Inlägg från: Pertinax |Visa alla inlägg
  • Pertinax

    Era otraditionella bröllop!

    Vi gifte oss i onsdags (ganska otradiotionellt med mitt i veckan ;)), borgerligt utomhus vid Dalarnas äldsta hembygdsgård. Jag i en knälång vit klänning, han i vit skjorta och beiga linnebyxor, hela brudföljet barfota (också otradiotionellt ;)). Gick dessutom in till höger om maken, vilket väl egentligen är helt galet. Vigselförrättaren hade sockendräkt, liksom våra två spelmän som spelade in- och utmarsch på dragspel och fiol. Hade mycket solosång (4 låtar) och en liten kusin läste en dikt. Efteråt blev det ganska traditionellt med trerätters och tårt0a, dock helt alkoholfritt från början till slut. Hade ett otradiotionellt honnörsbord med mig och maken i mitten, toastmaster med flickvän till höger och tärna och bestman till vänster. Många som sagt att det var ett av de finaste bröllop de varit på :).

  • Pertinax

    Hur många gäster har ni tänkt då? Både Birka och Viking har ju superpriser ibland på enkla hytter för 4 personer. Kanske inte behöver bli så dyrt...? Eller att ni står för maten och att man som gäst faktiskt får stå för sin hytt om man vill vara med. Som sagt en tourist inside med fyra personer brukar väl inte bli många hundralappar per person.


    Fröken fantastisk skrev 2012-08-22 09:41:32 följande:
    Åh vad kul att höra era bröllop!

    Och Pertinax, dina bilder ser superfina ut. Jätteroligt!

    Jag och sambon har nu suttit och fått gråa hår för att hitta ett bröllop som passar oss, men de 2 sakerna vi supergärna vill göra är så himla väderberoende (luftballongsbröllop samt picknickbröllop).

    Nu behöver jag er hjälp. Vi vill ha ett tema-bröllop där man alltså gör någonting ihop tillsammans med våra närmsta, ett minne för livet utan att vi behöver vara i centrum. Hade vart skitkul att bjuda alla på en 24h-kryssning och så gifta sig på båten men det blir ju vansinnigt dyrt, vi kan ju inte gärna be alla gäster betala för sig själva haha. Det hade också passat oss skitbra att kombinera bröllopsresa/vigsel och gifta sig i värmen, men det har våra närmsta absolut inte råd med (inte vi heller).

    Medeltidsbröllop låter superfint men känns lite falskt eftersom ingen av oss har något intresse alls av medeltiden.
Svar på tråden Era otraditionella bröllop!