• Chicita

    sex med 14-åring, rätt eller fel??

    Oniq skrev 2012-07-05 15:11:44 följande:
    Jag visste allt när jag var 14. Konstigt nog gick det över.
    Nördbröllop FTW rpgwedding.buu.nu
    Skriver under på detta. Flört

    Lagen finns där för att skydda. Han vet (eller bör veta) att det är mot lagen. Och han bryter medvetet med det.
    Det spelar ingen roll hur frivillig hon är, eller om det är hon som tar initiativet.
    Han är ansvarig för sina egna handlingar. 
  • Chicita
    Anonym (eh) skrev 2012-07-05 15:20:17 följande:
    men hur är det då med en 14 åring och en 13 åring? ja mena, där är ju båda under 15 och "lika ovetande" ´, det är inte olagligt? inte vad jag vet.... 
    Om du läser din egen trådstart så hittar du svaret på den frågan Flört
  • Chicita
    Anonym skrev 2012-07-05 15:21:29 följande:
    Ts, det är så lätt att tjata, övertala, övertyga någon. Allrahelst när de är så pass unga som 14 år. Det är inte detsamma som att man anser att en 14-åring är korkad och inte vet vad hon/han gör! Och jag vet inte om du är medveten om det, men tex pedofiler är ju övertygade om att även småbarn, som kanske är ett par år eller ännu yngre, sänder ut sexuella signaler och att de är medvetna om detta och vill detta. Är man så pass mycket äldre, som 23, bör man inse att man inte ska nappa på ett eventuellt direkt erbjudande om att ha sex, om det handlar om någon som inte är jämngammal. Ju äldre man blir, dessto mindre roll spelar åldersskillnad. Men 14 och 23 är verkligen stor skillnad när vi diskuterar just detta ämne. Det känns fel att försöka hitta ursäkter för att 23-åringen inte skulle vara mogen att kunna fatta rätt beslut(följa de lagar som gäller, alltså), då blir det snett att kräva mer av 14-åringen, faktiskt. 
    Mycket bra formulerat.
    Även FruNovember har mycket bra ståndpunkter och resonemang Glad
  • Chicita
    Anonym (eh) skrev 2012-07-05 16:21:09 följande:
    ni måste tycka jag är dum i huvet som tycker som jag tycker. haha. :P jag har egentligen aldrig varit bra på att diskutera, kanske därför det verkar som att jag inte vill förstå. men visst förstår jag, och håller med mycket av era åsikter, samtidigt som jag har i bakhuvet att hon ville ju. så därför kan ja tycka fängelse är att ta i. faktiskt. 
    Nej det är stor skillnad på att "vara dum i huvudet" och att inte kunna diskutera och argumentera för sina åsikter Flört
    Jag kan förstå hur du tänker.
    Men det är ju vetenskapligt bevisat att man inte är färdigutvecklad i hjärnan. Bland annat det där med logik och konsekvenstänkandet är inte fullt utvecklat när man är 14.
    Däremot han som är 23 borde veta bättre. Om dom bara hade väntat några månader så hade det ju inte varit ett brott längre så länge som båda är med på saken som sagt.
    När man är 14 så kan några månader kännas evighetslångt. Av typen "men om några månader är jag ju så gammal att jag nästan dör". Om man ska generalisera lite så är det ytterst få fjortonåringar som har tålamod och kan förstå att man tjänar på att vänta på vissa saker.
    För fjortonåringens skull kan det ha känts som "om jag inte har sex med honom så kommer han att lämna mig" och när man är 14 och kär så är det väldigt ofta "den stora kärleken, den som kommer hålla för aaaalltid" och det känns som om hela världen är emot en så fort någon ber en att tänka efter eller vänta.
    Så även om det var frivilligt, så kanske det inte var "frivilligt" om du förstår nyansskillnaden.
    Även om hon säger "jag vill" så kan det baseras på en rädsla av att han ska tycka att hon är barnslig som inte vill ha sex, eller för att han ska försvinna om hon säger att dom ska vänta lite.
    Så därför är det upp till den vuxne, den som begår brottet och riskerar straffet att säga "vet du, vi kan gärna vänta, jag går ingenstans jag tycker om dig som du är och det blir bara mer speciellt när vi faktiskt får göra det sen"... 
  • Chicita
    Anonym (eh) skrev 2012-07-05 21:30:44 följande:
    fått veta av en säker källa att det var 14åringens föräldrar som anmälde. tänkte bara dela informationen.det kanske inte ändrar era åsikter, men som sagt, tänkte bara "uppdatera".  i övrigt är det intressant att läsa era åsikter. 
    Nej det ändrar inget för mig i alla fall.
    Det är fortfarande fel, ett lagbrott och han är ansvarig... 
Svar på tråden sex med 14-åring, rätt eller fel??