En då 14-årig flicka hade frivilligt sex med en 23-årig man. Nu döms mannen till fängelse för sexuellt utnyttjande av barn.


Det hela inträffade i en inlandskommun i Västerbotten. Mannen och flickan kom i kontakt med varandra via Facebook. Kontakterna ledde till att de båda frivilligt hade sex med varandra två gånger. Men flickan hade inte fyllt 15 år än, även om det bara var några månader tills hon skulle fylla år.


Lycksele tingsrätt dömer nu mannen för sexuellt utnyttjande av barn till sex månaders fängelse. Undantag från straff kan bara göras om det är en ringa skillnad i ålder och utveckling mellan de båda parterna i de fall sexkontakterna varit frivilliga. Men i detta fall anses skillnaden i ålder och mognad vara alltför stor för att ansvarsfrihetsregeln ska gälla.


Utöver fängelsedomen ska mannen betala skadestånd för kränkning på 25 000 kronor.

nu kommer jag säga som jag tycker: 

DET ÄR FEL! hon ville ha sex FRIVILLIGT. de både villa ha sex frivilligt MED VARANDRA. och ja mena, tänk om dom gillade varann, spelar det inte in? om inte, det känns förbaskat taskigt att hon ska kunna ha sex med en äldre man och sen bara "ja anmäler han" (kanske bara för pengar, vem vet?) så han får ta skiten. 

ok ok.. nu vet jag inte hur gammal dom är NU, men om vi säger såhär:

OM dom hade blivit ihop då? i säg.. 4 år.. och sen förlovat sig när hon fyllde 18? skulle det spelat någon roll? eller skulle dom ändå anse att det var kriminellt och så sätta han i fängelse? funkar det så?  

väldigt känsligt jag vet och detta är vad jag ärligt tycker, och jag är absolut inte för utnyttjande eller så, det var bara DETTA fallet som jag tyckte var idiotiskt.