Inlägg från: schmock |Visa alla inlägg
  • schmock

    Blivande fruar 2014

    Får jag hoppa in här? Vi förlovade oss 2011 och har nu bestämt att bröllop blir augusti 2014.
    Ett litet kyrkligt bröllop med den närmaste familjen.

  • schmock

    Vi har varit förlovade sen 2011 och bestämde gemensamt på nyårsdagen att bröllopet blir i augusti nästa år, 2014. Så pirrig är jag!

    Vi har det mesta klart för oss hur vi ska ha det. Kyrkan är bestämd, lokal är till 90% bestämd (vi ska titta på den först, ligger alldeles i närheten av kyrkan) och maten blir catering från mitt jobb. Personalrabatt och det lilla extra för att det är jag Flört Vi ska bjuda den närmaste familjen, det blir ca 30 personer med föräldrar, syskon med respektive och syskonbarn.
    Budgeten blir ca 30 000 kr.
    Sen ska några vänner hjälpa till på middagen så jag och min blivande och våra gäster kan koppla av och ha roligt. En annan vän som är en oerhört duktig fotograf ska vara, just det, vår fotograf. Jag ska ringa nån dag nu så vi kan titta på lokalen. I sommar ska vi boka. Så härligt Solig

  • schmock

    Vårt färgtema är lila, vitt och silver. Jag ääälskar lila!

  • schmock

    Har ni bokat kyrka och lokal än? Vi ska ringa om en lokal på måndag, bröllopet blir i augusti 2014. När ska man boka?

  • schmock
    GustavB skrev 2013-01-12 12:40:57 följande:
    Tycker ni ska boka så fort ni är säkra på att ni vill ha lokalen och kyrkan.

    Vår lokal bokade vi för drygt 3 månader sen, till 9e aug 2014. Kyrkan likaså.

    Sen beror det lite på hur populärt det är med bröllop där ni tänkt er och vilken tid osv i kyrkan.

    Lycka till :] 
    Tack! Vi ska ringa på en lokal som vi är riktigt sugna på idag. datum har vi ju redan bestämt så det är väl lika bra att boka om vi vill ha den. Tack ska du ha!
  • schmock
    Schmock:
    Vi har inte bokat kyrkan än då man inte får boka just den mer än ett år i förväg, så vi får ringa första dagen i juli. Och vad gäller lokal så har vi inte bestämt vart det blir än, men vi ska på en visning nästa vecka, och tycker vi om den så bokar vi på en gång :)
    Det är väl smart att boka så fort man vet vart man vill ha bröllopet :)
    snowstars skrev 2013-01-12 14:02:51 följande:

    Det beror ju helt och hållet på vart ni ska gifta er. Där jag ska gifta mig tror jag definitivt att de kommer tycka jag är konstig om jag försöker boka mer än 6 månader innan. Skulle tippa på att de har sju bröllop per år. Max ;)


     


    Men i Stockholm, t.ex., måste man nog boka ett år innan.


    Ja, det är i Göteborg så :) Om vi gillar lokalen så är det väl bäst att ringa kyrkan med en gång och höra vad de säger.

    Vem är det man ringer i kyrkan?
  • schmock
    Power of Love skrev 2013-01-26 16:45:30 följande:
    . Min fästman vill inte ha någon ny ring så då måste jag ju kunna lägga lite extra på min om det skulle vara såOskyldig
    Självklart ska du det!
    Power of Love skrev 2013-01-26 15:03:15 följande:
    Igår köpte jag det första till bröllopet, nämligen servetter. Inga speciella utan bara standard på IKEA. Men vi hade tänkt att köra dubbelt men antingen gröna eller lilla och med en vit ytterst. Vad tror ni om det? Vi tänkte att vi skulle duka med varannan.
    Det blir jättefint tycker jag! Själv så ska vi ha servetter från romance.se, de hade jätefina i olika färger med namn och datum som tryck.

