Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    får inte ha egen ingångsmusik

    Det är sällan som en präst motsätter sig musiken så länge det inte är typ "highway to hell" eller liknande.

    Förklara hur viktigt det är för er att ni får gå in gemensamt till denna. Att det inte motsäger själva gudstjänsten på något sätt och att ni inte gör det för att vara respektlösa. Utan att det helt enkelt skulle betyda väldigt mycket för er.

    Gudstjänsten hänger inte på vilken musik ni går in till, utan på vad prästen säger under själva gudstjänsten.
    Sen är det ju givetvis upp till prästen att få säga nej. Men prata med henne igen du...

  • Chicita
    Dazzle skrev 2012-05-31 14:02:02 följande:

    Här är en tråd jag ska följa då jag är jätteoroad över just detta och inte fått till vårt möte med präst och kantor förrän nu (vigsel 7/7).

    Jag hade bytt präst. Ring kyrkan eller prästen och säg att ni är kristna och vill vigas av en präst som delar er tro och vill medverka till att er vigselgudstjänst blir just så fördjupad som ni önskar. Jag är rädd att vår kantor inte kommer kunna lära sig vår utgångslåt som är ganska avancerad (vi har fått en vikarie) och om han inte kan tänker jag kräva att kyrka anställer någon som kan och vill vara med och skapa min största kristna stund - då jag visar gud att jag deltar i att vårda hans jord genom att funnit någon att älska och bilda familj med.

    Lycka till!!!


    Det där funkar kanske om man faktiskt är kristen, men det är långt ifrån alla som gifter sig i kyrkan som är det.
    Om man inte är det så kan det kanske bli lite pinsamt om prästen ställer några frågor.

    Det är inte bara att "byta präst" om man inte får som man vill. Kyrkan tillhandahåller en präst, om man vill byta så får man oftast fixa fram en egen präst som då får jobba på sin lediga tid och gratis (eftersom dom inte har rätt att ta ut ersättning).

    Jag tror inte heller att ni kan kräva en annan kantor utan det är nog också upp till er själva i så fall att ordna fram någon och i så fall själva betala ersättning till denne.
    camillaasell skrev 2012-05-31 15:50:55 följande:
    Haha. Min blivande och brudföljet ska faktiskt gå in just till Highway to hell :) Det var inga konstigheter för vår präst hon tyckte att det var jättekul!
     Poängen var ju att de flesta präster inte har något emot annan musik Tungan ute
    Just Highway to Hell tog jag som exempel bara för att om dom har åsikter om musiken så brukar det vara om texten är något som går emot kyrkans ståndpunkt. Alltså som säger emot bibeln eller handlar om helvetet mm.
Svar på tråden får inte ha egen ingångsmusik