Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Vigselförrättaren tycker vårt förslag liknar kyrkligt, snabb hjälp önskas, bröllop på lördag!

    Det jag reagerar på, är att det är väldigt många väldigt långa -om än så vackra- meningar som ni själva föreslår att ni ska läsa upp och som VF dessutom ska läsa före-båda två. Det kommer att vara bra mycket längre "haranger" att försöka komma ihåg att läsa upp rätt än vad det vanligtvis är i en kyrklig vigsel, då man ju läser korta passager med bara några ord i taget, uppdelat  "nu till min hustru"  "tills döden skiljer oss åt" osv. Det jag tror er VF mmenar är att det kanske blir lite väl svulstigt och långt om detta skall läsas sammanlagt fyra gånger innan ni är förklarade som äkta makar. Bra mycket längre än i en kyrklig ceremoni-va det nu skulle ha med saken att göra.

    Kan ni inte antingen korta ner raderna och komprimenra det till exempelvis två meningar? För egentligen så är ju innehållet i alla meningarna i stort sett detsamma, men med många broderande ord. Eller alternativt skriva ner texten som en sammanhängande dikt att läsa upp innnatill från papper?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    För övrigt så får man ha religiösa inslag i en borgerlig ceremoni. Den huvudsakliga skillnaden är att den inte är en gudstjänst och därför inte behöver följa någon kyrkas ordning. Man kan tex mycket väl sjunga psalmer och så vidare. Jag tror som sagt att det är längden på era löften som är den springande punkten. Fast jag förstår inte varför VF uttrycker sig med jämföreslser mellan borgerligt vs kyrkligt.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Five year engagement skrev 2012-07-16 12:22:02 följande:

    detta var svaret jag fick via mail...


     


    "Hej X!


    Välkomsthälsningen och dikten är väl ok men för övrigt kan jag inte infria Era önskemål. En borgerlig vigsel är en enkel cermoni som är noga reglerad över vad jag får säga för att bli giltig. Den text jag fått av dig liknar en kyrklig vigsel och då får Du nog kontakta en präst i kommunen. Jag skickar över den text jag har att följa så får Ni ta ställning till hur Ni vill ha det.


    Hälsningar/X"


     


    jag vet inte riktigt hur han menar, jag har ju utgått från den långa versionen av borgerlig vigsel som jag hittat här på BT, och som många verkar använda sig av... Jag trodde att det var standard, men det verkar inte som vår VF känner till den alls..... han har ju en helt annan text i sitt förslag... känns som vi missförstår varandra väldigt mycket i onödan...


    Skicka ett mail till honom där du bifogar den långa version du hittat och berätta att du utgått från just den, och fråga om han aldrig använt sig av den, så får du veta ifall han känner till den eller inte.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Vigselförrättaren tycker vårt förslag liknar kyrkligt, snabb hjälp önskas, bröllop på lördag!