycker inte alls att det är ett problem =P

  • söt nöt

    Simsa: jag tycker att den är väldigt fin, men jag är lite osäker på skärningen. Jag kan inte ha empir-klänningar utan att få frågon om vi väntar smått. ;) såg en som hade beställt en klänning som var väldigt lik denna men från en annan säljare och den hade hög midja. Så nu är jag osäker. Ska försöka komma iväg till en butik och prova lite olika modeller för att se hur det ser ut på.


    jag kan förstå att du tycker att det är tråkigt. Men två bröllop kan aldrig bli likadana. Det är ju trotts allt två olika par som gifter sig. Ni kanske har olika menyer, dukning, antal gäster osv. Hur som helst kommer erat bröllop att bli något speciellt hur ni än gör. precis som alla andra bröllop. :)


    Lovisa 86: Det förslager är absolut ett alternativ. Ska höra mig för om det är någon som har en matberedare att låna ut. Om det finns det så lutar det åt potatisgratäng och kallskuret med sallad och bröd. Ev någon soppa också. Soppa är ju ofärskämt billigt att göra till många. Vi har ex en soppa som vi brukar göra och bjuda på. Räknade på skoj ut vad det skulle kosta att laga den till 50 personer. Ca 150-200 kr kom jag fram till. Den är väldigt uppskattad och det är många som frågat efter receptet. Den andra soppan vi tycker mycket om skulle kosta ca 300 kr för alla. Det är en sparrissoppa. Den andra är en morotssoppa med citron och chili. :)

  • smisa

    Tack söt nöt! Det stämmer ju och jag vet att jag är löjlig. Får lite prestationsångest, tänk om deras bröllop var mycket bättre än vad vårat kommer att bli =P Men klart det blir speciellt, man kommer nog inte ens skänka det en tanke på dagen D. 

    Tycker inte alls att det ser ut som att du har mage! Du är jättefin i den men det är ju alltid kul att kolla runt, om inte annat så kanske du blir mer kär i den klänningen du redan har :) 

  • LILLSYRRAN

    smisa!


    Även om dom har haft sitt bröllop på samma ställe där ni ska ha ert och samma tema osv så är det så att ni kommer också ha en speciell dag när ni gifter er,du ska inte tänka så,låter lite tävlingsinriktad*ler*


    Jag vet ju att andra som jag känner har gift sig i den kyrkan som vi ska gifta oss i och haft bröllopsfesten i samma lokal men detta är en liten by så jag kan inte gå och tänka på att deras var mycket bättre än vad vårt kommer att bli.


    Jag vet att alla andras bröllop har varit en speciell dag för dom men jag vet också att vår kommer att vara speciell för oss.


    Skit i hur andra har haft det,ni kommer att få en speciell dag ni också.Du låter lite osäker på dig själv och det ska du inte vara.Fortsätt du nu med eran bröllopsplanering och ryck upp dig.Glöm inte att planeringen ska vara rolig också.


    Hoppas att du inte tog illa vid dig nu,jag vill ju bara väl*ler*


     

  • smisa

    Lillsyrran -
    Nä, jag tog inte alls illa upp! :) Jag vet att det inte är något att bry sig om egentligen. Vet inte riktigt om jag är så väldigt tävlingsinriktad men osäker ja, är rädd att folk inte kommer ha det roligt eller tycka att vår dag är så speciell som jag tycker att den är =P ...  Men ja, det handlar ju inte om alla andra utan om oss =D

    Hur skall ni dekorera lokalen föresten? Har funderat på löv osv men vad har ni för idéer? :) 

  • söt nöt

    har funderat en del på det där med dekorationer jag med. Jag tror att vi kommer ha löv, äpplen (älskar frukt, så det kommer finnas en fruktskål om jag får välja), röda rosor i "ljuslycktor" från Ikea massor med ljus på olika höjder. Vi kommer ha vitt, grått och rött. 
    Något åt det håller iaf.  

Svar på tråden September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!