Inlägg från: Annamolly |Visa alla inlägg
  • Annamolly

    sex med 14-åring, rätt eller fel??

    En 14-aring ar ett barn. Barn har inte samma rattigheter som vuxna, och darfor inte heller samma ansvar. Tycker du man ska flytta ner myndighetsgransen ytterligare, menar du? Ska 14-aringar fa gifta sig ocksa? Skaffa barn? Ansvara for sina egna pengar? Varfor inte 13-aringar i sa fall? 12-aringar? 10-aringar? Nagonstans maste man ju dra gransen. En tonaring gar fortfarande i skolan, lar sig fortfarande om sig sjalv, hur varlden fungerar, och sa vidare. Det ar inte en tid da man bor fa ta belsut som kan paverka resten av livet. Om man har sex ska man aven kunna ta konsekvenserna. Om 14-aringar far bli mammor sa paverkar det ju aven barnet till den 14-ariga mamman, till exempel.

  • Annamolly
    Anonym skrev 2012-07-06 07:49:48 följande:

    Fel är det ju det säger lagen,
    men om det inte ens är hon själv som ansåg sig "övertalad" utan föräldrarna så ser ja det som att föräldrarna säljer sin dotter. Hon är inte myndig, hon får inte själv ansvara för pengarna.


    Det är ju inte olagligt att sälja sex, det får man. Att köpa däremot är olagligt, så han hade fått fängelse ändå troligtvis.


    Så hjärnan är inte färdigt förrän 25, men man är myndig vid 18 och man får lagligt ha sex vid 15.


    Jag mena inte att ja håller med våldtäktsmän nu, så såna svar är onödig


    Sått vitt ja minns så sa inte ja till nån att ja va 14 det året ja fyllde 15...där kan det också finnas nåt att tänka på för alla de som direkt dömmer killen utan att ha all fakta.
    Ska man be om legetimation för att verkligen försäkra sig om att fyllde du igår o inte imorgon?


     


     


    I Sverige har man denna typen av sexkopslag just darfor att man anser att kvinnor inte skulle salja sex om de inte var i en desperat situation, darfor kriminaliserar man mannen men inte kvinnan, darfor att hon, enligt svensk 'juridisk teori' eller vad man ska kalla det (jag gick pa ett brittiskt universitet sa jag vet inte vad vissa ord heter pa svenska) ar sexkoparens 'offer'. Man tror helt enkelt inte att en kvinna som har ett fritt val mellan olika livsstilar valjer prostutition for att tjana pengar, utan att prostitution ar nagot man gor nar man inte har nagra andra val. Valet ar saledes inte fritt. Radikala liberaler brukar inte halla med om detta, du kanske har den typen av asikter. Men du ska inte tro att det ar lagligt att salja sex for att det anses som ett fritt val. Det ar bara for att skydda kvinnan.
  • Annamolly

    Med andra ord, aven vad galler denna 14-aring sa kan man inte klart veta att hon gjorde ett fritt val. Precis som nagon annan sa, ett val man gor som osaker tonaring for att vinna popularitet i skolan ar knappast ett fritt val i samma bemarkelse som nar en vuxen kvinna gar in i ett forhallande. Sedan kan man ju debattera om vilka val som ar fria val, et.c.

  • Annamolly
    Anonym skrev 2012-07-06 23:18:19 följande:
    Haha, om du då läser mitt inlägg som hon citerar så är det vad ja skriver precis innan.... Varför upprepa det ja precis skrivit fast med andra ord?
    Darfor att...

    Du verkar tro att det ar lagligt att salja sex darfor att det ar ett fritt val att salja sex. Samma attityd som TS har gentemot den minderariga flickan som haft sex "darfor att hon ville" med en 23-arig man. "Ett fritt val".

    Men det ar inte lagligt att salja sex i Sverige av den anledning du tror: det ar inte for att man anser att det ar ett fritt val att salja sin egen kropp. Den svenska lagen bygger inte pa den liberala attityden - da hade man ju inte kriminaliserat mannen. Da hade man latit folk kopa och salja sina kroppar bast dom ville. Men det gor man inte.

    Anledningen till att kvinnan inte kriminaliseras (for det ar oftast en kvinna), ar for att man inte vill straffa en utsatt och marginaliserad kvinna, for hon lider redan tillrackligt. Lagen ar aven uppbackad med andra sociala atgarder som ar utformade for att forhindra att utsatta kvinnor blir prostiuerade, och for att forhindra man att kopa sex. 

    Med andra ord, prostitution anses inte vara ett "fritt val" i Svensk lag. Och inte heller anses en 14-arig flicka gora ett "fritt val" nar hon gar med pa att ha sex med en 23-arig man. Det spelar ingen roll om en prostituerad kvinna eller en minderarig flicka sjalva havdar att dom har gjort det valet av egen vilja. 

    Jag sager inte att det ar ratt eller fel, men det ar dessa filosofiska principer som lagen om prostitution ar baserad pa. (Jag tycker personligen att det ar ratt, men det ar inte det som ar poangen).
Svar på tråden sex med 14-åring, rätt eller fel??