• Louise

    Sprit på festen eller inte?

    Jag har hört att man inte serverar starkare alkoholdrycker på bröllopsfester utan håller sig till öl och vin. Jag förstår varför då man inte vill ha någon/några som fått i sig för mkt, undvika bråk och ovälkommen drama! Vi har inte bestämt än om vi ska med gästernas barn på festen eller inte, vi ska försöka att se om alla kan ordna barnvakt.
    Vi vill gärna ha fri bar efter tårtan vid 22:00-23:00-tiden med bl a sprit att blanda sig egna drinkar med. Hur tänker ni andra?? Vad har ni för egna erfarenheter? Kom gärna med tips, egna berättelser och erfarenheter.
    Sen undrar jag om tips och kotym på kaffe med ev avec till desserten tidigare på kvällen. Fungerar det klassiska med Baylis och Congac till?


  • Svar på tråden Sprit på festen eller inte?
  • Louise

    Jag blir nyfiken på vad en alkoholfri brudskål är? Vad ska ni skåla med?

  • Louise

    Jättebra tips och idéer ni kommer med.
    Min sambo är rädd att vi ska verka snåla om vi tar betalt för drinkarna och det kan jag väll gå med på att vi inte behöver göra, om han nu känner så. Men det har varit drama tidigare på båda sidor av släktskapet och ha bemannad bar (av serveringstjejerna) verkar vettigt :) Sen att ha den "regeln" att ett tomt glas mot ny påfyllning är supersmart!
    Jag tänkte om vi skulle göra en drinklista på 5 sorter att köpa ingredienser till. Någon som har en speciell favorit att dela med sig av? Min nummer ett är White Russian och är både min och min blivande makes favorit i baren. Vi har drinkmixer och kaffebryggare men ingen espressomaskin. Annars har vi kapacitet att blanda vad som helst :) tips?

  • Louise
    @Chicita: Tack så mkt för dina drinktips! Det kommer nog bli kul med baren. Den är i anslutning till köket med en stor kyl bakom. Det står barstolar framför och jag kan se lite ljuskoppar i olika färger med tända ljus i och 2 glada servetristjejer stå och skoja med gästerna och blanda drinkar med pinnar och paraplyer (om så önskas). Är det barn med kan dom oxå få beställa roliga läsker med grenadin och sugrör i lustiga glas.

    Brukar man ställa fram nötter och sånt? Jag tänker man kan be om ett glas i baren...?
    Vi är riktiga nattugglor som gärna håller igång till tidig morgon (lokalen ligger mitt ute bland åkrar och ängar så vi stör ingen...). Det som brukar hända är att man blir jättehungrig !! Jag vill bjuda på nattamat. Korv och bröd. En stor gryta att ställa fram för självplock på natten sen. Då till saken,,, kan man skippa nötter och allt sånt då?
  • Louise

    Tack för era tips och idéer allihopa. Nu vet vi hur vi vill ha det med baren och allt. Det blir en bemannad bar med drinkar på 4 cl sprit eller om man vill ha vin eller öl. Vi kommer servera rött till både förrätten och varmrätten och jag hoppas vi hittar bra viner till det.

Svar på tråden Sprit på festen eller inte?