Inlägg från: FruNovember |Visa alla inlägg
  • FruNovember

    sex med 14-åring, rätt eller fel??

    Alltså, en fjortonåring kan säkert Tro att hon Vill ha sex, med honom just då.. Men han som 23-åring har ansvaret att tacka nej.. För att det finns en lag som reglerar detta..

  • FruNovember

    Vi har ju alla samma rättigheter och skyldigheter. Hon var vid tillfället inte myndig, hans ansvar att säga nej, det är samhällets sätt att skydda en 14-åring från utnyttjande.. man kan väl säga att hormoner oftast gör så att vi inte alltid är vid våra sinnens fulla bruk.. Samma sak om Bosse provcerar Anders på krogen för att kanske anmäla misshandel och få skadestånd.. det är fortfarande anders ansvar att inte slå bosse, gör han det iaf så har han brutit mot lagen och är skyldig att betala skadestånd.. :-P

  • FruNovember

    Ts, det är ingen skarp analytisk förmåga du visar upp här.. Vill du inte förstå? Anledningen till att vi har den här lagen är att man anser inte en fjortonåring som tillräckligt mogen. Det kan mycket väl vara så att hon i efterhand känt sig våldtagen just för att hon i den stunden inte riktigt hade koll på vad hon egentligen ville. Bekräftelse eller ett behov av närhet kanske kan te sig som lust hos någon som är så ung, men i efterhand kännas som ett övergrepp! Han betraktas av lagen som myndig, och har därför skyldigheten att avböja, helt oavsett hur mycket det då såg ut som att hon ville. Behöver jag fortsätta?

Svar på tråden sex med 14-åring, rätt eller fel??