• Äldre 20 Jun 09:56
    95554 visningar
    30 svar
    30
    95554

    Perioral dermatit och atopiskt eksem. Huden i ansiktet trillar snart av. 2,5 veckor kvar.

    Inotyol använder man på bebisrumpor om de är röda/irriterade av fukt. Jag har försökt ha den på läpparna som cerat, och det var en dålig idé. Den står emot fukt, men jag tror inte att den är mjukgörande i sig. Jag hade själv atopiska eksem när jag var yngre, så jag tror inte att Inotyol fynkar på eksem.

    Jag gissar att det bara är att fortsätta behandla, vänta och se om det lugnar ner sig efter ett tag. Jag hade ett vansinnesskov med eksem för tio år sen, med vätskade utslag över hela kroppen, och då fick jag gå på ljusbehandling (starka solarier) på hudkliniken. Sol funkar ju på både eksem och psoriasis - kan det vara något för dig? Kan du sola med den här behandlingen?

    När jag var barn och mitt ansikte flagade testade min mormor nåt så enkelt som Helosansalva, som man köper på Ica, och jag blev helt slät på ett par dagar. 

    När jag har provat krämer med karbamid har det svidit överjävligt i början, men det säger de är för att huden är så torr, och när den blivit mindre torr gör det mindre ont. Det kanske är samma sak med din salva?

    Hade jag varit du hade jag tjatat mig till ett nytt läkarbesök, eller åtminstone att få lite rådgivning per telefon med hudläkaren, och förklara läget och be om råd.

    Jag hoppas det lugnar ner sig snart, och att du kan vara fin, slät och smärtfri på din bröllopsdag! 

Svar på tråden Perioral dermatit och atopiskt eksem. Huden i ansiktet trillar snart av. 2,5 veckor kvar.