• CoG

    Umebrudar 2013

    Det är ett tag kvar...
    Men kanske har vi blivit några från Umeå och dess närliggande byar här inne som gifter sig 2013?

  • Svar på tråden Umebrudar 2013
  • Slania
    CoG skrev 2012-10-20 09:08:25 följande:
    Självklart ska du haka på oss här inne!

    Hur ser planerna ut för er?
    Kyrkligt/ borgeligt
    Antal gäster
    Upplägget i övrigt?

    :)
    Vi kommer gifta oss kyrkligt, det var i princip enda "kravet" blivande maken hade - att vi skulle gifta oss i Malå kyrka. Allt annat skulle jag få bestämma typ :) Det blir inte särskilt många gäster, kring 50 om man räknar med barnen. Bara närmaste vännerna och familjen. Vi har inte samma umgängeskrets längre som vi hade när vi träffades för 10 år sedan och vi var båda överens om att det bara skulle kännas fel att bjuda alla sk. "vänner" trots att vi knappt umgås med vissa längre...

    Det vi kommer lägga mest energi på är att göra bröllopet så personligt som möjligt. Vill inte ha ett klassiskt "strikt" bröllop, utan det ska kännas avslappnat, glatt och på alla sätt och vis symbolisera oss.

    Fick tips av en kollega att anlita ett värdpar, vilket jag funderar på att göra... vet dock inte vilka än :)

    I planeringen har vi inte kommit sådär jättelångt. Klänningen har jag köpt iaf! (bild finns här i mitt galleri). Fick tag i den snorbilligt på Tradera, en Nixa fd. uthyrningsklänning som är fantastiskt vacker! Det enda som är kvar på den är att få en skräddare att korrigera den efter min kropp. Nån som vet av en bra och billig skräddare här i stan?

    Har suttit mycket på youtube och letat musik och det finns ju himla många fina sånger man vill ha med på bröllopet :) Kommer nog inte ha den här klassiska ingångsmarschen heller, utan det blir mest troligt någon helt annan sång. Yiruma - the river flows in you ligger högt på listan :)

    Save the date-kort måste nog vi också göra. Otroligt fina du gjort CoG!!  Vilken bra idé att göra egna! Magnettejp var inte alls dyrt såg jag, där kan man nog spara en hel del istället för att beställa från calligraphen.se!

    Fick veta för nån vecka sen att Iron maiden spelar i Stockholm samma dag som vi gifter oss, så det är väl bäst att vi börjar informera våra gäster så de inte hinner köpa biljetter dit istället... haha :)
  • Insanire
    CoG skrev 2012-10-20 12:44:44 följande:
    Vad kul att ni ska göra era egna buketter:)

    Jag är också lite fundersam hur det skulle kännas att inte ha en bukett med riktiga levande blommor.

    Dottern ska ha äkta vara och till dukningen ska det vara levande blommor...
    Undrar om det gör väldigt mycket med en icke levande brudbukett då?

    Hur ska man veta innan?
    :)
    Jag hade silkesblommor, vilket var väldigt smidigt och underlättade en hel del.. :)
    Här är två bilder där buketten syns som vår fotograf tog.



     
  • Kaffegrus
    Slania: Va kul! Vi hade också tänkt Yiruma med River flows in you som ingångsmarch. Jag kommer bara att gråta hela vägen in till den sången. Den är så vacker!

    Jag ville se din klänning, men är nekat åtkomst till din profil. Du kan inte lägga upp en bild här? Eller tänkte du att bevilja alla som frågar? Skulle varit kul att se i alla fall

    Jag tycker jag har hört att det finns en jättebra och billig sömmerska i Stöcksjö.. (Är det så det heter?) Jag tror de pratade om henne i Umebrudar 11/12-tråden.

    Vi gifter oss ju också 130713, så att Iron Maiden konserten är samma dag är det ultimata vänskapstestet Tungan ute Inte alla som bryr sig ett dugg iofs, men vissa av min blivandes gör ju det. Så himla typiskt!
  • Slania

    Oj, jag visste inte ens att jag hade en sån begränsad inställning på min profil =) Ska ändra det =)

    Såhär ser den ut iaf. Svårt att se på bilderna, men brodyren är ljus ljus blå och det är små glittrande pärlor också.  Jag kommer inte i den ännu (håller på att gå ner i vikt för att komma i den :P ) men det kommer hur som helst behövas en skräddares hand på den för den är även på tok för lång för mig. Jag är rätt rak i kroppsformen och denna är ju typ sydd efter någon med timglasformad kropp. Som tur är finns det gott om sömnsmån inuti så jag tror den kommer sitta som ett smäck när det väl är dags =)




  • Slania
    Kaffegrus skrev 2012-10-21 20:54:33 följande:
    Oi, vilken vacker klänning! Tyckte verkligen om den bakifrån, men allt var ju jättefint Grattis!

    Jag ska ta en bild på mig i min en dag när jag får tid. Är ju så kul att dela med sig
    Ja, gör det! Ska bli kul att få se =)
  • Slania

    Tack för komplimangerna om klänningen! Jag är så förälskad i den och längtar som en tok tills den är omsydd efter mig så jag kan prova gå i den på riktigt =)

    Nu ikväll har jag beställt save-the-date kort. Efter att ha kollat runt lite och provat göra egna så blev det till slut så att jag beställde från Vistaprint istället. 20 stycken inklusive kuvert för 129 kr tyckte jag var riktigt bra pris!

  • Kaffegrus

    Det tycker jag var ett bra erbjudande. Kostar ju en hel del att göra själv också faktisk, så du kanske inte förlorarar jättemycket pengar i jämförelse i alla fall.

    Jag tänker mig att det kommer att ta himla lång tid att få ta en bild på mig i klänningen, så jag lägger upp bild på bara klänningen. Jag är så förlälskat i den att jag vill gråta när jag tänker på den Tungan ute





    Vi har ju vinrött tema, så jag tror detta blir sjukt bra Skrattande Jag är ganska likt bygd som klänningens tidigare ägare, så den sitter på mig som den gör på bilden. Hurra!
     
  • CoG

    Det är verkligen ett bra pris, inget att diskutera :)

    Jag tror inte att vi tjänar något på att jag gör våra inbjudningskort och sånt själv....det får kosta lite då jag själv tycker att det är mysigt att sitta och klippa och klistra.


    Slania skrev 2012-10-23 20:55:08 följande:
    Tack för komplimangerna om klänningen! Jag är så förälskad i den och längtar som en tok tills den är omsydd efter mig så jag kan prova gå i den på riktigt =)

    Nu ikväll har jag beställt save-the-date kort. Efter att ha kollat runt lite och provat göra egna så blev det till slut så att jag beställde från Vistaprint istället. 20 stycken inklusive kuvert för 129 kr tyckte jag var riktigt bra pris!
Svar på tråden Umebrudar 2013