• Äldre 15 Jun 13:05
    6951 visningar
    22 svar
    22
    6951

    Barn på bröllop....

    Barnen kanske kunde vara välkomna vid själv vigseln? Nu vet jag inte hur ni planerar att gifta er, om ni har plats för det. I kyrkan så är ju alla välkomna oavsett, men ja.. Och sedan påpeka att ni vill ha en barnfri middag/fest.

    Jag är varken för eller emot barnfria bröllop. Jag anser att brudparet måste få välja själva. Det blir ju en stor extrautgift med så många barn, så jag kan förstå om ni känner att det inte är något ni vill prioritera. Det bör ju gå bra, så länge folk får veta i god tid kan nog de flesta ordna barnvakt. Ni kan ju göra som de flesta och bara välkomna ammande barn, de kostar åtminstone inget extra ;P


  • Äldre 15 Jun 13:15
    #5

    Jag tycker det kan vara en bra kompromiss att de som vill ha med sig barnen på vigseln, får ha det, men senare är det barnvakt som gäller. Under middagen/festen. Ja, förutom spädbarnen då som sagt.

    Jag tvivlar väldigt starkt på att någon skulle ta illa upp eller tycka det är konstigt om era barn är med, men ingen annans. Dels för att det är era barn, brudparets, och det är ju en stor händelse för hela familjen med ett bröllop och dels för att era barnvakter kanske är inbjudna på bröllopet? Tex barnens mor- och farföräldrar osv.


  • Äldre 15 Jun 13:30
    #7

    Haha ja, det brukar vara en bra muta :P

    Vart ska ni ha vigseln? På samma plats som festen?


  • Äldre 15 Jun 13:42
    #9

    Om ni inte ska ha vigsel i kyrkan, om ni ska gifta er borgerligt på någon plats utomhus eller i någon lokal, så hade jag skippat att bjuda in barnen även till vigseln faktiskt. Hade det varit i kyrkan, så hade jag nog inte valt att skriva att barnen är välkomna heller, utan låtit det vara öppet för föräldrarna att bestämma. Jag tycker ni kan ha vigsel + fest barnfria, med undantag för era egna barn :)

    Jag bor ca 100mil norr om Borås, så har dessvärre inga bra tips att komma med :P Förhoppningsvis kanske någon annan har det :)


  • Äldre 15 Jun 13:56
    #12
    Chicita - Det tycker jag också är en bra lösning om man vill ha med barnen :) Nu tänkte jag dock i TS fall att de inte ville ha med barnen pga den extra kostnaden, men ditt förslag är jättebra. Vi funderade på att ha så också, men hittade ingen passande lokal för det, så det blev barnfritt för vår del, förutom vår dotter.
  • Äldre 15 Jun 14:14
    #14
    Chicita skrev 2012-06-15 14:05:53 följande:
    Vi upptäckte att vi inte hade behövt ha mat till barnen (även om vi räknade med att dom skulle vara med på middagen Flört) Det hade nog varit bättre om vi sett till att beställa typ pizza eller happy meals eller något sånt till dom som dom hade kunnat äta i barnrummet, vilket också hade blivit mycket billigare....
    Ett par familjepizzor räcker ju långt till barnen liksom Glad 

    Dom riktigt små vill ju sitta med föräldrarna men där kan man ofta deala med cateringfirman (om man har catering) och höra om man kanske kan få betala för 1 portion men räkna med att det ska räcka till 3-4 barn upp till 5 år, och sen betalar man för 1/2 portion till de som är över 5 men under....7(?) 
    Vissa cateringföretag kan till och med låta bli att ta betalt alls för barn under 5-6 år eftersom dom får den mat som "blir över" så att säga. Dom måste ju alltid laga lite extra för säkerhets skull. Men det gäller att hitta rätt cateringföretag i så fall.
    Glad
    Ja, lokalen vi bokade (hotell) hade ingen barnmeny, utan barnen fick äta samma som de vuxna (350kr/person), så när vi fick veta det, samt att den lilla konferenslokalen i anslutning till vår lokal blev upptagen (vi hade fått låna den till barnen annars), så bestämde vi oss för att skippa barnen :P Nu gör det inte så mkt, för vi hade inte så många barn bland våra gäster. Det hade blivit 7 barn med vår dotter inräknad, men att betala ca 2500kr extra för dom ville vi inte. Vi hade redan väldigt ansträngd budget. Vi fick ju inte tex beställa pizza till barnen heller. Utöver vår dotter var den ett spädbarn med under middagen, han var ca 4-5 månader tror jag :)

    Har man dock "egen" lokal och lagar maten själv eller har catering, så är det ju smart att typ beställa pizza till barnen :) De äter nog mkt hellre det medan de ser film, än sitta vid bordet och äta med alla vuxna. Även om vår dotter är sådan som föredrar det :P
    Chicita skrev 2012-06-15 14:05:53 följande:
    Susse skrev 2012-06-15 13:52:33 följande:
    Ja jag har också haft den tanken men eftersom vi inte vet vart vi ska vara än så får vi se hur det blir med plats. Vi är i första stadiet påplaneringen =). Har inte ens någon budget än =)
    Men men, någonstans måste man ju börja.....

    Kommer förmodligen behöva mycket tips och ideér framöver =)
    Det finns nog lika många lösningar på problemet som det finns brudpar.
    Hitta en lösning som funkar för er.
    Jag skulle börja med att hitta en plats att vara med middagen, och någon som viger en (+ plats att vigas då).
    Det kan ju hända att lokalen är jättedyr och man behöver varenda hundralapp som man kan spara då, och då är även ett par pizzor en för hög kostnad för barnen liksom.
    Eller ni kanske kan få tag i en lokal som är superbillig och har en hel flygel som ni kan använda till barnen.

    Något jag har lärt mig är att inte ta ut problemen i förskott.
    Lös dom vartefter dom dyker upp istället för att oroa er innan dom ens inträffat Glad
    Håller verkligen med, börja med att boka lokal och vigselförrättare (och hitta en vigselplats), så har ni något att utgå ifrån när ni planerar TS :)
  • Äldre 15 Jun 14:22
    #16
    Chicita skrev 2012-06-15 14:17:54 följande:
    Ja lokalen och hur man löser matfrågan är nr1 att veta.
    Annars kan man planera och tänka ut massa bra saker som faller som ett korthus sen när det inte funkar med lokal / catering.
    Exakt :) Jag bara utgår ifrån att man har sånt klart när man börjar oroa sig för frågor som tex barnfritt dock :P
  • Äldre 15 Jun 14:35
    #20

    Ja, lycka till och fortsätt uppdatera om hur det går :)


Svar på tråden Barn på bröllop....