Inlägg från: Jade84 |Visa alla inlägg
  • Jade84

    binderi - skillnad mellan brudbukett och vanlig bukett?

    Jag funderar på att gå till floristen dagen innan bröllopet och köpa en vanlig bukett med snittblommor att ha som brudbukett. Vad är det egentligen för skillnad mellan binderiet av en vanlig bukett (som brukar ta 3-5 min när man handlar snittblommor) och en brudbukett? Den typ av brudbukett jag tänker på är den där man har stjälkarna som handtag och inte använder oasisboll.

  • Svar på tråden binderi - skillnad mellan brudbukett och vanlig bukett?
  • Jade84

    Det jag egentligen undrade var vad skillnaden i själva binderiarbetet var. Jag nöjer mig gärna med de blommor som finns i floristens kyl, och vill inte ha någon förkonsultation eller nån fin låda till blommorna. Jag skulle absolut inte heller ta upp butikens tid mer än vilken annan kund som helst- verkligen inte i timmar!


    Särskilt tänker jag på de faktorer som Chicita nämnde, hur varierar utseendet på buketten beroende på om det är en 5 min bindning eller en bindning för brudbukett? Och framförallt hur påverkas hållbarheten? Blommorna måste klara 3-4 timmar utan vatten, men det spelar inte så stor roll vad det är för sorts blommor. Kanske någon som har tips på blommsorter som klarar att vara utan vatten bättre än andra (i augusti)? Och vilka sorter som man bör undvika?


    Anledningen till att jag ställer frågan här istället för att gå och fråga hos floristen är delvis att jag är lite orolig över att de kommer att bli sura över att jag inte vill beställa en riktig brudbukett, jag tror inte att de skulle ge mig ett högre pris på snittblommorna från kylen.

Svar på tråden binderi - skillnad mellan brudbukett och vanlig bukett?