• Mimmi2­012
  Äldre 16 May 15:38
  4321 visningar
  17 svar
  17
  4321

  Ännu en tyvärr, hjälp

  Jag har en svärmor som jag tror inte är superförtjust i mig men kanske inte direkt hatar mig heller. Däremot tror jag inte att hon är speciellt förtjust i idén att jag ska gifta mig med hennes son, hennes lilla pojke. Har än så länge inte hamnat i något bråk med henne, det vill jag undvika, men igår hamnade jag i en diskussion över telefon när hon skulle lägga sig i ang gästerna till vårt bröllop.


  Historien börjar med att mina föräldrar ville bjuda in några gäster, 4 till antalet, där jag och dom var på deras bröllop. Givetvis betalar mina föräldrar för dessa 4 personer och dessa har även tackat ja. Detta fick svärmor nys om och tyckte att det var orättvist och ville också bjuda in folk eftersom mina föräldrar fick. Ok sa vi och då väljer hon att bjuda in 4 personer som vi absolut inte vill ska komma, detta accepterade vi för lugnets skull.


  Nu har det blivit så att de 4 personer som svärmor ville skulle komma kommer till 90% inte att komma, då anser svärmor att hon ska få bjuda in 4 nya personer och att jag behandlar henne orättvist eftersom att mina föräldrar fått bjuda in några. Jag ser det dock så att hon har har fått precis samma sak bara att dom inte tackar ja.


  Svärmor har varit en lite tagg på rosen i princip ända som jag och min sambo träffades och jag vill att det ska sluta. Men jag vet inte vad jag ska göra och inte göra. Om vi inte gör något så är jag orolig att detta kommer fortsätta och ev bli värre när vi skaffar barn! Sambon säger att han ska prata med henne men han är ju i princip rädd för sin egen mamma som manupulerar och är rakt av egoistisk. Vi ska göra vad hon vill annars blir hon sur och besviken!


  Just nu har både jag och min sambo tappat lusten inför bröllopet, vilket är om två månader, och är båda ledsna. Ska jag bara svälja och acceptera hennes beteende eller vad ska jag göra??

 • Svar på tråden Ännu en tyvärr, hjälp
 • Beccas­tina
  Äldre 16 May 15:55
  #1

  låt din sambo säga till henne på skarpen! hon fick en sjans och vald 4 personer som nu inte verkar tacka ja, big deal, inte ert problem! det är inte hennes bröllop utan ert och enligt mig så har ni varit fruktansvärt snälla med att ge henne den första möjligheten så nu e det bra!

  Det är erat bröllop ni bestämmer!

  (förlåt att jag taggar till lite har en mor och en svärmor som är lika dana nämligen)

 • Mimmi2­012
  Äldre 16 May 15:57
  #2

  Det är så jag känner också, det är vårt bröllop! Jag hoppas min sambo tuffar till sig och pratar med henne. Det känns in ok...


  Helt ok att du taggar :) Vi verkar vara en del med svärmorsproblem tyvärr :)

 • Beccas­tina
  Äldre 16 May 16:22
  #3

  ja tala inte om det, svärmor blev galen när hon fick reda på att min M2B skulle flytta hemmifrå 23 år gammal! det var ett jävla hitte på enligt henne och det skulle aldrig hålla med den där "tjejen" men tjiii får hon!!

 • Anneli­256
  Äldre 16 May 21:22
  #4

  det jag funderar över är .. om din sambo har någon typ av relation till dom fyra hon vill bjuda..om han varit på deras bröllop eller andra tillställningar som du har varit med dom dina föräldrar bjudit. Ett bröllop är ju inte bara för bjudningens skull.. jag förstår inte det tänket.. ser det ofta här på bt. Det verkar även som att din blivande svärmor har andra problem med sig själv.. mindervärdekomplex eller något.. totalt rättvisetänkande annars är det inte ok. Tänker även att vad händer om dom andra fyra inte vill komma då? ska hon bjuda ytterliggare fyra till så att hon kommer upp i samma mängd personer som dina föräldrar.. Man måste faktiskt dra gränsen någon stans. Men jag tror att det är bättre att din m2b gör det för att undvika att du hamnar i klämm.


