• emzerus83

    Brudar Västmanland 2013

    Jag tyckte det kunde vara roligt att starta en tråd för alla brudar i Västmanland som ska gifta sig 2013! Så vi kan ge varandra tips, råd o idéer angående allt som händer fram till dagen D...:)

    Vi ska gifta oss 29 juni 2013, borglig vigsel i Skerike Bygdegård...

    Hoppas att fler vill ansluta sig här så att jag inte blir själv! :)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-24 12:21
    västerås13- maj?
    Solborga- 1 juni 2013
    Lisus- 1 juni 2013
    Sornelid- 1 juni 2013- Kolbäcks kyrka
    JOOL09- 8 juni 2013- Badelunda kyrka
    emzerus83- 29 juni 2013- borgerligt Skerike bygdegård
    lillasofie- 3 augusti 2013- Badelunda kyrka
    Sophiebus- 3 augusti 2013-
    88kaktus85- 17 augusti 2013- Badelunda kyrka
    Kotthare
    Maria Emilia

  • Svar på tråden Brudar Västmanland 2013
  • emzerus83
    xanthine skrev 2013-03-18 19:39:02 följande:
    Jag hör inte riktigt hemma i den här tråden då jag är brud i Västmanland 2014 Men jag bara måste rådfråga någon. Varken jag eller min M2B är från Västerås, och vi känner inga här som gift sig tidigare.

    Jag vet att det är länge tills vi ska gifta oss och att det säkert löser sig. Men jag kan inte låta bli att få lite huvudbry över fotograf. Mitt dilemma är:
    Jag skulle vilja ha en fotograf som följer oss under dagen. Men när jag kollar runt så kostar detta i regel över 20 000:-. Detta fick mig att tänka om, det räcker säkert med 3-5 timmar. Så det viktigaste är med. Men det kostar mellan 5000-12 000:- vilket jag tycker är ganska dyrt det också. Jag hade uppenbarligen en skev bild av vad sådant kostar
    Jag känner ju inte att det måste vara en professionell fotograf utan om det är en glad amatör med rätt anda så är det precis det vi söker. 

    Hur har ni andra gjort som bor i detta området? 
    Min bror kommer att fota oss på vår dag, både under förberedelser, vigsel o sen efteråt... sen får han bli en "vanlig" gäst är tanken som gärna få fota massor ändå :) det är hans stora passion o han är verkligen jätteduktig!!!

    han har fotat flera andra bröllop också...annars fotar han just nu mest modellbilder osv. Men jag kan skicka dig ett privat meddelande med hans hemsida så får du själv se lite bilder o kontakta honom om han verkar intressant :) han är ju bra mkt billigare än andra fotografer men jag tycker ändå att han är minst lika duktig :)
  • MsThezzizen

    Hej

    Kikar igenom er tråd lite fast jag inte gifter mig förrän 2014. Undrar lite om någon av er har kontaktuppgifter till Brunnby? Vi vill börja kika lite på lokal nu så vi kan prelboka det viktigaste redan..

  • lillasofie

    MsThezzizen skrev 2013-04-04 10:22:37 följande:HejKikar igenom er tråd lite fast jag inte gifter mig förrän 2014. Undrar lite om någon av er har kontaktuppgifter till Brunnby? Vi vill börja kika lite på lokal nu så vi kan prelboka det viktigaste redan..Hittade ett gammalt nummer som jag inte vet är aktuellt dock, men värt att prova. 021-17 77 30.Jag var ner med min klänning till Ruths och frågade om de kunde lägga ner den, men jag skulle återkomma efter skolavslutningarna så skulle vi kolla då. Går det inte att lägga ner, så går det att kapa den lite kortare så det känns bra. Och ju mer jag tänker på det, ju mer inne på en kortare klänning är jag, typ till vaderna nånstans. Så det kanske blir så till slut Skrev ut hindersprövningspapper igår, så vi ska skriva under och skicka in dem snart. Mindre än 4 månader kvar ju! Men glömde skriva ut namnändringspapper, så det måste jag göra på jobbet nästa vecka. Vår skrivare ligger tyvärr nere för tillfället  

  • sophiebus

    Oj här var det ganska dött.
    är ni kvar alla brudar =) ??

    här går de sakta men säkert frammåt.
    det biten som är kvar är transport från kyrkan- fotografering fotografering-lokalen, vi känner ingen med fin bil, har ni andra löst transporten?
    någon kanske har någon bra kontakt eller tips att dela?  =)
    vi hade provsmakning av middagen för en månade sen å den blev inte helt bra, så vi luskar vidare å bröjar fundera på att anlita en catering firma i stället.
    vist var det många som anlitat aros catering? 

     

  • lillasofie

    Haha, här går det ganska trögt Känner ingen panik alls, trots att massor är kvar! Det blir väl sen i sommar antar jag Ska försöka fixa det sista med inbjudningarna så vi får ut dem i slutet av månaden.Ang transport så har vi ingen särskild. JAg antar att vi tar vanliga bilen till foto och kyrkan, och sen går vi bara över gatan till lokalen. Eller är det lite trashigt att åka Saab till kyrkan kanske   Mammas sambo brukar köra Londonbussen här i stan, kanske kan låna den i så fall Vi har bokat AT catering som verkar bra. Har inte haft nån provsmakning än, funderar på om vi ska ha det. Tror emzerus hade bokat dem också och smakat maten i alla fall.  

