Inlägg från: Picnick i det gröna |Visa alla inlägg
  • Picnick i det gröna

    Riskabelt att vänta?

    Har haft som plan att plocka egna blommor, men nu kommit fram till att det nog blir bäst att köpa hos florist eller grossist istället.

    Men när är det egentligen bäst att köpa? En dag innan? Två dar innan? Beställa i förväg? Hur långt innan då?
    Har inte tänkt nåt specialbeställt, men tänk om jag blir besviken när jag väl står där och inte hittar nåt fint jag vill ha? 

  • Svar på tråden Riskabelt att vänta?
  • Picnick i det gröna

    Kanske skulle besöka en florist nu då.. Bara två veckor kvar nu.. Förvånad

  • Picnick i det gröna
    Chicita skrev 2012-07-22 23:21:45 följande:
    Om du inte har några egentliga krav alls, alltså ingen speciell färg, ingen speciell form, ingen speciell sort av blommor osv... Så kan du gå in i en butik redan i morgon om du vill och säga just det.

    "Jag vill ha en brudbukett för max X-kronor och jag behöver den till X-datum. Det viktigaste är att kostnaden inte överstiger de X-kronor jag specificerat".
    Om du har några önskemål så kan du ju lägga till det... "jag gillar droppformade / över-arm-buketter / runda / spretiga"
    Eller "Det skulle vara kul om ni kan få in X-färg / X-blomsort".

    Jag skulle säga att ju mer spelrum du ger till floristen - destå bättre bukett får du.
    Om du har en bild på klänningen så kan du ta med den och ge som inspiration för bindningen. Men som sagt, alla som har ett konstärligt yrke blir själaglada om dom för en gångs skull får skapa fritt från eget huvud och inte blir tillsagd "kopiera den här buketten/ tårtan / klänningen"

    Om du ger dom tid. Specificerar maxkostnad. Och ger konstnärlig frihet... Så behöver du inte oroa dig Glad

     
    Såg inte ditt inlägg innan jag postade mitt förra inlägg^^
    Tack för svar!
  • Picnick i det gröna
    Chicita skrev 2012-07-22 23:43:22 följande:
    Så lite så Glad
    Jag är övertygad om att de som blir mest missnöjda är de som vill få något kopierat exakt (tårta, klänning, bukett, frisyr eller något annat).
    För man har ju den där perfekta bilden i huvudet då och jämför med den...
    Jo, det tror jag också! Har mest önskemål om färger, men ljusrosa rosor och nåt vitt samt grönt ska det väl finnas hoppas jag:)
  • Picnick i det gröna
    rowan skrev 2012-07-23 02:29:37 följande:
    Är inte hela poängen med blommor att de är tidsbundna/tidsbegränsade? Blommors betydelse handlar ju till stor del om att de kännetecknar nuet; de är vackra för att de är ett fyrverkeri av närvaro och tillfällighet.

    Därför känns det för mig konstigt att planera sina bröllopsblommor så ingående. Lite som att vilja ha jordgubbar på julafton?

    De blommor som står i prakt vid den tid då ert bröllop är, är de blommor som kan känneteckna Er Dag. Helst blommor som växer i närheten.
    Jo. Min tanke har varit att plocka blommor här hemma. Nu närmar det sig dagen och här finns inga blommor. Därför återgick jag till mitt allra första färgtema (sen innan jag blev friad till, innan vi ens flyttade ut på landet och bestämde oss för att gifta oss hemma). Men ifall de färgerna finns i butik då vet jag ju inte. Men min gissning är att det ska finnas eftersom det är rätt vanliga färger.

    Däremot förstår jag dom som har färgtema att man behöver vara ute i god tid så att blommorna kan finnas och beställas. 
Svar på tråden Riskabelt att vänta?