• Äldre 6 Jul 14:38
    14269 visningar
    18 svar
    18
    14269

    Tyskland för dricka? Hur många åker dit?

    Vi funderar på att åka till Tyskland nu i kommande vecka. Ni som åkt/ska åka, vilken stad åkte/åker ni till? Åkte ni färja? Hur mkt dricka beräknar ni per person?

  • Äldre 6 Jul 16:59
    #9
    JennyO skrev 2012-07-06 16:18:26 följande:
    Vi kommer ta färgan Rödby/Puttgarden och handla på Bordershopen alternativt ta oss vidare till antingen Heiligenhafen eller Burg. Det finns bra utbud på alla ställena. Visst utbud går att förbeställa så det står klart när man kommer med.
    Jag är inte helt insatt, men som jag förstått det utifrån visst googlande, så är Bordershopen "dyr", Calles mittimellan och Citti billigast.

    I Heiligenhafen fanns det iaf 2005 en butik som hette Dandiscount som tydligen var riktigt billig, men länken till deras hemsida funkar inte, så vet inte om butiken frtf finns.

    Vart i Sverige åker ni ifrån?
  • Äldre 18 Jul 18:36
    #13

    Nu har vi varit i Tyskland och jag anser mig därför ha lite bättre koll nu än jag hade tidigare :)

    Vi upplevde det som att Citti (i Lubeck) hade ett stort sortiment, många storpack, många olika sorters miniatyrflaskor och en del svenska öl- och cidermärken. Vissa priser var avsevärt lägre än andra butikers, men andra var högre.

    Fleggaard (i Heiligenhafen) hade många svenska öl och cidermärken. Alkohol (tex likörer, rom m.m) var billigast där.

    Calle (i Heiligenhafen) hade många svenska öl och cidermärken, dock inte lika stort utbud som Fleggaard (och andra butiker). Calle var omtalade för att ha bra priser på öl (vilket de säkert också hade), dock valde vi tillslut att köpa ölen på Fleggaard ändå då min blivande make fallit för en öl som Calle inte hade.

    Vi åkte även längre ner i Tyskland och besökte bl.a Kaufland, där hade det stort utbud och helt okej priser. Där kunde man dock inte hitta svenska öl- och cidermärken längre.

    Under hela vår resa dokumenterade vi priser osv flitigt, för att sen kunna jämföra. Det gäller ju att hålla i pengarna så mkt som det bara går, så att budgeten håller...många bäckar små, ni vet... ;)

    Hur har det gått för er?

Svar på tråden Tyskland för dricka? Hur många åker dit?