• FrökenW

    Bör man bli irriterad?

    Eftersom Tilllan tycks ha liknande problem i nutid måste jag ju säga att OM du låter dina systrar vara med på kvällen tycker jag absolut att du fortfarande kan säga nej till andra barn. Egna barn och syskon tycker jag gott man kan ha med även om man väljer barnfritt i övrig, de är så pass 'nära' att folk faktiskt får ha förståelse för det. En annan variant är att ge dem någon typ av uppdrag i samband med vigseln, då är det också lättare att motivera varför en del får och andra inte.

    Barn i nio-tio-års ålder är ju lite lättare att sysselsätta under festen om de skulle få tråkigt också, de behöver ju inte ständig övervakning på samma sätt. Tycker också att det bör vara upp till föräldrarna att besluta om huvida barnen klarar av att vara i närheten av alkoholförtäring, det behöver inte vara speciellt dramatiskt och inget beslut man behöver ta åt andra. 

    Med det sagt så tycker jag absolut att man har rätt till ett barnfritt bröllop om man vill, det ska egentligen inte ens behöva motiveras. Barnfester, familjefester och vuxenfester är inte samma sak och nog tusan är de senare dessutom rätt trista för medsläpade barn. Fruktansvärt trist att din mor håller på så här, men orkar du inte bråka med henne så låt enbart systrarna komma just med motiveringen att de är dina systrar. Kanske går det att låta dem vara med en stund på middagen och sedan åka hem tidigare/bli hämtade? 

Svar på tråden Bör man bli irriterad?