• alfons­o
    Äldre 19 Jun 21:46
    19162 visningar
    16 svar
    16
    19162

    Riktigt budgetbröllop

    Hej!

    Jag och min sambo har varit ett par i många år och har även två barn tillsammans. Vi har länge pratat om att gifta oss, men alltid känt att vi inte riktigt har ekonomi för det. Tidigare pratade vi om att bjuda hela släkten + kompisar (ca 120 pers) och ha en "riktig" bröllopsfest. Men det har ju aldrig blivit av, och jag har svårt att se att vi inom en närmare framtid ska lägga så mycket pengar på en enda dag. Vi letar efter hus och lägger hellre våra sparade pengar till vårt kommande hus.

    Men nu tycker jag att det är hög tid att vi blir man och fru! Så jag har helt tänkt om. Kinaklänning, en kompis fixar håret och jag sminkar mig själv. Festen hålls efteråt i ett partytält i sommarstugan, och endast familjen och kompisarna är bjudna (ca 40-50 st). Vi äter buffé som jag fixar själv, med hjälp av mamma, svärmor och ev kompisar. Dekorationerna består av saker från naturen - blommor, stenar osv.

    Jag har gjort en snabb budget och landar på ca 15 000.

    Vi har pratat om att göra det i hemligthet, bara för att det ska bli av. Men jag känner att det ändå skulle vara kul att samla dom närmsta och ha en rolig fest.

    Vad tror ni om detta upplägg?

  • Svar på tråden Riktigt budgetbröllop
  • alfons­o
    Äldre 19 Jun 22:11
    #2

    Ja, det är nog en bra idé att lägga till några tusenlappar! Det är nog en hel del småsaker jag missat.
    Hoppas ni får ett fint bröllop!

  • alfons­o
    Äldre 19 Jun 22:17
    #4

    Vi har den turen att vi kan låna porslin, bord och stolar och antagligen även partytält. Har ni tänkt att värma upp tältet om det blir kallt, eller får gästerna helt enkelt ta med sig varma kläder?

  • alfons­o
    Äldre 3 Jul 09:58
    #13

    Underbarnet: Hoppas att ni fick en rikitigt fin bröllopsdag!

    Så glad jag blir att ni är så positiva till upplägget! Nu har vi berättat för familjen och vänner att vi ska gifta oss nästa sommar, så nu finns det ingen återvändo! ;)

Svar på tråden Riktigt budgetbröllop