• kärleken

    Tredagarsbröllop

    Vi ska också ha tredagars. Densom vill får komma på fredagen och betala för boende och mat. Vi fickmtyvärr inte fixa mat själva på det stället vi skulle vara. Alla får rum och sova över på detta ställe, det ligger lite ute i skogen typ. Sen frukostbuffe på söndag då. Vi bjuder på bröllopet liksom, de som vill får sova över och då betala för det. V har tyvärr inte möjlighet att bjuda på boende även om det vore häftigt.. Vi här inte bokat denna plats än,mars prelbokat.. Det är så svåååårt att bestämma. Vi har ett annat ställe där det går att göra samma upplägg, de är egentligen mer vana vid bröllop och har bra boendemöjligheter, kan erbjuda lunch på lördagen för de som vill det och haren bra lokal för fest efter ett då de måste stänga för serveringstillståndets skull.. Det har inte den andra. Där är det liksom slut efter två. Tråkigt att behöva sluta om man skulle vilja dansa vidare... V har även en privat lokal. Men då måste man ju fixa allt själva... Vet inte om det kommer kännas värt det....?

  • kärleken

    Hur går det med era tredagars? Vad har dykt upp? Just nu är vi fudnersamma hur vi egentligen ska bjuda folk. Vi måste nästa bjuda till typ "grillkväll på fredagen" för att folk ska ha nått att komma till, annars blir det ju lite lamt. Hur ska ni göra?

  • kärleken

    Hej!


    tack för din berättelse Alyllyra! Ja dte där med mat är svårt. Tyvärr så ska vi vara på en festplats så vi får inte grila och sånt själva.. Folk ska bo vid det säteri vi ska vara på och mat och personal köps därifrån. Därför blir fredag kväll och lördag lunch lite knepigare... Kanske man vi köpa typ pickniktallrikar till alla. Man kan väl inte nekas ha picknick vid sina stugor? Vi har inte råd att köpa det till alla heller, så folk får stå för ditt boende över helgen och fredagsmaten och lördag lunch. Då vill man ju att det ska vara fint...


     

  • kärleken

    Ja det är ju det där helhetsintycket man är ute efter! Att alla ska känan det som en helhelg av massa "lyx" och serverat.. Vi funderar just nu på hur vi ska göra.. Vi funderar på att bjuda på picknick någon annan stans på lördagen, men det är åtminstone 2 km till närmsta by, ska folk gå då? På fredagen vill vi ju gärna vara nära där man ska sova, så alla kan välja när de vill gå och lägga sig lite mer..


    Synd att det ligger så avsides, annars hade vi kunnat ha fredagen hemma i trädgården, åkt ut till stället sen liksom.


     

  • kärleken

    Det ärca en halvtimme med bil från trädgården till stället. Och det skulle kosta 200kr för stället att fixa en enklare grillkväll (känns lite sådär..) 300kr för en bättre grillmiddag... På lördagen skulle det typ finnas mackor att köpa på stället tror jag. Men vi kan säkert styra upp nått.. Kanske går det att lösa enklare mat på fredagen också? typ kall enkel buffe?

  • kärleken

    Just nu ser vår tredagars ut så här:


     


    Fredag: Vi fixar i ordning dekorationer osv. Gästerna kommer kring 18-20 och det blir mat/grillning fixat av stället vi ska ha bröllop och all övernattning på. Man kan sedan vara upp så länge man vill.


     


    Lördag: Frukost när folk vill, frukostbuffe på stället vi är på som ingår i övernattningspriset. Sedan ska gästerna få roa sig med egna aktiviteter, kanske någon tipsrunda vi ordnar, men annars fritt i den fina naturen. Jag och fästmannen beger oss till hår/smink/påklädning.


     


    Vi kommer fotograferas innan vigseln. Vigsel vid 15 eller 16. Alla gäster samlas på gården på stället och leds av fioler till vigselplatsen. Där får de sätta sig och sedan kommer vi!! Vi tågas sedan tillsammans tillbaka till festplatsen för mingel, skål, och sedan middag och fest!!


     


    Söndagen blir gemensam frukost och sedan får fok åka när de vill!


     


    Vi tänker liksom bjudan in folk till "grillkväll" eller nått sånt redan på fredag, så får de som vill komma (hoppas på alla såklart!) De får betala sitt eget boende och även fredag middag som det ser ut nu, samt lördag lunch. Men vi får kolla på hur man kanske kan fixa något bra alternativ där. Vi får tyvärr inte fixa någon egen mat på stället vi ska bara. Annars hade vi ju själv anordnat och betalat för både grillkväll och lördag lunch.

Svar på tråden Tredagarsbröllop