Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Blivande fruar 2014

    Hej på er! 
    Jag och min sambo förlovade oss på juldagen, så planeringen har inte riktigt startat än Tungan ute 
    Vi har dock preliminärbestämt ett datum och börjat titta lite på lokaler och gästlista så vi vet lite hur vi ska göra. Vi började faktiskt med att skriva en gästlista och insåg att om vi bara bjuder våra närmaste blir vi nästan 70 stycken. Så går det när man har en stor släkt och umgås med dem allihop dessutom.

    Tanken är att vi gifter oss i maj 2014 i Umeå där vi bor. Det bästa hittills är att så fort jag sagt till min älskling att det är något jag drömt om eller haft i bakhuvudet i evigheter säger han "Det är klart att vi ska ha det, vi gifter oss bara en gång!"
    Han är för söt ibland.

    Just nu är allt så nytt och spännande att jag inte riktigt förstått vad som händer, trots att vi planerade förlovningen gemensamt och hade bestämt datum för den redan någon gång i våras/somras Skrattande

  • Plättis
    Power of Love skrev 2013-01-02 11:46:52 följande:
    Varför ska det vara så svårt att bestämma sig om lokal? Hur kör ni kyrkligt eller borgerligt?
    Det enda jag och  min karl varit säkra på från början är att vi inte ska gifta oss i kyrkan. Jag känner precis som du att det inte har något att göra med mitt bröllop, men samtidigt är jag rädd att min familj ska ta illa upp eftersom jag kommer från en troende familj. 

    Fast det är vi som gifter oss, så då får vi bestämma hur vi vill ha det. Hur det blir i slutänden är det ingen som vet. Borgerligt och i maj nästa år, det är allt vi vet i dagsläget. Resten debatterar vi fortfarande om :P Min karl vill ha stort bröllop med hela släkten (och det är många, särskilt min familj) medan jag hellre skulle ha ett litet bröllop med bara de allra närmaste.

    Tur att det är ett tag kvar, annars vete sjutton hur jag skulle klara det. Det var tillräckligt svårt att sova första natten efter vi kommit fram till datum när vi skulle gifta oss, 16 månader i förväg. Då låg jag och stirrade i taket och försökte lösa precis alla problem på en gång :D 
  • Plättis
    Heltillhalv skrev 2013-01-05 21:44:40 följande:

     Hur sjutton gör man för att få drömbröllopet utan att spränga budgeten och framtida ekonomin helt?! Jag har alltså bokstavligen talat suttit i tolv freaking timmar och kollat bröllopsgrejjer, klänningar, lokaler etc. etc.. Blir inte klok! Det är så mycket att hålla koll på, men nu har jag mailat runt lite till folk i bekantskapskretsen och undersöker lite vad de tar för att bl.a. spela på festen, fota m.m.


    Jag har tänkt på samma sak. Eftersom vi inte varit förlovade så länge så har vi inte hunnit tänka så mycket heller, bara satt året för giftermålet :P När jag satt och tittade runt på vad som fanns att välja på här uppe i Umeå så hittar jag bara kyrkor, kyrkor, kyrkor och någon enstaka herrgård som kommer kosta multum (över 50.000!!) för både lokalhyra och mat. Jag höll på att svimma. 
    Min karl tycker att jag ska lugna mig lite med planeringen, och det där med ekonomi "ordnar sig" säger han. Vi ska börja spara nu, men det är svårt när jag är visstidsanställd och han är timanställd. Det är liksom ingen trygg ekonomisk bas att bygga vidare på...

    Funderar på att göra en kupp och bara bjuda in de allra, allra närmaste, alltså familjerna, far- och morföräldrar och sedan får det vara bra så. Vi blir ändå drygt 20 personer om vi gör så. Han har gett mig fria händer med planeringen, så då får han skylla sig själv :D
  • Plättis

    Idag åkte jag och min gubbe och tittade på en lokal här i stan, och nu har vi bokat och bestämt datum! Fattar inte riktigt hur det gick till, men nu känns det väldigt verkligt. Det var väldigt billigt också jämfört med andra lokaler vi tittat på.
    Nu fattas bara allt annat, typ var vi ska vigas och andra mindre detaljer Skrattande

  • Plättis
    PoS skrev 2013-02-14 16:55:25 följande:
    Plättis, vad kul! Får man fråga när det blir? Själv bokade jag kyrka i veckan o plötsligt kändes det ju mycket mer seriöst haha!
    26 juli! Det blir borgerlig vigsel, men jag är lite stressad över hur man ska lösa det. Lokalen ligger precis intill en park, så jag hade gärna haft vigseln där, men då är det vädret... I slutet på juli borde det vara fint väder, men rätt vad det är regnar det. Jag är lite rädd att om man har vigseln i rådhuset till exempel så blir det inte sådär fint som man vill ha det på sin bröllopsdag. 
    Jag har försökt prata med min gubbe om att börja planera, men eftersom vi har så lång tid på oss känns det som att vi inte behöver bränna ut oss för att bestämma allt nu. Lokal och datum tycker jag är sjukt bra jobbat :)

