Inlägg från: Anonym (Eva) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Eva)

    sex med 14-åring, rätt eller fel??

    14-åringen, och andra 14-åringar, kan känna kärlek och förälskelse! Flickan i artikeln är knappast den enda som förälskat sig i och fallit för en äldre man. Men det är skillnad på en fjortonårig och en tjugotreårig kärlek.

    Att gå från flicka till kvinna och därmed få en mans uppmärksamhet är en helt ny erfarenhet. Med handen på hjärtat, vi alla minns hur vi som tonåringar satt med hjärtat värkande av längtan när vi läste Mitt livs novell eller såg en film om lycklig kärlek. Men i samma stund är man fortfarande ett barn, utan erfarenhet och det förnuft som kommer med åren. Jag minns själv när man plötsligt hade former och män började upptäcka en. Det var blandade känslor: glädje, smicker, men även äckel och nån slags sorg - över att man förlorat något, kanske barndomens oskuldsfullhet.

    Många talar om att 14-åringar kan vara mogna, och visst är det så. Men vad grundar sig en 14-årings mognad i? Knappast den mognad som kommer efter år av erfarenhet. Snarare en mognad efter att få växa upp för tidigt, bete sig vuxet för att accepteras eller i värsta fall olyckliga upplevelser och övergrepp.
    En 23-åring har denna mognad och livserfarenhet, han har lämnat det valpiga stadiet för längesedan och vet precis hur saker går till. De spelar inte efter samma förutsättningar, helt enkelt.

    Därför måste lagen finnas och efterföljas.

    Och, om det, mot alla odds, skulle handla om ÄKTA kärlek som faktiskt kan slå till i ung ålder och vara livet ut - ja då borde 23-åringen hållt sig på mattan ett eller två år till och väntat på henne.

Svar på tråden sex med 14-åring, rätt eller fel??