  Om det finns plats och om hon betalar..o om din m2b har någon typ av relation till personerna så hade jag kanske ändå övervägt att låta henne hållas.. det är jobbigt nog med all planering som det är :) Jag kan tanka mig att en hel del av din energi redan gått åt till detta. Med tanke på hennes beteende så kommer du /ni mest troligt alltid att råka ut för liknande konflikter och om ni hela tiden tar strid så kommer det att bli oerhört jobbigt. Visst det kan vara bra att din m2b säger ifrån.. men det gäller då att din svärmor är en sådan person som lyssnar och tar åt sig.. och inte är som jag befarar en person som är van och alltid har fått sin vilja igenom. Det kan ha en positiv effekt också det finns ju vissa människor som aldrig blivit emotsagda :)


  Lycka till.

 • Mimmi2­012
  Äldre 18 May 14:47
  #5

  Anneli256


  Du har så rätt, hon är en männska som alltid får sin vilja igenom. Får hon inte det är hon väldigt noga med att visa och berätta hur besviken hon är. Jag har redan lagt så mycket energi på henne, både ang detta och annat, så jag orkar egentligen inte stå upp för mig själv och oss längre. Egentligen skull jag kunna låta det bero men någonstans känns det som att vi någon gång måste sätta ner foten.


  M2Bs relation till dessa personer är att det ena paret är en vän till hans morföräldrar från början och vi eller han har inte varit på några speciella tillställningar hos dom. Det andra paret är släkt men det hör till saken att M2Bs släkt är väldigt stor med 1 moster och 1 morbror, 2 fastrar och 4 farbröder. Min släkt är väldigt liten och vi ville försöka hålla det någerlunda jämnt, tycker det skulle se tråkigt ut i kyrkan om ena sidan är helt full och den andra sidan knappt är halvfull. Visst, det kanske är en löjlig tanke men så känner jag.


  Skulle vilja tillägga att svärmor tyckte att om vi kände där var lite ungdomar kunde vi bjuda fler ungdomar från deras släkt! Då sa jag, stopp stopp! Vi har väl vänner vi kanske vill fylla upp med i så fall.


  Det är svårt att veta när vi ska ta strid och när vi bara ska låta henne hålla på??!!! I detta fallet så känner jag att det är en så stor dag att varken jag eller M2B vill att hon bestämmer och tycker mer nu....men som du säger, det finns redan så mycket att tänka på!

 • sirifr­edde
  Äldre 18 May 14:50
  #6

  Låt inte svärmor bestämma. Hon har ju redan gjort er ledsen. Jag måste säga att ja har en underbar svärmor som ställer upp till 100%

 • Mimmi2­012
  Äldre 18 May 17:53
  #7
  sirifredde skrev 2012-05-18 14:50:01 följande:
  Låt inte svärmor bestämma. Hon har ju redan gjort er ledsen. Jag måste säga att ja har en underbar svärmor som ställer upp till 100%

  Nä vi borde inte göra det men vi orkar knappt stå emot och sedan ta hur hon blir sen när hon inte får som hon vill. Det är samtidigt inget fel på dom som hon vill bjuda nu, dom e jättesnälla. Meeen, varenda liten cell i mig skriker NEEEJ ha ha


  Vad härligt att du har en kanonsväris!! Det är roligt att se och att det faktiskt finns dom som är underbara också
  :)

 • Mimmi2­012
  Äldre 18 May 17:54
  #8

  Tack för att ni stödjer ni/oss!! Det är skönt att känna lite stöd även om man inte känner varandra :)

 • Äldre 18 May 18:33
  #9

  jag skulle be henne köra upp något i rrrrumpan och sluta gnälla! 

 • Mimmi2­012
  Äldre 18 May 18:52
  #10

  Kanske skulle testa det HA HA HA!!! ;)


  filibustern skrev 2012-05-18 18:33:53 följande:
  jag skulle be henne köra upp något i rrrrumpan och sluta gnälla!
 • Anneli­256
  Äldre 19 May 08:05
  #11

  usch jag förstår känslan precis...


  Det där med att "fylla upp" pga den ena parten har lite mindre släktingar har vi löst genom att kompisar etc kommer att sitta på m2b sida eftersom många av hans släktingar inte kommer / eller inte är bjudna.


