• J2012

    Tips för långhårig brudgum som inte vill ha kostym - men jag vit klänning

    Mitt första tips är att ta med dig din blivande till en bra herrklädsaffär med hjälpsam personal. Inget tvång på att han måste ha en kostym, men bara för att låta honom testa! Jag tror att många killar/män har kvar sin gamla kostym som de köpte när de tog studenten, en kostym som var för stor då och omodern nu. Jag vet många som avskytt kostym, tills de fått på sig en "riktig" och välsittande. Det är ju så otroooligt snyggt med kostym, så jag kan omöjligt förstå hur någon inte kan trivas i det ;) .  

    Alternativ till kostym är ju lite svårt,men han kan ju ha ett par fina byxor och en riktigt snygg skjorta, men på något sätt tycker JAG personligen att det blir risk för att se lite halvklätt ut då (i kontrast till din väldigt fina klänning).

    Jag tänker att en ljus linnekostym kunde vara fint till klänning. Linne är ju lite mjukare och känns lite mer avslappnat. Men ja, det är lite svårt att veta exakt var gränsen går för vad som känns ok för honom...

    Vad är det han inte gillar med kostym/skjorta/slips? Är det för att det är obekvämt eller gillar han inte hur det ser ut?
    Jag tycker iaf det finns många saker som kan göra att en kostym känns mer avslappnad och bekväm, t.ex att man skippar slipsen, har skjortan öppen i halsen, byter skjortan mot en snygg svart t-shirt osv. men att det känns svårare att "klä upp" byxor och skjorta.  

  • J2012
    PiaB skrev 2012-07-23 21:57:40 följande:

    Jag vill bara säga att jag gillar de förslag som givits hittills. Och jag kommer att följa tråden Har lite samma problem fast tvärtom. Min blivande jobbar i kostym och sliter gärna av sig slipsen på vägen hem och byter om till joggingbyxor innanför dörren. Så han känner att ha gifter sig i jobbkläderna om han ska ha kostym :-P Så vi vet inte heller vad han ska ha. Bra tips hittills som sagt, även om de inte var till mig


     


    Det finns ju så många sätt att variera en kostym! Men en annan färg än han brukar ha och i ett lite finare tyg, en riktigt fin lyxig skjorta med dubbelmanchett, en vacker sidenväst, fluga eller kanske kravatt. Och så ett par nya fina läderskor, en knapphålsblomma och nyklippt hår på det så tror jag inte han kommer att känna sig som på jobbet :)
  • J2012
    InaAnna skrev 2012-07-23 20:07:12 följande:
    Han känner sig instängd säger han, men han har kanske inte riktigt kroppsformen för kostym heller utan passar bättre i andra kläder. Men ett par snygga kostymbyxor, snygg skjorta och en liten blomma får det kanske bli... men jag ska göra som föreslagits att vi går till ett bra ställe. Funderar på tiger eller något lite ungdomligare, eller kanske tom JC, dom är ju så jäkla duktiga på jeans så dom borde kunna hitta ett par välsittande byxor hehe
    Tiger har så jädra snygga kostymer! Får mig att vilja bli man när jag går in där :) 
    Min man har också problem att hitta sådant som passa, han är lång och väldigt bredaxlad vilket man ju kunde tro att ska vara någonsorts ideal som man, men skiiitsvårt att hitta något som inte är för litet över axlarna och för kort i armarna, eller för stort över magen. Tigerkostymerna var tyvärr för små för honom, men personalen i deras butiker var iaf väldigt hjälpsam. Bäst hjälp fick vi i en klassisk herrbutik som hade allt inkl. ung personal med koll och sömmare som gjorde ändringar. Men det tog ett tag att hitta rätt butik, många "expediter" stod som fån och tyckte "jamen det dääär sitter väl jättebra" när ärmarna knappt räckte till armbågarna... 
    Lycka till iaf! Ska bli spännande att se vad resultatet blir :) (Jag röstar för kostym med t-shirt, borde passa en långhårig byggkille ;)  
  • J2012
    Anneli256 skrev 2012-07-24 07:42:44 följande:


    Hittade denna bilden på nätet. Personligen så hade jag nog skippat hatten.. men annars tycker jag det är snyggt och ledigt och passar kanon till din brudklänning. Kragen på den där typen av skjorta kanske gör att han tycker det är bekvämare, samt att man har den utanpå chinosen.
    Jättefint!!!
Svar på tråden Tips för långhårig brudgum som inte vill ha kostym - men jag vit klänning