Inlägg från: stormhelen |Visa alla inlägg
  • stormhelen

    September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!

    Hej alla härliga september brudar -2013, det här är mitt första inlägg på sidan. ^^


    Som en del andra på sidan så ska även jag och min blivande man gifta oss den 14 september.  Glad Det är riktigt roligt att det är så många andra som just valt september som sin "speciella" månad.


    För oss var valet helt självklart, då vi träffades den 15:e september för fem år sedan på en restaurang på Söder i Stockholm. 5 år senare på vår "årsdag" friade min älskling till mig. Kan ni gissa datumet? Jo, då 15 september. Vi ville helst gifta oss samma datum för att det skulle gå en röd tråd genom det hela. Dock så infaller 15:e på en söndag vilket inte passade oss så bra, då vi har en hel del gäster som bor i de norra delarna av landet, så vi fick ta det "näst bästa" (för oss) datumet, dvs. 14 september, och det känns jätte bra. Glad


    Bara 4 -5 dagar efter förlovningen var lokalen och kyrkan bokad, då vi hittade rätt lokal på en gång. Lokalen ligger på Söder i Stockholm, även detta för att få en röd tråd/ anknytning till den stadsdel vi träffades, förlovade och även bodde på en tid. Efter att lokalen var bokad började vi leta efter kyrkor som låg i närheten och hittade en kyrka som vi båda gillade, som vi passade på att boka när vi ändå var i farten. Tungan ute


    Gästlistan har vi gjort klart, så det blev 65 gäster som inbjuds. Inbjudningskorten har vi inte riktigt bestämt om vi ska göra själva eller beställa "färdiga." Vi känner att vi behöver forska lite i hur mycket det kostar.


    Färgtemat kommer att vara vitt, gammelrosa och silver.


    2 av 3 brudtärnor är klara, ska fråga den sista i nästa vecka då vi ska luncha. Är lika nervös varje gång jag ska fråga. Tungan ute Men de 2 som jag har frågat har ju tackat ja och blev så glada och rörda. ^^


    Även Best man är fixat. Vi har en toast master i åtanke, men har inte frågat än. Ska göra det i dagarna som kommer


    Som många andra här så sattsar även jag på att gå ner några kilon till det stundade bröllopet, närmare bestämt 10 kg. Vi får peppa varandra helt enkelt! Flört


    Har börjat titta lite smått på klänningar, dock så vill jag ha hunnit gå ner några kilon innan man "vågar" sig på att prova. Hehe Solig


     


     


     


     

  • stormhelen

    Tack för det vama välkommandet! Glad


    Vi funderar på att skicka ut korten i februari och att O.S.A i slutet av april början på maj, så att vi vet i god tid hur många faktiska gäster som kommer. Vi har fått tips om att vara ute i god tid, då tidigare brudpar vi känner berättat om att några av de inbjudna gästerna ibland tenderar att glömma att svara oavsett om de tänkt komma eller inte.

  • stormhelen

    Va kul med fyverkerier! ^^ Det kommer vi nog inte kunna ha då vi kommer att vara mitt inne i Stockholms stad. En klassiker är väll att smälla av dem vid midnatt? Men det kanske är lite sent? Det beror ju på hur ni vill ha det och hur ni planerar. Men hur ni än gör så är jag säker på att det blir jätte fint.

  • stormhelen

    Jätte fin klänning Ylva 368. Den ser ut att passa dig jätte fint. Glad Själv så har jag inte börjat titta på det riktigt än, tänkte göra det efter nyår. Tungan ute Vet inte om det är sent, tidigt eller "lagom" ute för att börja titta på sånt?!?


     


    Och välkommen lady luck! Jätte kul att vi börjar bli så många september brudar som följs åt här. Skrattande


     


    Har inte planerat så mycket de senaste veckorna. Dock så ska vi ha möte med en fotograf i början av nästa vecka. Förhoppningsvis kommer vi fram till något bra då vad gäller just fotograferingen. Det är ju viktigt att  det blir bra med bilderna då fottorna är en av de få saker som man faktiskt kommer att ha kvar rent fysiskt efter bröllopet. Spännande ska det bli iaf. Glad

  • stormhelen

    Gissi, jag är också lite osäker på det där med att beställa klänning över nätet. Dels då jag både har läst om och sett på programmet "Plus" på SVT för flera år sedan att det är relativt vanligt att klänningen inte levereras i tid utan den kommer förens EFTER bröllopet har varit, då det ofta tenderar att bli förseningar trotts att man beställt sin klänning 6-7 månader innan bröllopet äger rum. Så därför kommer jag nog att köpa min klänning i butik när det väl är dags. Känns som ett säkrare kort helt enkelt då jag inte vill riskera att inte få klänningen i tid.


    Vad gäller betalnigen tror jag att du får kolla med butiken om du kan delbetala eller inte, om det är det du helst vill göra.

  • stormhelen

    Ytterligare en sak man kan bocka av från checklistan.


    Fotgrraf fixat!.


    Känns jättebra. Skrattande

  • stormhelen


    WOW, vilket vrak fynd du gjorde lady luck.


    Tycks som att ditt namn (lady luck) är som en självuppfyllande profetissa, då du hade super tur med klänningen. ;)



     

  • stormhelen

    Nu äntligen har jag och min blivande kommit överrens om vilket hotell vi ska spendera bröllopsnatten på. Vi var inte alls överrens. Men efter en del diskutioner och en del efterforskande både på nätet och IRL  har vi äntligen bestämt oss. Glad


    Så nu är det bokat och klart. Jätte härligt att hotellet bara ligger något kvarter bort från festlokalen. Speciellt då man kan tänkas vara lite trött och kanske har man även lite ont i fötterna efter att ha haft klackskor hela dagen.  Vilket iaf inte jag brukar ha på mig i vanliga fall.


    Känns jätte bra att allt kommer att äga rum på söder som betyder så mycket för oss. Vigsel, festen, fotograferingen och bröllopsnatten kommer att ske där (och troligen även håruppsättning och make up).


    Man går som på rosa små fluffiga moln för jämnan. Solig


     

  • stormhelen

     


    söt nöt skrev 2012-11-05 18:58:57 följande:
    Jag måste lämna er nu. Kyrkan ringde idag och sa att kyrkan kommer att stänga from den 1 september till feb 2014. Så Vi har bokat om till den 11 maj. Så det blev lite tidigare än beräknat. 
    men jag kommer hålla lite koll på er iaf. Önskar er alla lycka till med allt. :) Det har vart superkul att hånga med er.  

    Oj, vilket jobbigt meddelande att få från kyrkan. Kanske inte riktigt vad som står högst upp på önskelistan.


    Men skönt att det tycks ordna sig iaf. Lycka till med all planering! Hoppas att ditt vårbröllop blir jättefint (men det är jag säker på att det blir).


    Vilken kyrka var det?


    Den kyrkan vi hade tänkt ta först skulle också stänga i 1 september 2013 och vara stängd ett år framåt för reparation. Så vi var tvungna att välja en annan i stället. Men vi blev mer nöjda med den kyrkan, efter att vi varit och tittat på den. Den kyrkan kändes mer rätt för oss än den vi hade tänkt ta från början.


    Lycka till nu med allt!


     


     

  • stormhelen

    OMG!!!!! Måste bara få säga att jag och min blivande blev "veckans par."


    Jag skickade in en "ansökan" för några dagar sedan som en kul grej. Fick en smärre chock när jag såg vårt foto på första sidan. Förvånad


     

Svar på tråden September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!