  En god vän sa till mig en gång : Anneli välj dina strider.. det är ett motto som jag försöker efterleva. Själv har jag tidigare och är även till viss del nu en "rättviseperson" som stått upp för vad jag tyckt och tänkt och att andra minsann inte ska få bestämma.. Oftast på bekostnad av mitt eget välmående tyvärr :(


  Visst jag tycker ibland det är jobbigt att ge med mig trots att jag vet att de är helt fel.. eller att jag har rätt..


  Men min erfarenhet är att jag mår mycket bättre .. jag har energi till väsentligare saker..o ofta så retar "motparten" sig ännu mer om jag har en "gör vad du vill" attityd..


  Visst med bröllop så är det er dag.. Ni får känna efter om det är lönt att ta upp det.. ellet om det skapar ännu mer konflikter. Hade det varit för något år sedan så hade jag bara skrikit.. PÅ HENNE... hahhahahha


  Ni får känna efter vad som är bäst för er.. kramis.

 • Mimmi2­012
  Äldre 19 May 09:47
  #12

  Anneli, du har så rätt! Tänk att man kan finna svar och sånt stort stöd i någon man aldrig har träffat, kanske för att det är från en skåning till en annan ha ha :) Om det nu är skånska Mörarp vill säga ;) Själv kommer jag från Staffanstorp utanför Malmö men har flyttat från allt mitt till M2B hemstad Sölvesborg. Kanske därför det känns extra jobbigt med eftersom jag är på "deras" hemmaplan och inte känner så många här.


   


  Tack så jättemycket, jag ska nog köra med att ge henne vad hon vill (inom vissa gränser, givetvis), då är jag en bättre människa och behöver inte hålla på som hon gör. Med andra ord inte sänka mig till hennes nivå, jag är faktiskt mycket bättre än så :)


   


  Såg också att du har en blogg som jag tänkte kika in på.

 • Mimmi2­012
  Äldre 19 May 10:10
  #13

  Förresten Anneli!


   


  Har du något bra förslag på vad vi kan säga till svärmor att det är ok och bjuda dessa ytterligare 4 men samtidigt ska hon på ett fint sätt förstå att vi gör detta för att vara snälla mot henne. Jag kan inte säga det rakt ut, då blir hon säkert sur och inte kan förstå mig alls.


  Det har hon ju redan sagt att hon inte alls gör (fast jag är brud), förstår mig menar jag

 • Aniara­4
  Äldre 19 May 11:13
  #14

  Men alltså, alla som ni själva har bjudit kommer ju säkert inte heller. Först bestämmer man vilka man vill bjuda, sen ser man vilka av dem som kommer. Ni valde ett antal gäster, dina föräldrar valde fyra, och svärmor valde fyra. En del tackar ja, en del nej. End of story!

 • Mimmi2­012
  Äldre 19 May 12:34
  #15

  Jag håller helt med dig men jag har börjat se det lite såhär:


  * Kanske förlora slaget men för att sedan vinna kriget* Jag kanske vinner på att låta henne bjuda dessa extra fyra för att i långa loppet kunna hålla huvudet högt och tillslut fått henne att backa pga sina egna misstag

 • sirifr­edde
  Äldre 18 Sep 16:11
  #16

  Jag tycker du ska sätta ned foten. Poängtera att det är NI som gifter er och inte hon. Hon ska bara va glad att sin son har hittat någon. Jag har bekymmer med min mamma ja... Hon är den gnatiga..


  Mimmi2012 skrev 2012-05-18 17:53:36 följande:

  Nä vi borde inte göra det men vi orkar knappt stå emot och sedan ta hur hon blir sen när hon inte får som hon vill. Det är samtidigt inget fel på dom som hon vill bjuda nu, dom e jättesnälla. Meeen, varenda liten cell i mig skriker NEEEJ ha ha


  Vad härligt att du har en kanonsväris!! Det är roligt att se och att det faktiskt finns dom som är underbara också
  :)


 • Aniara­4
  Äldre 18 Sep 21:50
  #17

  Kanske lite sent att sätta foten nu om TS gifte sig i juli?

  Hur gick det förresten?

Svar på tråden Ännu en tyvärr, hjälp
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.