• lottie88

    presentöppning?

    Kan gissa på ungefär 25-30 presenter.. så de är runt 75 gäster med barnen... Hur skulle ni gjort med presentöppningen?

  • Svar på tråden presentöppning?
  • lottie88

    men sen samtidigt, hade jag varit gäst på ett bröllop hade ja tyckt de va spännande att se vad brudparet får.. men sen vill man ju inte förstöra stämningen, så ja vet inte hur man skulle göra då...

  • lottie88
    Lipan skrev 2012-06-19 16:21:34 följande:
    Vi kommer att bjuda på brunch dagen efter och då ha presentöppning. Glad
    ville med de först, men kommer inte att ha ekonomi så vi kan göra så..
  • lottie88
    Chicita skrev 2012-06-19 16:35:49 följande:
    Att ha presentöppning kan vara en riktig stämningsdödare.
    Dessutom så ger inte alla saker (även om man nu inte specifikt önskat sig pengar) och att öppna alla paket men lämna alla kuvert känns lite fel. Samtidigt som det kan vara väldigt pinsamt om någon gett lite eller väldigt mycket pengar. Det kan vara svårt att dölja sin besvikelse eller den lätt chockade minen när man öppnar kuvertet även om man inte visar upp hur mycket pengar man fick.

     
    nej men om det är pengar så behöver man ju inte direkt säga hur mycket.. utan säga att det är pengar i kuvertet från den personen..
  • lottie88
    Chicita skrev 2012-06-19 16:53:00 följande:
    Men det var ju det jag skrev Tungan ute
    "Det kan vara svårt att dölja sin besvikelse eller den lätt chockade minen när man öppnar kuvertet även om man inte visar upp hur mycket pengar man fick".
    Jag sa alltså inte att man måste visa eller läsa upp hur mycket pengar man fick... Då läste du nog väldigt mycket mellan raderna Flört

    Om du öppnar ett kuvert som är gemensamt från 5-6 fastrar/ farbröder och kanske ett gäng halvvuxna kusiner och det ligger 500:- där i så kan det vara svårt att inte visa med en min att man är besviken och glatt säga "åh pengar". För även om man inte har några höga förväntningar så kan man ändå, just i den sekund man öppnar kuvertet känna besvikelse och det syns rätt bra i ansiktet.

    Även om man lyckas dölja sin besvikelse så kan det vara svårt att dölja sin glädje. Om man sen öppnar nästa kuvert från "Tant Agda" som man inte förväntade sig något alls av utan bara bjöd för att  mamma skulle bli ledsen annars och det ligger 3000:- där i så kan kontrasten i reaktionerna väldigt väl visa hur besviken man blev på det förra kuvertet.
    Jaha oj förlåt...=)
    Fattade va du menade nu när ja läste det igen.. du kanske har rätt.. vet inte hur vi ska göra.. tycker detta är jättesvårt.. tänk va mycket de är att tänka på egentligen till ett bröllop;)
  • lottie88
    Chicita skrev 2012-06-19 19:11:40 följande:
    hehe det är lugnt. Jag vet hur det kan bli när man läser lite snabbt Flört

    Ja på slutet av vårt planerande så sa jag att om jag förstått hur mycket det var att göra och hålla reda på så hade jag aldrig gift mig Flört
    haha ja jo de e jättemycket att tänka på.. men det blev genast lite lättare när vi igår pratade med servitriserna som vi ska ha=)
  • lottie88
    Chicita skrev 2012-06-19 20:26:41 följande:
    Det förstår jag Solig

    Ett alternativ om ni inte vill ha presentöppning - men ändå vill öppna presenterna så att folk får se vad ni fått, är att delegera ut det.
    Låt någon ni litar på (en förälder kanske?) öppna paketen i lugn och ro i ett annat rum om det finns möjlighet, eller under en paus då ni skickar ut alla ur rummet för en bensträckare.
    Alla paket öppnas och ställs fram på bordet med grattiskortet tydligt placerat bredvid eller ovanpå.
    När det gäller kuverten med pengar så öppnas dom så man ser vem som är avsändaren, men namnen skrivs bara upp på en lista som läggs fram.
    Typ:

    Kuvert med okänt innehåll från:
    Faster Agda
    Mamma & Pappa
    osv... 
    aa fast ja pratade med en kompis precis som gifte sig förra året.. dom gjorde så att dom öppnade presenterna medans dom andra åt tårta.. brudparet tar ju alltid tårta först så då äter vi vår tårta sen går vi och öppna presenter.. sen får gästerna kolla sen om dom vill när dom är klara.. alltså på så sätt gör man ingen stor grej av det=)
  • lottie88
    Chicita skrev 2012-06-19 21:01:58 följande:
    Det är ett bra alternativ tror jag.
    Det som många av oss "protesterat emot" är det där när man ska sitta på sin plats och titta på när brudparet öppnar paketen ett och ett för det kan bli en riktig stämningsdödare.
    Det är ofta roligt att titta på dom första 2-3 paketen men sen börjar det bli trist. Flört
    jo men de kan ja helt förstå.. de kan bli trist å helt tyst... de förstör ju stämningen en hel del..
  • lottie88
    Chicita skrev 2012-06-19 21:18:43 följande:
    Precis Glad
    Ditt förslag är mycket bättre 
    tror vi kör på detta.. får prata lite allvar med sambon med;)
  • lottie88
    AnnLi skrev 2012-06-19 22:36:51 följande:
    Vi hade inte planerat att öppna några presenter (vi hade iofs inte räknat med att få heller eftersom vi sagt att vi inte behövde, men alla hade med sig något ändå). Men det var flera som önskade att vi skull öppna så då gjorde vi det! Var iofs inte fler än 10-15 paket så det gick ganska fort men jag tycker inte det blev nån partydödare.
    ne de beror ju helt på med hur många presenter man får.. de kan ju ta riktigt lång tid..
Svar på tråden presentöppning?