Inlägg från: Lommila1 |Visa alla inlägg
  • Lommila1

    Tror du på Gud?

    Aniara4 skrev 2012-05-18 16:24:16 följande:
    Jag har tillbringat en stor del av min ungdom i kyrkliga sammanhang (Svenska Kyrkan) och jag känner varken igen den skäggiga gubben på molnet eller hoten om helvetet därifrån. För mig är det föreställningar om kristendom som jag bara hört från personer utanför kyrkan, ingenting som jag någonsin hört en präst eller ledare tala om. 
    Dethär var ganska spännade, jag är religiöst uppväxt eller vad man skall kalla det. Dock har det handlat om väckelserörelser innom kyrkan. Och där har det nog varit mycket hot om dittan o dattan och en sträng Gud som straffar dom orättfärdiga..

    Men kanske skillnden ligger just vilken del av kyrkan man har varit aktiv inom.. hmm?

    Själv försvann det sista jag hade kvar av min barndomstro i samband med skriftskolan ( då de flesta andra brukar vakan upp så att säga) men nån slags tro har jag men inte till den Gud jag fick lära känna som liten
  • Lommila1
    Aniara4 skrev 2012-05-20 13:09:02 följande:
    Sant, det finns såklart olika riktningar och också olika kristna kyrkor med delvis olika budskap. Den del av kyrkan jag befann mig i är väl snarare lite mer progressiv än "mainstream-kyrkan". Men jag har träffat många olika präster på olika ställen, och aldrig träffat på den där skrämselpropagandan.

    Och jag har definitivt aldrig hört någon prata om en skäggig gubbe på ett moln (annat än i samband med vad Gud INTE är), jag vet faktiskt inte varifrån den bilden kommer. Gamla barntimmeböcker kanske?
    Jag tror det är barnböcker, iaf i den barnbibel jag har haft är gubben på molnen med. De e väl ett sätt att visualisera "riket ovan himlen" för barn.
Svar på tråden Tror du på Gud?