• Äldre 16 Jul 15:57
    3707 visningar
    9 svar
    9
    3707

    Bröllopsresa när gravid?!

    Jag har en långresa inplanerad i vecka 26-27 som jag är inställd på att kunna åka på, men visst, blir det någon komplikation så stannar jag hemma. Nojig som jag är har jag ringt och googlat och kollat en massa, men jag har alltså ingen egen erfarenhet - än.

    Jag har också hört det som många säger, att reseförsäkringar inte skulle gälla längre än fram till vecka 28, men i mina försäkringsvillkor som jag har lusläst står det ingenting sådant. Avbeställningsskyddet gäller inte vid graviditet, men för sjukvårdskostnader fanns inget undantag alls om graviditet. Jag ska ringa försäkringsbolaget och höra vad som gäller, och se om jag eventuellt bör teckna en extraförsäkring.

    De flesta flygbolag tycker att det är okej med flygresor fram till sista månaden, enligt min researrangör. Så är det med det flygbolag jag ska flyga med så de har inga synpunkter alls på att jag är vecka 27 vid hemresan. Resebyrån trodde inte heller att läkarintyg skulle behövas, fast jag tänkte att jag skulle ta med det ändå för säkerhets skull. Flygbolaget kräver det INTE och resebyrån, som jag antar talar av erfarenhet, sa att v. 27 inte brukar vara problem alls.

    Min barnmorska tyckte inte heller att det skulle vara några problem - snarare att det var en bra tidpunkt att resa "eftersom många mår bra den tiden av graviditeten".

    Så jag tänker köra på min ursprungliga plan, och så får vi se hur det går.

Svar på tråden Bröllopsresa när gravid?!