• Joso79
    Äldre 30 Jun 02:57
    96166 visningar
    30 svar
    30
    96166

    Perioral dermatit och atopiskt eksem. Huden i ansiktet trillar snart av. 2,5 veckor kvar.

    Kanske är ett skott utanför mål men vill ändå dela med mig: min blivande make hade för något år sedan problem med atopiska eksem i ansiktet och i hårbotten. Läkaren skrev ut kortisonkräm till honom att använda i ansiktet. Och han smetade kortison länge och väl och jovisst, lite bättre blev det men så fort han slutade kom det tillbaka.

    Jaha, tänkte jag. Kortison som långtidsbehandling är inte bra på nåt sätt, efter vad jag har lärt mig (bla för att din hud blir tunnare och känsligare för sol) så jag stolpade iväg till apoteket.
    Väl där hittade jag ett schampo som heter Selsun. Detta provade sambon och efter ca 1 vecka började eksemen in hårbotten att försvinna. Inovativ som han är provade han att vid varje dusch även tvåla in ansiktet och lät det verka någon minut. Efter ca 1 vecka var även eksemen i ansiktet borta!

    Nu använder han nästan bara Selsun och passar på att tvåla in ansiktet med det varje dusch och han har inte haft några eksem sedan dess och det är ca ett år sen. Och det bästa  av allt: det är kortisonfritt!

  • Joso79
    Äldre 30 Jun 02:59
    #28

    Oj, måste lära mig att titta på datum när trådarna startades

Svar på tråden Perioral dermatit och atopiskt eksem. Huden i ansiktet trillar snart av. 2,5 veckor kvar.