• Mimmi2012

    Rädd för stel stämning?

    Hej på dej!!


    Jag har iofs inte gift mig än, men om några veckor :) Jag kan förstå din rädsla att vara i centrum och ha så mycket folk runt dig!


    Vad gästerna bestämmer sig för att göra har du egentligen ingen kontroll över men dom flesta gäster brukar ta det fint när det är bröllop, ingen vill vara den som stör och e brusig (hoppas jag) Men glöm inte att det är ert bröllop och ni ska göra det som är bekvämt för er!!


    Jag tror du kan bordsplacerar lite smart så att alla har någon dom känner i närheten och dom som har samma typ av intressen kan sitta nära varandra. Det är iofs ganska svårt att fixa ibland men man kan göra det så långt det går.


    Om ni ska ha festprogram kan ni skriva som vi ska göra i vårt:


    "Har vi misslyckats med bordsplaceringen? Har du inget att säga till dina bordskamrater? Står det still i huvudet när det gäller samtalsämnen? Lugn, vi har tänkt på det åt er! Här kommer några förslag på samtalsämnen"


    Sen kan ni komma på lite roliga saker att skriva där som ex vilket kom först, hönan eller ägget, om superlim är så starkt, varför fastnar så inte tuben, varför trycker man hårdare på frärrkontrollen när batteriet börjar ta slut. Det finns massor av sådana roliga saker som kan vara en isbrytare. Du kan också skriva lite frågor om er som gästerna kan prata om eller frågor om gästerna själva.


    Det finns massor att göra för att lätta upp stämningen bland gästerna och du kommer säkert få massor med bra tips här (det har jag fått)


     


     


     


  • Mimmi2012

    Kanonförslag och helt rätt i att det inte är brudens eller brudgummens ansvar om gästen är tyst. Man kan bara hjälpa dom en liten bit men sen är det upp till alla själv att bjuda lite på sig :)


    lisskulla skrev 2012-05-29 15:12:29 följande:
    Välj ett annorlunda upplägg! Välj att bjuda på cocktail på fredag kväll nånstans, så att alla får lära känna varann! Då menar jag Huvudpersonerna, dvs familjerna. eller grilla hemma hos er. Lite vin och mat.

    Eller välj bort den traditionella bröllopsfesten helt.
    Välj att bjuda på en tjusig lunch för de alla närmaste, och efter det bubbel och snacks för resten av gänget på en abbonerad pub.

    Men det viktigaste av allt, träna mentalt genom att försöka tänka att det inte är DITT ansvar om det är tyst eller om folk har tråkigt. Vilket dom ju inte kommer att ha.
Svar på tråden Rädd för stel stämning?