Inlägg från: mirre01 |Visa alla inlägg
  • mirre01

    Är det bara jag som tycker det är jobbigt i kyrkan (behöver hjälp av er)

    jag skall gifta mig men ja känner redan nu att de kommer bli en pest och pina att gå heeela vägen fram till altaret och kyssas inför 50 personer dessutom gå heela vägen tillbaka :S vet inte hur ja ska klara av min scenskräck


     


    vill absolut inte behöva prata i kyrkan heller, :( vill bara att prästen säger tager du denna bla bla och jag svarar ja! ja kommer svima om ja behöver prata ich rabbla allt dem vill tror ni man kan slippa det ?


    en annan sak är oxå att jag undrar hur fort en vigsel går ? jag har en allvarlig reumatisk sjukdom, vilket gör att ja inte kan stå still längre stunder för då böjar fötter ch knäleder värka ordentligt :( jag är jätte rädd att jag ska behöva stå 30 till 40 min kan man ha en sk snabb vigsel 2 sånger och självaste cermonin ?


     


    behöver hjälp av er

  • Svar på tråden Är det bara jag som tycker det är jobbigt i kyrkan (behöver hjälp av er)
  • mirre01
    Chicita skrev 2012-05-31 11:30:08 följande:
    Det finns vissa juridiska bitar som man inte kan komma ifrån.
    Men hoppa över alla solosånger och diktläsningar. Ha dom två obligatoriska psalmerna bara så blir den ju så kort som det går.

    Vi sa bara Ja har ja för mig. Tror det finns två versioner men är inte säker (ställ frågan i "Fråga prästerna 14"-tråden).
    Och vi pussades inte i kyrkan. Det är inte en svensk tradition. Så säg till prästen att ni inte vill ha den biten så kommer det inte upp på tal ens.
    Berätta för prästen om dina problem med lederna annars så kanske ni kan få sitta (att dom tar fram två stolar till er).

    Det var lite pirrigt att gå in i kyrkan. Men när vi väl stod där framme så försvann allt runtomkring och det var bara vi två och prästen (samt en liten brudnäbb som hade jättetråkigt och lekte en stund innan han somnade på den där bänken man kan knäfalla på Tungan ute )
    tack
Svar på tråden Är det bara jag som tycker det är jobbigt i kyrkan (behöver hjälp av er)