• Anneli­256
    Äldre 16 May 21:22
    4772 visningar
    17 svar
    17
    4772

    Ännu en tyvärr, hjälp

    det jag funderar över är .. om din sambo har någon typ av relation till dom fyra hon vill bjuda..om han varit på deras bröllop eller andra tillställningar som du har varit med dom dina föräldrar bjudit. Ett bröllop är ju inte bara för bjudningens skull.. jag förstår inte det tänket.. ser det ofta här på bt. Det verkar även som att din blivande svärmor har andra problem med sig själv.. mindervärdekomplex eller något.. totalt rättvisetänkande annars är det inte ok. Tänker även att vad händer om dom andra fyra inte vill komma då? ska hon bjuda ytterliggare fyra till så att hon kommer upp i samma mängd personer som dina föräldrar.. Man måste faktiskt dra gränsen någon stans. Men jag tror att det är bättre att din m2b gör det för att undvika att du hamnar i klämm.


    Om det finns plats och om hon betalar..o om din m2b har någon typ av relation till personerna så hade jag kanske ändå övervägt att låta henne hållas.. det är jobbigt nog med all planering som det är :) Jag kan tanka mig att en hel del av din energi redan gått åt till detta. Med tanke på hennes beteende så kommer du /ni mest troligt alltid att råka ut för liknande konflikter och om ni hela tiden tar strid så kommer det att bli oerhört jobbigt. Visst det kan vara bra att din m2b säger ifrån.. men det gäller då att din svärmor är en sådan person som lyssnar och tar åt sig.. och inte är som jag befarar en person som är van och alltid har fått sin vilja igenom. Det kan ha en positiv effekt också det finns ju vissa människor som aldrig blivit emotsagda :)


    Lycka till.

  • Anneli­256
    Äldre 19 May 08:05
    #11

    usch jag förstår känslan precis...


    Det där med att "fylla upp" pga den ena parten har lite mindre släktingar har vi löst genom att kompisar etc kommer att sitta på m2b sida eftersom många av hans släktingar inte kommer / eller inte är bjudna.


    En god vän sa till mig en gång : Anneli välj dina strider.. det är ett motto som jag försöker efterleva. Själv har jag tidigare och är även till viss del nu en "rättviseperson" som stått upp för vad jag tyckt och tänkt och att andra minsann inte ska få bestämma.. Oftast på bekostnad av mitt eget välmående tyvärr :(


    Visst jag tycker ibland det är jobbigt att ge med mig trots att jag vet att de är helt fel.. eller att jag har rätt..


    Men min erfarenhet är att jag mår mycket bättre .. jag har energi till väsentligare saker..o ofta så retar "motparten" sig ännu mer om jag har en "gör vad du vill" attityd..


    Visst med bröllop så är det er dag.. Ni får känna efter om det är lönt att ta upp det.. ellet om det skapar ännu mer konflikter. Hade det varit för något år sedan så hade jag bara skrikit.. PÅ HENNE... hahhahahha


    Ni får känna efter vad som är bäst för er.. kramis.

Svar på tråden Ännu en tyvärr, hjälp