Inlägg från: darkHorse |Visa alla inlägg
  • darkHorse

    Hjälp mig att beräkna mat!

    Är det alltså buffé ni ska ha? Det går åt olika mycket om det är buffé eller middag med förrätt, huvudrätt och efterrätt.

  • darkHorse

    Jag är tyvärr inte lika bra på buffémat. Vid en vanlig huvudrätt funkar det bra att ta en portion (tex 125-150 g kött) och multiplicera med antalet gäster. När man har buffe behövre man mindre mat (dvs. inte 1 portion gånger antalet gäster), men å andra sidan är det svårt att veta vad gästerna tar mycket av.

    Man får helt enkelt fundera över vad som är värst: att få mycket mat över eller att en rätt tar slut.

    Jag skulle kanske ta 100 g kyckling per person och 100 g fläskfile per person. Har ni några vegeterianer eller annan specialkost?

    Tips är att googla, finns många guider.

Svar på tråden Hjälp mig att beräkna mat!