Inlägg från: pulmonate |Visa alla inlägg
  • pulmonate

    Vigsel utomlands

    Jo klart att det går! Jag och min kille gifter oss i Italien om mindre än 2 månader. Inte mer komplicerat än något annat. Vi gifter oss i Castello Scalligero di Malcesine, på Gardasjön. Många engelska par gifter sig där vart år.  För mer info just på detta stället: http://www.malcesinepiu.org/lake-garda/What-to-visitWedding-at-Malcesine.html 
    Det är mååånga är på Bröllopstorget som jag har varit i kontakt med som gifter sig i Italien. Ett par ska gifta sig imorgon här i slottet. 
    I allmänhet så kontaktar du direkt den utländska komunen där ni vill gifta er. När det är registrerat i utlandet skickar ni helt enkelt vigselbeviset till Sverige. Inte mer komplicerat än så!
    Vill ni däremot gifta er på Svenska kyrkan i utlandet, kontaktar ni ambassaden och ser i vilka städer de kan erbjuda det. Men oftast finns mycket finare ställen till utbud om ni INTE gifter er genom svenska kyrkan.
    I Italien gäller regler för borgerlig vigsel att stället måste vara "allmän kulturplats med tillstånd för bröllop". Alltså man kan inte bara gifta sig i en trädgård eller så. Men det finns MASSOR med ställen som är godkända. Det är bara att söka. 
    Ett annat tips för att krångla mindre med pappersarbete är att ni gifter er snabbt borgerligt i Sverige, sen har ni ett symboliskt bröllop utomlands! Då kan ni även utforma det precis som ni vill, ha det var ni vill, mm. 



    Här gifter vi oss om mindre än 2 månader.
Svar på tråden Vigsel utomlands