    Jo, jag har också känt hur seriöst det blev efter man bokade lokal! No turning back, på något vis :P
  • Plättis
    Sandrajavisst skrev 2013-02-16 19:46:58 följande:
    Vad kul att följa er andra och vad ni kommit en bit på väg!
    Är det någon som inte ska ha band/dj på kvällen? vi funderar ev på spotify. någon mer?
    Vi kommer ha Spotify. Band kändes väldigt opraktiskt i lokalen vi ska ha festen, plus att vi får styra lite mer vilka låtar vi vill ha, ljudnivå och så. Vi har ganska omväxlande musiksmak, så det känns roligare att få styra allt själv istället för att kompromissa med ett band som knappast spelar allt från metal till kärleksballader. 
  • Plättis

    Jag fick lite panik förra veckan när jag låg hemma i förkylning och hade tid att tänka på allt (läs bröllop :P). Vi bokade lokal för tre veckor sedan, och funderar på vigsel i en park som ligger precis bredvid. Det hela är tänkt att utspela sig i slutet på juli för att vara säkra på att vädret är på vår sida. Annars hade jag gärna gift mig i maj, men eftersom vi bor i Umeå känns det som att maj lika gärna kan vara senvinter... 

    Paniken kom i alla fall från att jag började tänka på lokalen som är ganska mörk, men praktisk. Den ligger väldigt centralt, är låg hyra och bra på så vis, men det finns inte det där ljuset som jag hade önskat mig. Det finns restaurangkök och bar och allt där, så det är precis allt vi vill ha på så vis. 

    Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, och eftersom min sambo verkar vara arbetslös just nu och min visstidsanställning går ut om några månader har jag lite ont i magen över hela situationen... Fast på ett teoretiskt plan så är allt färdigt. Vi har lokal, datum, familjerna har erbjudit sig att hjälpa till med allt och jag vet vilken typ av klänning jag vill ha. Allt som är kvar är att fixa det, typ hitta klänningen och börja med förberedelserna :P 

  • Plättis
    PoS skrev 2013-03-07 21:32:52 följande:

    Någon mer än jag som blir stressad över ekonomin förresten?


    Jag har också blivit ganska stressad över ekonomin, men vi har nästan ett och ett halvt år kvar till vårt datum, så det känns som att det löser sig. Just nu har varken jag eller min sambo riktiga jobb heller, så att spara pengar är ganska omöjligt. 
    Som tur är har jag en familj som redan nu ställer upp och fixar och förbereder. Min syster ska baka tårta, och alla tipsar om olika cateringfirmor som har bra mat till bra pris. Så jag är hoppfull om att allt kommer ordna sig. Allt vi gjort hittills är att boka lokal och betala handpenningen på den, resten får vänta tills jag hunnit komma i form och vi har bestämt oss för hur vi vill ha det. Oavsett hur det blir kommer det inte bli något översvallande dyrt bröllop. 

    Helst skulle jag vilja ha med bara familjen, men problemet är att jag har en stor släkt och är ganska nära dem allihop. Så vi blir drygt 60 med bara släkten. Det gör att ekonomi-frågan blir lite känslig :P
  • Plättis
    swdnchick skrev 2013-03-13 17:14:53 följande:
    Har ni tänkt skicka ut Save-the-date kort? Hur långt innan har ni tänkt skicka?  Eftersom vi har bröllopet mitt i semestern och väntar en del gäster med mer än 50 mil att åka, så känns det som att man ska vara ute i riktigt god tid.
    Jag tror inte att vi kommer att göra det. Alla släktingar och de närmaste vännerna kommer nog få veta snart ändå. Vi har nära vänner som är i giftastagen också, så det kan vara bra att kolla med dem så att det inte krockar :) Bäst att spela med öppna kort då!
  • Plättis
    Sofie0612 skrev 2013-03-14 20:34:04 följande:
    Min tanke e att gifta oss i parken intill fest lokalen. Men får se imorrn om de går haha  
    Jag har samma tanke! Det ligger en superfin park precis bredvid vår lokal, så jag ska kolla om det går att gifta sig där. Annars vet jag inte vad vi ska göra, eller vad som händer om det regnar. Jag har inte kommit på någon plan B riktigt än :P
    Kakbakaren skrev 2013-03-15 07:58:30 följande:
    Jag har hittat en del gemensamt med flera här Skrattande schmock ni har samma färgtema som oss; lila, vitt och silver! Kanske vi kan utbyta en del idéer sedan? Glad
    Och Plättis och MichelaM gifter sig också 26 juli Skrattande
    Det blev krångel med vår lokal, så vi flyttade fram vårt till 2 augusti. Tur att det gick lösa smidigt i så god tid, tycker jag. Lokalen ska renoveras, så det kommer vara superfint lagom till vårt bröllop :)
Svar på tråden Blivande fruar 2014