• PiaB
    Äldre 20 Jul 10:01
    5950 visningar
    24 svar
    24
    5950

    Bröllopsresa till Irland, tips?

    Vi funderar på att åka till Irland på bröllopsresa. Ingen av oss har varit där men har sett otroligt vackra bilder och är intresserad av landet. Känner en som varit där mycket och pratar varmt om Irland i stort. Han skulle gärna flytta dit.


     


    Nu skulle vi, om vi kommer dit, vilja se både Dublin, men även landsbygden. Tänker mig att det går att ordna en kombinationsresa? Det finns säkert andra städer som man inte bör missa också. Beroende på hur länge vi kan vara borta så kanske man kan typ "tågluffa", och bo några dagar här och där?


     


    Så bomba mig gärna med era tips på sevärdheter, städer, byar, krogar, parker m.m. som inte får missas. Och även saker som man faktiskt kan låta bli, som är överreklamerat.


     


    Tackar på förhand och önskar er en trevlig dag


  • Svar på tråden Bröllopsresa till Irland, tips?
  • PiaB
    Äldre 20 Jul 14:23
    #6

    Åh, tack hörrni! Vilka fantastiska tips! Nu är jag ännu mer övertygad om att det är dit vi ska åka. Blivande maken är dessutom barnsligt förtjust i krigs- och annan historia. Jag gillar historia men är inte hysteriskt intresserad av krig... Men Belfast måste ju ses då


     


    Problemet är att ingen av oss har körkort, men det verkar ju som att man kan ta sig runt med tåg och buss då.


     


    Blivande maken vill gärna åka till "något romantiskt" ställe, läs där han kan bo på/besöka vingård Jag är också nästan onödigt intresserad av vin men det känns som att bo på vingård kan man göra någon annan gång. Han tänker typ Toscana eller Capri. Men jag inbillar mig att Irland är mer genuint på något sätt, och att man kan få en massa naturupplevelser som vi båda är intresserad av. En vingård är en vingård liksom. Även om man säkert kan göra utflykter från den också.


     


    Men han är också intresserad av Irland och jag ska visa honom era inlägg så blir han nog såld


  • PiaB
    Äldre 20 Jul 16:04
    #8

    Läste igenom allt igen och såg det där med när vädret är som bäst. Vi gifter oss 3/8 nästa år och funderar på att åka dagen efter eller några dagar efter. Vi lägger förmodligen semestern veckan innan och några veckor efter bröllopet nästa år.


     


    En fin whiskey tackar han inte nej till så det blir nog inga problem. Jag däremot avskyr den drycken! Har försökt att lära mig att gilla den eftersom man ofta bjuds på en whiskey till kaffet o.s.v. Men det går inte. Jag tror jag hellre dricker t-sprit :-O Men kanske om jag fick besöka ett destilleri


  • PiaB
    Äldre 20 Jul 21:01
    #10

    Det har jag säkert provat. Min fd man gillar whiskey och köpte allt möjligt. Jag smakade alltid utan att någonsin hitta en som jag ens skulle kunna dricka för att vara artig. Min blivande gillar också whiskey och jag känner igen det där med att den inte ska vara rökig. Det gillar varken han eller min bror. Jag sitter och lyssnar när de njuter


     


    Men man vet aldrig. Jag har aldrig gillat vitt sött vin men fick smaka på en som var helt fantastisk till gåslever


  • PiaB
    Äldre 23 Jul 18:19
    #14

    Jag blir mer och mer övertygad om att det är dit vi ska åka Ni borde skriva resehandböcker båda två! Jag visade "maken" som också blev helt såld, så det är nog bara att börja plugga och googla och söka på resor. Jag brukar aldrig köpa charter utan söker på boende och flyg för sig. Dels brukar det bli mycket billigare och så får man som man vill.


     


    Är det bra att börja med Dublin och åka ut på landsbygden sedan? Tänkte om man kanske landar nära Dublin. Så kan man göra allt turistigt innan man åker och bara myser av landskapet och atmosfären Om ni har lust att svara mer, hur skulle ni sätta ihop en sådan resa? Jag tänker att vi kanske kan vara borta i två veckor. Och vi är inte rädda för att åka kommunalt eller att hamna "mitt i ingenstans". Vi gillar även att vandra och är naturmänniskor, även om jag gillar storstäder också.


     


    Tack för all hjälp och ovärderliga tips! Även om det går att läsa sig till mycket så är det jättekul att höra av folk som varit där.


  • PiaB
    Äldre 23 Jul 21:42
    #16

    Då har vi något att roa oss med i höst och vinter. Nu kan vi kolla resrutter och boenden och läsa på i stort om vad och hur vi vill göra. Den rutt du föreslår verkar ju väldigt lämplig, då får man liksom med allt även om jag förstår att man inte hinner se hela Irland på två veckor. Men det bästa av två världar liksom.


  • PiaB
    Äldre 25 Jul 19:12
    #23

    Men ni är ju fantastiska! Både jag och min blivande man vill åka nuuu! Och han är er evigt tacksam, för nu pratar jag om något annat än bröllopet Missförstå mig rätt, han vill gifta sig lika mycket som mig, men han är av åsikten att det är ju ett år kvar... Jag fattar inte... :-P


     


    Som han sa; det är ju bara att åka och ta med sig hela tråden utskriven. Allt är ju färdigplanerat


     


    Jättjättetack! Fantastiskt att några vill ta sig tid att göra detta som ni gjort. Ni är bäst!


Svar på tråden Bröllopsresa till Irland, tips?