    På tisdag ska vi äntligen komma iväg och kolla lokal. Ska bli spännande och om den är bra ska vi fråga om vi får boka redan nu. Får vi det så ringer vi och bokar vigsel också. Man borde väl få det va? Trots att det inte är förrän sommaren 2014?
  • schmock
    ssam skrev 2013-01-26 21:00:02 följande:
    schmock skrev 2013-01-26 16:56:24 följande:
    På tisdag ska vi äntligen komma iväg och kolla lokal. Ska bli spännande och om den är bra ska vi fråga om vi får boka redan nu. Får vi det så ringer vi och bokar vigsel också. Man borde väl få det va? Trots att det inte är förrän sommaren 2014?
    Vi har redan bokat både kyrka och lokal. Vi gifter oss i augusti 2014 men det var ingen som tyckte det var konstigt eller påpekade att vi var ute i väldigt god tid. Eftersom att jag vill planera och vara helt säker på att få EXAKT den dagen vi tänkt oss är det inte alls dåligt att vara ute mer än ett år i förväg! :)
    Ja, hoppas de som äger lokalen tycker det är ok :)
  • schmock
    Power of Love skrev 2013-01-27 09:41:14 följande:

    Detta var vad jag pysslade med igår. Ursäkta min dåliga mobilkamera. Den lilla är utan pärla och den gröna med. Lutar att det blir med pärla. Garnet jag använt är inte vit-vit men det kanske inte gör något? 


     


    Men vad fint! Det gör inget alls tycker jag!
  • schmock
    Power of Love skrev 2013-01-29 07:25:45 följande:
    Vi bor i Örebro men vi båda är från Värmland. Vi är från olika orter och båda flyttade till Örebro för att plugga på universitetet och det var då vi träffades. Nu är vi sugna på att flytta hem igen. Troligen blir det hans hemstad. Vi hoppas kunna flytta innan året är slut Glad

    Vi gifter oss troligen i Karlstad men det är inte helt bestämt än så det kan även bli Kristinehamn.
    Ooh, Kristinehamn, min hemstad! Jag längtar hem något fruktansvärt. Är du därifrån?

    Min sambo är från Värnamo och vi bor i Göteborg. Idag ska vi kika på lokalen äntligen, förhoppningsvis om den faller oss i smaken så blir det att den bokas. Om vi får. Om vi får så ringer jag kyrkan imorgon!
  • schmock
    Power of Love skrev 2013-01-29 08:49:06 följande:
    schmock: Nej inte jag men min fästman  Det är även dit vi planerar att flytta. Glad 
    Vad heter han? Kanske jag vet vem det är :)
  • schmock

    Igår bokade vi lokalen. Så nu är det verkligen på riktigt! Det sura är att jag försökte ringa och kolla om vi fick boka kyrkan med. Det fick vi inte, det var för tidigt sa de. I slutet av sommaren var det ok. Suck.
    Jag får hoppas det är ledigt den dagen då. Så ska jag orka vänta i åtta månader också, herregud Oskyldig Aja, lokalen är klar i alla fall. Det känns skönt.

  • schmock
    Oprekär skrev 2013-06-19 22:14:54 följande:
    Hej allihopa! Har någon av er bokat fotograf och/eller snackat med vigselförrättare? Eller är jag måhända den enda som inte gjort det ännu? Glad
    Vet inte riktigt hur långt innan man borde ta tag i det...
    Vi har klart lokalen, fotograf och kyrkan. Fotograf ska en vän vara, hon är ett amatörproffs kan man säga. Amatör men sjukt duktig och gör fotojobb. Hon är bokad.
    Vigselförrättare förstår jag inte riktigt, är det för borgerliga vigslar? Vi ska ha en kyrklig vigsel och de sa att vi får en präst nästa år då, en ur församlingen. Så det kommer för vår del automatiskt.
  • schmock

    Vi har nu även köpt servetter och placeringskort. Det blev från calligraphen (heter väl så va?). Så fina. Lila servetter med silver i texten. Två ringar som symbol och våra namn och datum. Placeringskorten är vita med silverhjärtan och våra namn i lila. Under finns plats att skriva gästens namn på. Ska hitta en bra penna, gärna lila eller silver. Det var ett glansigt papper så jag får kolla det. Skönt att få lite smådetaljer klara.

  • schmock

    Nu är det mindre än ett år kvar! Spännande! Det kommer väl bara säga svisch så är det över. Jag längtar! (inte att det är över såklart, men ni fattar Solig)

  • schmock

    Jag har allting under kontroll. Utom en sak. Solist. Vi fick tag på en solist men hon är ju inte direkt kontaktbar. Vet ni nån tjej som sjunger vackert i Göteborgsområdet så är vi tacksamma :)

Svar på tråden Blivande fruar 2014