Inlägg från: Oprekär |Visa alla inlägg
  • Oprekär

    Blivande fruar 2014

    Jag vill också vara med!

    Jag är nyförlovad, och just nu ser det ut att bli bröllop efter midsommar 2014. Men denna budget, åh denna budget... jag ska precis börja studera, det är ju tyvärr inte särskilt plånboksvänligt. Jag slits ständigt mellan "Äh, ta det lugnt, det är ju bara en dag" och "Herregud du ska ju bara gifta dig EN GÅNG".

    Jag vågar inte planera "på riktigt" ännu tills studierna kommit igång och jag skaffat mig ett extraknäck. Så vi drömmer mest. Ska bli kul att följa era planer!

  • Oprekär

    Jag försöker iallafall släppa pengaoron just nu, det är ju faktiskt för tidigt att sia om. Vi har en plan och det får räcka, det hinner ju hända mycket åt både plus och minus på 1½ år tills bröllopet faktiskt ska vara.

    Det där med kontakter tror jag är avgörande för att hålla kostnaderna nere, det och att faktiskt orka leta, förhandla och jämföra. Tyvärr verkar det som att allt vårt kontaktnät har att bjuda på är glada människor med väldigt dyra bröllop.... Låter jag gnällig nu? Glad

    Håller tummarna för din livsstilsförändring Shajne, jag har samma mål fast åt andra hållet. Skulle gärna gå upp några kilo för att inte se ut som en pojke i peruk på min bröllopsdag Flört Men det är ju lättare sagt än gjort, givetvis.

  • Oprekär

    Jag ser mycket prat om det här med färgtema... jag antar att det är relaterat till klädsel/dekorationer? Eller har jag fått det om bakfoten?

    Jag har inte riktigt fastnat för tanken på att färgkoordinera, självklart ska jag och m2b matcha varandra men i övrigt känns det inte så viktigt (så länge det är snyggt). Gällande dekorationer så kommer vi troligen nöja oss med det som ingår i dukningen s.a.s.

    Hur viktigt tycker ni att det är, med teman och dekorationer? Gör ni det för att det är kul eller för att man verkligen bör tänka på det på en bröllopsfest? Jag vet inte riktigt vilka förväntningar som finns liksom Glad

  • Oprekär
    Heltillhalv skrev 2013-01-14 08:09:31 följande:
    Är det ngn som kan det här med löshår? Jag har nu äntligen hittat en frisyr som jag älskar, men det är en ganska kort frisyr (typ page men med håret till strax under hakan) Hur långt måste det vara för att man ska kunna integrera löshåret på ett naturligt sätt? Vi gifter oss om 18mån, och vill ju ha min frisyr jag har nu så länge som möjligt.. På bröllopsdagen vill jag ha lite typ Hollywood lockar och ganska långt hår. Tänk typ lite Maria Montazami men mer bröllopsstylad typ... (Skitdålig förklaring hahaha)
    Jag är verkligen ingen expert, men för en duktig frisör så är det nog inga problem att få in löshår på den längden, jag har sett frisörer sätta löshår på ganska mkt kortare hår än så. Det är nog värre om håret är väldigt tunt och fint, då ser det nog inte lika naturligt ut, eftersom du gissningsvis vill ha in ganska mkt (a'la Maria Montazami ^^)
  • Oprekär

    Nu gör jag ett litet inhopp här igen, måste bara skriva av mig! Vi har fullt upp med lokalvisningar den kommande veckan, och plötsligt känns allt så himla verkligt! HERREGUD JAG SKA GIFTA MIG! Jag har ju mitt businessface på när vi pratar med eventchefer och personal men så fort jag lämnar en lokal vill jag bara vråla av glädje. Skitsamma vilket ställe vi hamnar på, jag ska få bli FRU!

    (... okej. Inte helt skitsamma. Men ni förstår vad jag menar!)

    Det känns smått bisarrt att planera för någonting som ska ske om ett år och en månad, men uppenbarligen behövs det, det är liksom inte givet att alla lokaler och datum är obokade i denna stad, fast vi snackar om sommaren 2014...

