Inlägg från: SofiaMagdalena |Visa alla inlägg
  • SofiaMagdalena

    September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!

    Hej! 

    Kul att så många skall gifta sig i september. Även vi.

    Vi tar det lite lugnt med detaljplaneringer, det är ju så mycket som kan förändras på ett år och många saker som beror av antalet gäster som faktiskt kommer.

    Vi har en vigselplats fixad, samt vigselförättare. Lokalen är preliminärbokad och spara dagen korten utskickade till våra 56 gäster.

    Skall blir mycket roligt att få ta del av alla tips och ideer från andra höstbrudar! Kram 

  • SofiaMagdalena

    Hej hej!

    Vi har gjort en helomvändning från borlig vigsel till kyrkovigsel. Skall träffa en präst i december och prata lite om hur man kan göra. Skall bli spännande.

    Hur kommer ni andra gör med maten?
    Vi skall laga det mest själva men funderar på hur man gör med serveringen och uppläggningen av maten. Vi har inte råd att anställa massor med personal. Tips!? 

    Kram! 

  • SofiaMagdalena
    stormhelen skrev 2012-11-23 17:22:22 följande:

    Nej, jag tror inte häller att det är så mycket mer man kan göra nu förens man kommit lite längre fram i tiden. det är en del i början då man måste fixka med lokal och vigselplats och sådana saker. Skulle tro att det kanske är därför som det inte händer så mycket här kanske?


     


    Jag ska börja kolla på bröllopsklänningar om typ en månad. Då mina tärnor vill vara med och hjälpa till och leta så har jag försökt få ihop en tid som ska passa alla vilket inte är helt lätt. Tungan ute (Har 3 st tärnor).


    Men nu har vi hittat några dagar som passar alla.


    Då jag inte har börjat kolla på just det fick jag en smäre schock när jag läste i en annan tråd att det kan ta upp emot 6 månader för butiken man köpt sin klänning i att få in den till butiken, då de lägger en beställning på den.


     


    Hej! Tack för dina tips! Det blir något mellanting mellan buffe och servering. Huvudrätt som man får ta själv av som min kära far lagar och fixar med. Kött, potatis, sallad, sås och så. Tror det blir bra i slutändan.

    6-8 månader har jag också fått reda på är beställningstiden. Jag vill tipsa om bröllopsbutiken på St: Eriksgatan. Dom är himla snälla och hjälpsamma och har mycket att välja på om än inte i rätt storlek alltid. Jag har även varit hos Lilly men där sa dem inget om beställningstiden. Tur att min mamma är designer och sömmerska! 

    Vad har du tänkt dig för klänning? :D
  • SofiaMagdalena
    stormhelen skrev 2012-11-23 22:54:54 följande:

    Det blir säkert jätte bra i slutänden som du säger.  ^^ 


    Ja, det är ju aldrig fel att ha någon i familjen som är designer och/eller sömmerska. Ska din mamma göra din klänning eller ska du köpa i en butik?


     


    Jag gillar klänningarna från Pronvias. har tittat ut några modeller på internet men sen får man ju se vad man passar i för modell när man väl provar. Man kanske får en annan uppfattning om vad man tycker om. Men dessa två är några exempel på vad jag funderar på.


     


    Åååhh! Ljuvliga! Precis min smak! Hon designar, gör mönstret och syr upp den. Känns tryggt. Jag vill en klänning helt i spets med kort ärm och knappar i ryggen och det finns ingen klänning i butik som har allt det. 
     
  • SofiaMagdalena
    stormhelen skrev 2012-11-25 18:41:01 följande:
    SofiaMagdalena: Försår att det känns tryggt. Och en mer speciell klänning än så kan man ju knapast få, då ens egen mor gör klänningen. Kommer att bli en helt unik klänning som ingen annan kommer att ha. Glad Du måste lägga upp klänningen när den är klar så att man får se resultatet. Super nyfiken! ^^

    Jag är också inne på enspetsklänning (vilket kanske syns på bilderna ovan). ^^


    Det enda som jag känner mig stressad över är det där med klänningen.


    Känner att jag vill ut och börja leta klänningar ganska så snart. Men då jag har lovat mina tärnor att de ska få följa med så måste jag avvakta till 21 december. Känner mig jätte stressad över det, speciellt då det är som du säger att det tar 6-8 månader att få hem den beställda klänningen.


    Jag kan väll inte gå ut och börja leta tidigare än det datumet tärnorna kan? Skulle känna mig så elak då, då de ser fram emot det nästan lika mycket som jag. *suck*


     


    Jag tycker du har all rätt titta på klänningar iförväg om det är så att det gör dig stressad. Din dag, dina villkor. Du kan ju titta runt för att få en bild av utbud och vad du kan tänka dig. Välja ut dina favoriter iförväg för att sen visa dina tärnor dom du faktiskt gillar bäst. Allt för att hålla dig lugn och på bra humör.

    Jag hade med mig hela tjejgänget när jag tittade (6st) och det blev inte så mycket "ordentligt" gjort så tror det kan vara gott att förbereda lite själv.

