Inlägg från: Marjasinus |Visa alla inlägg
  • Marjasinus

    Bör man bli irriterad?

    Green skrev 2012-07-20 21:35:33 följande:
    Du bör nog tänka dig för lite?!
    Det är din lillebror du utesluter. Det verkar som en markering att du inte accepterar honom och jag förstår att din far blir upprörd.
    Är det värt att bli ovän med din egen far och riskera att han inte kommer på ditt bröllop?
    Tänk en gång till innan du bestämmer dig!
    Jag tycker du har helt fel. Det är hennes bröllop, hon bestämmer villkoren. Att hon exkluderat sin lillebror, det beslutet har hon ju tagit redan när hon skrev "barnfritt" på inbjudan. Att tillåta att ett barn kommer på festen är dels att skicka dåliga signaler till alla de andra som ordnat barnvakt sen är det nog inte så roligt för en sjuåring på en fest för bara vuxna.

    Du bör helt klart bli irriterad över din fars agerande. Känns som jag har hört den här historien så många gånger tidigare just med en pappa som är omgift och har nya barn. Sätt ned foten och tala om för honom vad som gäller, han ska hitta en lösning för att kunna infinna sig på bröllopet under samma förutsättningar som alla andra på festen.
  • Marjasinus
    repsara skrev 2012-07-21 07:26:38 följande:
    Jag tycker inte du kan bli irriterad alls, din pappa måste ju välja mellan sina barn. Jag kan däremot förstå honom som reagerar som han gör.
     
    Silketuss skrev 2012-07-20 23:25:18 följande:
    Men det förvånar mig att du inte ser att du tvingar din pappa att välja mellan sina barn, det skulle inte alla tycka var ok, iaf tycker inte jag det. Jag har barn som är vuxna och så har jag barn i din lillebrors ålder, så jag har ganska lätt att sätta mig in i situationen som din pappa befinner sig i.

    Hade något av mina vuxna barn krävt att vi skaffade barnvakt för våra barn, dvs deras halvsyskon, hade jag valt att stanna hemma från bröllopet, om nödvändigt. 
    Varför ska man väga in massa värderingar i det hela? Ni gör det så onödigt dramatiskt. Att man väljer att ha ett barnfritt bröllop handlar ju framförallt om att det blir helt olika stämning på bröllopsfester med barn som sådana utan. Och man måste ju få forma den viktigaste dagen i ens liv på ett sätt som man själv vill ha det.

    Jag anser att man som förälder har ett ansvar att avdramatisera situationen både gentemot ny partner och mot de barn som inte har åldern inne. Och när ens barn ställer till med bröllop så har man ett ansvar att vara till lags. Man förhåller sig till de ramar som brudparet har satt upp, man ställer upp och hjälper till med det man blir ålagd i den mån man kan. 

    Kommentarer i stil med "Det verkar ju inte som dom vill att vi ska komma" är ju bara menade för att skapa dåligt samvete hos brudparet för att via känslomässig utpressning få sin vilja igenom. Det är otroligt dålig stil. 
  • Marjasinus
    Neamalmberg skrev 2012-07-22 17:37:20 följande:
    Det måste klargöras ett par saker här:  Min lille dror fyller 7 i januari och han vet inte ens om att han har syskon då min pappas fru vill de och min pappa har tydligen ingen talan i frågan

    ...

    Jag pratade med min pappa om detta innan inbjudningarna skickades ut, men minn far pratar eller komverserar sällan med sina övriga barn (vi som är vixen alltså då hans fru anser, dett ha med religon och göra, att är man vixen behöver man inte föräldrar längre, alltså har min pappa inge tidigare barn längre då vi alla är över 18) och han sa inget om detta då eller påpekade problemet, jag rådfrågade mina andra syskon och undrade hur jag skulle göra och dom ansåg att barnfritt inte var så ovanligt längre så de skulle nog inte vara några problem, jag kollade runt med vad andra gjorde på sina bröllop och de vi kännde med barn och för dom var de inte någon knepig med tanke på att vi talat om de så långt innan och de hade tid att få tag i barnvakt och så
    Jag antog att det var en ganska komplicerad familjesituation bakom detta. Om jag var du skulle jag vara irriterad över långt mycket mer än bara det här med bröllopet. Han får gott lösa situationen och komma utan barn!
Svar på tråden Bör man bli irriterad?