Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    binderi - skillnad mellan brudbukett och vanlig bukett?

    Emma1982 skrev 2012-06-19 16:36:48 följande:
    Skillnaden känns mest som att det är att de kan ta hutlöst betalt! En kompis till mig gjorde precis som du. Hon gick nämligen först in på lite olika butiker och så fort hon nämnde ordet "brudbukett" utan att närmare få säga hur den skule se ut fick hon prislappar på 1000 kr och uppåt. Till slut gick hon in i en butik och sa att hon ville ha en fin bukett. Prislapp: 300 kr. Så kör på din tanke tycker jag! Det enda jag kan tänka mig är bra att tänka på är att inte ta stjälkar med taggar på, alt att du själv virar ngt fint sidenband runt.
    Anledningen till prisskillnaden är att en vanlig bukett görs med de blommor som finns i butiken i dag. 
    För en brudbukett så kan dom beställa hem mer än dubbelt så mycket blommor som går åt till buketten för att vara säker på att dom bara använder fina exemplar.
    De flesta har nämligen högre förväntningar på en "brudbukett" än på en "vanlig bukett".

    Sen brukar floristen stifta eller tråda blommor i en brudbukett för att dom ska hålla sig finare hela dagen och inte börja sloka så fort, vilket tar tid och tid är pengar.

    Om man vill ha en bukett som är perfekt bollformad eller droppformad eller något annat klassiskt "brudbukettsliknande" så läggs det många timmar på att binda buketten och inte bara 5-10 minuter som det gör när man lägger ihop en bukett med blandade blommor och lite grönt.

    När man inte har så stora krav på hur buketten ska se ut så kan man i princip skicka maken att handla "en bukett" medan man sitter hos frissan (exempelvis) och då få en fin bukett för några hundringar.
    Men man kan även förbeställa en enklare bukett hos floristen och inte betala så mycket mer om man specificerar att det är en enkel bukett man vill ha och att det är helt ok att använda de blommor dom råkar ha hemma just då, att den inte behöver stiftas osv. Men att den behöver klara ett par timmar utan vatten
  • Chicita

    Jag tror inte att du behöver vara orolig för att floristen ska bli sur över att du inte vill beställa en "riktig" brudbukett.

    Om du går in och säger "Jag ska gifta mig i dag och jag vill ha en fin bukett. De önskemål jag har är att den ska hålla 4-5 timmar utan vatten och jag skulle gärna vilja ha röda/ vita/ blåa/ valfri färg... blommor i den, men annars spelar det ingen större roll hur den ser ut" så fixar dom säkert det.
    Jag tror snarare att dom blir glada över att få fixa en fin bukett till dig. Glad

    De flesta bommor med hårda stjälkar brukar hålla rätt bra, som rosor mm. Och floristen kan säkert packa in stjälkarna med lite blött papper och plast (eller om dom har något bättre) som ni sen får ta loss när ni sätter blommorna i vatten senare. 

Svar på tråden binderi - skillnad mellan brudbukett och vanlig bukett?