    Självklart skall jag visa bild :D 
  • SofiaMagdalena
    stormhelen skrev 2012-11-27 14:18:02 följande:

    Låter som ett klokt råd som jag nog ska följa. ^^  Så tack så mycket för dina visa ord. Solig


    Låter ju vettigt att kolla ut favoriter som man tycker om och sedan visar man upp de man själv tycker bäst om.


     


    Gör det! Dessutom slipper du prova en klänning du hatar som alla andra älskar :P 
    Valet kommer säkerligen gå smidigare och lättare om du redan har koll på vad du själv gillar.
    Visst bor du i sthlm om jag inte minns fel?
  • SofiaMagdalena
    stormhelen skrev 2012-11-27 19:43:16 följande:

    Ja, det tror jag också att det gör. Men det är inte alltid man tänker på såna saker. Därför är det ju så bra att man har kloka människor man kan tala med här på BT.  ^^


    Ja, jag bor i Stockholm. Hur viste du det? Jag kanske har skrivit det någonstans?! Hehe... ^^


    Du har om jag inte minns fel skrivit det i denna tråden. Jag bor också i Sthml därav mina tips på bröllopsbutiker. Vi skall dock gifta oss på Västkusten vilket gör planeringen lite knepigare.

    Vart går vigseln av stapeln för er del? :) 
  • SofiaMagdalena
    Pernilla02 skrev 2012-11-27 20:52:31 följande:
    Hej på er! Vi kommer gifta oss i september 2013, förmodligen på Mallorca med lite släkt och vänner. Just nu är det så mycket att bestämma att det känns som en djungel! Har läst någonstans om tips på en "boka datum inbjudan" eller "förinbjudan" men kommer inte ihåg var. Någon som känner igen det? Det känns som vi vill gå ut med info så man kan planera semester och så även om inte allt är spikat. Ha det gott!
    Hej! kul med destinationsbröllop! Man kan skicka ut ett "save-the-date" som är ett amerikanskt påhitt som på svenska blir typ "spara-dagen". Mycket praktiskt om man vill berätta för alla tidigt innan detaljerna är klara eller som ni skall ha det utomlands.

    Vi köpte fina vykort och skickade ut. Man vill ju att alla skall kunna komma så ju tidigare man säger till dessto bättre tycker jag :) 
  • SofiaMagdalena
    stormhelen skrev 2012-11-27 20:52:56 följande:

     


     


    Haha, ja det har jag säker gjort. Tungan ute


     


    Ååååh Västkusten. Vad mysigt! Vart någonstan är det? Har ni några kopplingar till Västkusten eller tycker ni "bara" att det är vackert där nere?


    Mina föräldrar hade hus i Tanumstrand när jag var liten. Så där var vi ofta, speciellt på sommrarna. Super fint där, men jag vet inte hur det ser ut nu har inte varit där på säkert närmare 15 år. Så det kan ju ha hänt en del vad gäller bebyggelsen.


    Men det finns ju otroligt vackra miljöer där nere.


     


    Vi ska gifta oss i Katarina Kyra på Södermalm. Även festen kommer att vara på söder. Vi ville försöka hålla allt på söder, då den stadsdelen betyder väldigt mycket för oss.


    Vi träffades och förlovade oss på söder samt bodde där i 2½ år. Så  att ha bröllopet där knyter an våra band till den stadsdelen än mer, och så följer det en röd tråd.


    Det blir på Skaftö i Lysekils kommun.  Vi träffades där när jag läste gymnasiet plus att han kommer från skaftö så det kändes perfekt att ha det där. Det finns så mycket bra ställen att fota på vilket jag älskar. 

    Alltså Södermalm, är helt klart den bästa stadsdelen. Har också bott där förr och hänger där varje helg.
    Den kyrkan är så fin :) Kul att ni har ett geografiskt tema! det kan man göra mycket kul med. Kanske en tipspromenad med frågor om gator, platser och sånt som ni hängt på. Å så kul! 
  • SofiaMagdalena
    stormhelen skrev 2012-11-30 00:31:24 följande:

    Va kul att ni har en stark koppling till Skaftö, och det är ju som du säger i sådan typer av miljöer kan man få fantastiskt fina bilder.


     


    Haha, jag har inte tänkt på det där med tipspromenaden, det var ju en kul ide. Vet inte när vi ska hinna få in det. Vi vigs kl 16 och sedan ska sällskapet mötas upp i fest lokalen kl 17 -17:15. (Festlokalen ligger typ 800 m från kyrkan, tar max 10 minuter att gå). Man kanske kan få in tipspromenaden från kyrkan till festlokalen, om det inte tar för lång tid att gå den. Annars kanske man kan få in det på något annat sätt? Hmm... Att man har ett frågeformulär med frågor om söder och frågor om oss som gästerna får svara på under middagen, och den med flest rätt kanske vinner ett litet pris? 


    Det kan ju vara bra om ni skall fixa med något mellan vigseln och middagen för att uppehålla gästerna en stund. Annars är det ju en kul grej att göra under middagen om man vill :) Man kanske kan göra det till en lagtävling eller så.

    Nu har jag bestämt vigselring, är det för tidigt att köpa den nu?

    Kram 
Svar på tråden September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!