  • Oprekär
    Js Fästmö skrev 2013-05-09 21:22:13 följande:
    Oprekär: Förstår din känsla!! Visst är det sjukt och lite magiskt? :) När vi beställde och sedan hämtade min ring så här långt i förväg fick jag lite hjärtklappning typ som " gud NU ska ju JAG gifta mig!" Fastatt tiden går extremt fort så känns det långt borta, men tiden går ju verkligen jättefort och snart är det ju redan juni och sedan ett år kvar och allt som man ska planera och köpa, då behövs tiden. :)
    Av nyfikenhet, varför valde ni att köpa ringen så långt i förväg? Och hur långt i förväg är ni, ska ni gifta er vår, sommar eller höst 2014? Glad Vi kikar också på ring nu, men det är lite av en slump att det blev så, egentligen hade vi nog tänkt vänta till nästa vinter. Klänningen ska jag iallafall INTE beställa ännu. Tror jag Tungan ute
  • Oprekär
    HalkatlaNr1 skrev 2013-05-12 20:58:26 följande:
    Vi har väl kikat lite på ringar vi oxå..
    Hur stor budget har ni lagt/tänkt lägga på ringar?
    Ska bägge ha ringar eller bara bruden? 
    Vi har nog tänkt oss att bägge ska ha ring
    men budgeten (som vi ännu inte har lagt) är nog
    inte så stor till just ringar.. 
    Jag har hittat min drömring som kommer landa på 27 tkr, det är ju en hel del men vi känner att vi får mycket ring för pengarna så att säga Glad Vi köper bara ring till mig då m2b är nöjd med en ring (förlovningsringen). Ringen är vår näst största budgetpost, klänning ska jag försöka få fram för max 10 tkr. (Wish me luck...)
  • Oprekär

    Alltså om man får lov att "klaga" lite, så hade det varit så himla mycket enklare att vigas kyrkligt! Det känns ju som att allt är "färdigt" då, med sittplatser och musikant tillgänglig och prästen får man på köpet Tungan ute Vi ska vigas borgerligt och vi får ju verkligen klura ut allt från scratch, t.ex. vart ska vi vara? En otroligt vacker plats med utrymme för 90 gäster som inte är beroende av bra väder? Lättare sagt än gjort. Lutar dock starkt åt utomhusvigsel, med en stensäker plan B givetvis.
    Vi har haft en ganska klar bild av hur vi vill ha middag + fest sedan dag 1 i princip, men detta med vigseln verkar bli en utmaning!

  • Oprekär
    Power of Love skrev 2013-05-20 20:20:52 följande:
    I det senare alternativet tänkte vi att vi kunde vara mitt i salen. I så fall kommer alla att se bättre. Jag tycker alltid det är så tråkigt med kyrkor att man aldrig ser vad som händer där framme, har nämligen inte fått möjligheten att sitta på de närmsta anhöriga raderna utan hamnat på de längre bort. Just därför lutar det åt att ha stolarna som de står idag men vi får se. Gillar även tanken med att ha alla mina vänner och släkt runt om kring mig istället för bakom mig.Glad

    Sedan vet jag inte riktigt hur vi ska göra med musiken. Vi vill ju ha ingångsmusik och så har vi en vän som kommer sjunga solosång och det vill vi ju ha musik till. Det finns en orgel men jag gillar inte orgelmusik. Måste kolla med lokalansvarig hur det ser ut med annan musik möjlighet.  
    Det låter ju som ett jättemysigt upplägg, att vara omringad av nära och kära! Vi kanske borde fundera på någonting liknande Glad
    Jag är helt lost när det kommer till ingångsmusiken, men någon solist lär det väl bli för oss också. Tur att vi har ett år på oss att fundera Tungan ute
  • Oprekär

    Hej allihopa! Har någon av er bokat fotograf och/eller snackat med vigselförrättare? Eller är jag måhända den enda som inte gjort det ännu? Glad
    Vet inte riktigt hur långt innan man borde ta tag i det...

Svar på tråden Blivande fruar 2014