• Smulan

    Hemlig vigsel - berätta för mamma strax innan eller strax efter?

    Vi gifte oss i lördags i hemlighet med två vänner som vittnen och vår son som brudnäbb.....
    Vi hade tänkt att våra syskon och föräldrar skulle få veta dagen innan eller samma dag innan vigseln. Men vi ändrade oss och berättade på måndagen innan vigseln och jag ångrar det inte för då kände de sig inte snuvade. Men det var min familj och de har inga problem med att man smyger iväg. Så det är svårt med er.......tror ni de kommer bli väldigt ledsna? Jag tänker att om de får veta lite innan vigseln och att ni då berättar om era planer för framtiden så kanske de inte blir lika ledsna. Då kan de ju bära huvudet högt och säga att de visste innan och vet att ni ska ha fest sen när bebis är född m.m.
    Måste bara säga Stort grattis till både bebis och bröllopet=)
    Vi själva ska ha en fest nu den 11 aug för våra närmaste släktingar så de är super nöjda ändå.
    Hoppas jag kunde hjälpa dig lite i alla fall

  • Smulan

    Vinterbrud - precis som oss vi hade inte råd till ett stort bröllop så vi gjorde så här istället och festen vi ordnar ska gästerna hjälpa till med, de betalar sin mat så bjuder vi på dryck och kaffe och tårta! Alla har tyckt att det är en jätte bra ide´ och ställer upp på det. De vet ju att vi inte har råd med en fest annars.

  • Smulan

    Jag vill bara påpeka att alla mammor och pappor blir inte ledsna över att inte få vara med. Våra föräldrar blev jätte glada och tyckte att vi hade valt en smart lösning då vi inte har råd med annat. Till saken hör att om de hade velat komma med så hade de fått det och det visste de om. Men de var så glada att vi äntligen gifter oss att de tyckte att vi kunde gå efter vår första plan - att gifta sig bara tillsammans med våra vänner. De skulle ju ändå få komma dagen efter på fika och få fira och de vet att de ska få komma på festen sen och se filmen från när vi vigdes.

    Jag vill absolut inte klanka ner på någon men ville bara tala om att det beror ju på vem det är om den blir ledsen och besviken eller om den blir glad! Jag tror att man får känna själv eftersom den är endast en själv som vet hur ens nära reagerar och hur de är. Jag visste att mina inte skulle bli ledsna!

  • Smulan
    lmcl skrev 2012-07-19 10:44:22 följande:
    Tack för alla svar! Anledningen till att vi inte vill ha familjen med är dels att det blir väldigt stort med bara föräldrar, syskon och syskonbarn - närmare 30 personer... Och skulle man enbart ha föräldrar med så skulle det bli lite knasigt, för jag skulle gärna ha min mamma med men inte min pappa (de är skilda sen tjugo år).

    Jag blev själv utsatt för en liknande grej för några år sedan, då nära kompisar gifte sig i största hemlighet. Jag var med vid frieriet, som var på en fest, och hade frågat några dagar innan de gifte sig hur de tänkte göra med bröllop och fick bara ett svävande svar. Två dagar senare la de upp bröllopsbilder på Facebook. Jag bara grät och grät. Samtidigt funderade jag på hur de hade kunnat göra, om de verkligen ville hålla det hemligt, men inte få mig som nära vän att bli helt förkrossad över att bli helt exkluderad, och det jag kom fram till var att jag inte hade blivit lika ledsen om de hade mailat/ringt/sms'at och berättat personligen innan de la upp bilder till allmän beskådan på Facebook.

    Nu lutar det åt att vi berättar för våra familjer innan. Vi gör det ju för att det ska vara lite praktiskt, inte för att göra folk ledsna. 
    Precis vad jag tycker också...att inte berätta via media utan personligen. Jag tror att det gör mycket att man får höra personens röst och kanske även se ansiktet gör att man kan bli glad istället för besviken. Det känns så uteslutande att få se det på Facebook och man känner sig inte alls lika delaktig då tror jag.
Svar på tråden Hemlig vigsel - berätta för mamma strax innan eller strax efter?