• sigmai­ster
  Sön 8 jul 2012 20:11
  10566 visningar
  8 svar
  8
  10566

  min fru vill skiljas, men inte jag!

  Min fru vill lämna mig och det är så sjukt jobbigt för hon betyder verkligen allt för mig.
  Jag har försökt med alla medel som går för att få henne på fall igen med det är  helt omöjligt, det som hon bara ser negativa känslor så fort hon kommer i min närhet.. kan ha mycket med att göra att jag har vart så himla på, nästan pressande på nå vis... och jag är ett fråge tecken hon lämna mig och flytta bara några dagar efter de, och hon säger ingenting vad de handlar om mer än att hon inte vill helt enkelt.
  Vi träffades när hon var 16 och jag var 17 och vi har verkligen gjort allt man kan tänka sig, vi har haft helt underbara år tillsammans men jag vill ha mer av de. och nu spelar de som ingen roll vad de är jag gör så påminns jag av allt vi har gjort, om jag är på speciell plats eller bara åker förbi nånstans så kommer de alltid upp i tankarna att ja juste där gjorde vi de typ, och de är sjukt jobbigt... vi fick en helt underbar son tillsammans för lite mer än ett år och jag fria på samma gång 2 månader senare döpte vi våran son och vi gifte oss, vi tyckte de var helt underbart, men sen har vi som glidit isär, hon valde att plugga och jobba på heltid plus hinna få tid med oss. men jag såg de bara som att hon aldrig var hemma och jag stöttade henne inte så mycket i pluggandet vilket jag borde ha gjort!  och det vart en del tjafs mellan oss till och från även vårat sex liv tog slut där.. och jag vill inget helldre än att vi ska vara en familj. redan första året som vi börja dejta så börja vi planera allt för framtiden med varandra allt känndes så bra. nu 5 år senare så har jag fortfarande kvar alla känslor om inte mer för henne och vill fortsätta våra planer, och jag älskar henne över allt annat och kan verkligen göra allt för henne.. nu har hon flytta tillbaka för att hon inte har någon annanstans att bo och de första hon sa när hon flytta tillbaka var att få inga falska förhoppningar. vilket jag såklart fick direkt därför att jag ser de som min chans att få henne på fall igen och hur ska jag bära mig åt nu utan att vara för på utan att jag pressar henne till att komma tillbaka. hur ska jag göra för att hon ska kunna få sina känslor tillbaka helt naturligt? jag vill verkligen att vi ska få de bra och hålla ihop, speciellt för våran son skull!

Svar på tråden min fru vill skiljas, men inte jag!
 • ElinFa­lk85
  Sön 8 jul 2012 20:18
  #1

  OM hon inte vill så vill hon inte, då är det bara så att du får acceptera det helt enkelt.

 • Jeanee­ttes
  Sön 8 jul 2012 20:30
  #2
  ElinFalk85 skrev 2012-07-08 20:18:39 följande:
  OM hon inte vill så vill hon inte, då är det bara så att du får acceptera det helt enkelt.
 • Anneli­256
  Sön 8 jul 2012 21:30
  #3

  Håller med ovanstående talare.


  Mina tips är som följer,


  Om du nu vill få henne tillbaka.. det enda sättet i så fall som jag ser det är att ge henne "space" var inte PÅ som du själv säger det kommer bara att göra henne mer anti.


  Den enda kontakt ni borde ha är den ni är tvugna att ha pga barnet. Om hon nu flyttar in så gör klart för henne att det är bara tills hon hittar något annat, för din egen skull. Kanske du borde se om du kan vara hos någon kompis så länge eller iaf del av tiden. För att du ska kunna få slicka dina sår och inte bara sitta där och hoppas och sukta efter något som kanske inte blir.


  Ingen avundsjuka eller försök att få kontroll över henne.. Kanske.. men BARA kanske hon efter ett tag inser att hon vill ha dig igen. Men det är bara hon som i så fall kan komma till den insikten du kan inte göra annat än att låta henne sortera ut sina tankar och känslor själv.


  Förstår att det är tufft, men som sagt var mitt råd är att låta henne vara om det är meningen så kanske det blir ni två igen.. annars så måste du släppa taget och gå vidare. Det kommer säkert att ta tid, och göra ont. Lycka till.

 • Anonym
  Ons 11 jul 2012 12:56
  #4

  Ta kontakt med närmsta familjerådgivning!
  Så får ni hjälp att prata igenom det hela tillsammans med en tredje part.
  Även om förhållandet väljer att avslutas har ni haft en dialog och du
  slipper stå där med alla dina frågor!

 • Anneli­256
  Ons 11 jul 2012 15:47
  #5
  Anonym skrev 2012-07-11 12:56:45 följande:
  Ta kontakt med närmsta familjerådgivning!
  Så får ni hjälp att prata igenom det hela tillsammans med en tredje part.
  Även om förhållandet väljer att avslutas har ni haft en dialog och du
  slipper stå där med alla dina frågor!
  Bra förslag spec med tanke på att det finns barn. Det förutsätter bara att hon är villig att göra det. Du kan motivera just med att ni faktiskt har barn och därför även i framtiden måste kunna kommunicera vilket blir lättare om ni reder ut saker och ting.
 • Ons 11 jul 2012 19:25
  #6

  Jag tycker faktiskt att hon är skyldig dig en förklaring mer än "att hon vill det". Så pass mycket kan man väl ändå begära från den som faktiskt lovat att spendera livet ihop med en mindre än ett år tidigare.. Det kan ju underlätta för dig att gå vidare eller få möjlighet att göra något åt situationen. Prata med varandra och förslaget med familjerådgivning är jätte bra. Känns konstigt att slänga  bort sitt äktenskap så lättvinndigt som det låter när du beskriver det. Men om det verkligen är det hon vill så är det ju tyvärr inte så mycket du kan göra mer än att ta hand om dig och försöka se till att ni fortfarande kan ha en bra kontakt för ert barns skull.

 • Tor 26 jul 2012 20:00
  #7
  Anonym skrev 2012-07-11 12:56:45 följande:
  Ta kontakt med närmsta familjerådgivning!
  Så får ni hjälp att prata igenom det hela tillsammans med en tredje part.
  Även om förhållandet väljer att avslutas har ni haft en dialog och du
  slipper stå där med alla dina frågor!
  Bra förslag. Sedan kan du fundera över vilket "kärleksspråk" hon har. Många upplever att de är älskade vid helt olika tillfällen jmf med partnern. Om ena t.ex. känner sig älskad när partnern tar ut soporna så blir det bara fel när den andra försöker visa sin kärlek genom presenter.  En kort introduktion finns här:
   www.c-r.se/forum/showthread.php
  Hela versionen finns i en mycket bra bok av Gary Chapman.

  Om du den tid ni bor tillsammans utan att vara påträngande gör saker som visar att du älskar henne på det sätt som gör att HON känner sig älskad så ökar dina chanser väsentligt.
 • Tor 26 jul 2012 20:08
  #8

  www.adventist.se/FeedItem.aspx
  Den här är ännu bättre.

Svar på tråden min fru vill skiljas, men inte jag!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...