  • emzerus83

    Hej tjejer :)
    Ja här har det stått lite still med bröllopsplaneringen ett tag.... har fått jobbga besked med hälsan o har precis opererat bort en tumör på sköldkörteln och fick ta bort ena sköldkörteln o nu väntar jag svar på om tumören är godartad eller ej.... Känns som om allt annat bara ligger o väntar :(

    Men ang catering så har vi anlitat At catering o vi har även smakat på en del av buffé nr 3 vilket vi tyckte var jättegott! och de verkar proffsiga också, de vet vad de pratar om om man säger så :)

    Nästa helg ska jag ner på konsulation ang brudbuketten på Euroflorist i Igor gallerian. Inbjudningarna skcikade vi ut för ca 1 månad sen o har sista osa sista april. Och ska jag vara ärlig så har jag ingen koll på hur många som har osat eller ej :) kanske skulle ta o kolla det!

    Tror vi har det mesta klart det enda som vi inet vet är vart vi ska vara vid fotografering OM det är riktigt busväder ute. har ingen bra o fin lokal inne som inet kostar en massa pengar. Hur tänker ni andra kring det?


    lillasofie skrev 2013-04-14 13:58:05 följande:
    . Eller är det lite trashigt att åka Saab till kyrkan kanske  
    Tycker jag absolut inte!! När ni kommer till kyrkan så sitter väl alla gäster ändå inne i kyrkan så inger ser ju er iaf :) Men om ni skulle ha tillgång till nå annat som tex bussen du pratade om så skulel väl det vara roligt, mest för er egen skull :)

    Vi kommer åka "vanlig" bil till fotografering sen till festlokalen där vi även har vigseln. För vi känner ingen med nån fin/häftig bil o tänkte att vi lägger inte pengar på det då ingen ändå kommer se oss komma i den (ingen av våra gäster alltså) :)
  • sophiebus

    oj fy va jobbit, hoppas de är godartad å att de inte blir nå mer.
    förstår att allt annat fått vänta.

    vi kommer vara i kyrkan innan gästerna kommer.
    men ingen kommer ju se oss då.
    henke ska inte se mig innan vigseln utan endast min tärnor.
    sen efter vigseln de är då jag menar att man kanske vill åka någon finare bil, alla är ju utanför kyrkan å minglar å kramas eller vad man nu gör.
    då skulle de kännas trevligt att sätta sig i något finare än den vi har just nu =)
     

  • emzerus83
    sophiebus skrev 2013-04-14 17:27:35 följande:
    oj fy va jobbit, hoppas de är godartad å att de inte blir nå mer.
    förstår att allt annat fått vänta.
    Tack ja det hoppas jag med!! Annars vet jag inet hur det blir med allt...kanske vi måste skjuta på bröllopet :/ Men en sak i taget...hoppas på det bästa nu!!
    sophiebus skrev 2013-04-14 17:27:35 följande:
    vi kommer vara i kyrkan innan gästerna kommer.
    men ingen kommer ju se oss då.
    henke ska inte se mig innan vigseln utan endast min tärnor.
    sen efter vigseln de är då jag menar att man kanske vill åka någon finare bil, alla är ju utanför kyrkan å minglar å kramas eller vad man nu gör.
    då skulle de kännas trevligt att sätta sig i något finare än den vi har just nu =)
    Då är ju ni i en annan situation och då förstår jag att ni vill ha nån lite finare bil :)
    Jag känner tyvärr ingen men om man googlar på att hyra transport i Västmanland så kommer det säkerligen upp alternativ. Ibland har jags ett på Blocket också att folk som har fina bilar hyr ut sin tjänst för bröllop o student o liknande. Har du kollat så?
  • Fridanila

    Vi har anlitat Aros catering och bara hört gott om dem! Dessutom var de väldigt bekväma i lokalen vi valt vilket även var positivt! Mötet med dem kändes väldigt personligt och bra och de lyssnade till våra önskemål!

  • JOOL 09
    emzerus83 skrev 2013-04-14 14:51:14 följande:
    Hej tjejer :)
    Ja här har det stått lite still med bröllopsplaneringen ett tag.... har fått jobbga besked med hälsan o har precis opererat bort en tumör på sköldkörteln och fick ta bort ena sköldkörteln o nu väntar jag svar på om tumören är godartad eller ej.... Känns som om allt annat bara ligger o väntar :(
    Skickar styrkekramar till dig!

    Inte så många dagar kvar för mig nu och ganska mycket kvar att fixa känns det som...

    Provåt menyn i fredags och det var supergott så det känns skönt att kunna bocka av den punkten!
    Ringen är klar och jag ska åka och prova den idag :) Just nu letar jag skor som både är snygga, lagom höga, sköna och i rätt färg vilket inte verkar ;)
Svar på tråden Brudar Västmanland 2013