Inlägg från: Tokig |Visa alla inlägg
  • Tokig

    Bar med självkostnadspris???

    Vi har ungefär samma upplägg som ni fast vi gifter oss borligt utanför festlokalen (vid sjön). Vi kommer Bjuda på fördrink, snittar, trerätters middag med tillhörande dryck, men efter vi rest oss från bordet så kommer det vara upp till var och en att köpa det de vill dricka.

    Vi har helt enkelt inte möjlighet att betala för en öppen bar för 100 personer. Jag känner inte på något sätt att vi är snåla för det. Om någon mot förmodan skulle tycka det så kan de ju alltid dricka vatten ;) Inget alkoholintagstvång liksom.

    Om ni ska ha en bar till självkostnadspris med Systemetpriser så bör ni nog åtminstone ta en 20a per drink/öl/vin annars går ni back. Tänk på att skriva i inbjudan eller liknande att era gäster ska ta med sig kontanter!

  • Tokig
    Chicita skrev 2012-07-02 21:41:02 följande:
    Om det är ett ställe med serveringstillstånd (alltså att man inte får ta med egen alkohol) så får dom inte ge några rabatter på alkohol. Det är ett lagbrott att göra det.
    Så länge de ger samma rabatt för hela sortimentet så är det inget lagbrott. Alltså om en bar har after work med after work priser så måste allting vara nedsatt proportionellt. Allt från starköl, till alkoholfritt till maten. Nu är det ju ingen som gör det men om man ska vara noga med lagen.
Svar på tråden Bar med självkostnadspris???