Inlägg från: Kroatien2013 |Visa alla inlägg
  • Kroatien2013

    Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?

    Hoppar in här... Ska ha litet bröllop med närmaste familjen i Kroatien i juni 2013. Vi har nyss börjat spåna på hur vi ska ha det, men blir rådhus o restaurang alt totalarrangemang på ett hotell med vigsel utomhus (vill mest det alternativet). Blir ca 15 vuxna o 10 barn (har två själv) så inte så stort. Har mailat hotell om kostnad o börjat kolla på klänningar som kan passa... Svårt att hitta en som är tillräckligt mkt bröllop o ändå enkel o opretentiös... Sen är det ju lite speciellt att planera bröllop utomlands då man inte är där och kan kolla saker så vet inte riktigt var jag ska börja/ta tag... Fler här med utlandsbröllop?

  • Kroatien2013
    MariaMagdalena skrev 2012-11-05 06:39:47 följande:

    Välkommen hit! =)


    Va spännande med utlandsbröllop. Jag och min blivande hade som plan A att vi skulle viga oss på Gran Canaria. Nu vet jag inte hur det funkar i Kroatien med rådhus och allt runtomkring, men vi uteslöt våra planer pga att vi inte fick vara med och utforma vigseln så som vi själva ville, sen skulle det bli så hutlöst dyrt. När vi var in ch pratade med resebyrån så sa dom att för att det ska vara giltigt i Sverige så måste det vara Svenska Kyrkan som viger, men det kanske bara gäller vid kyrkligt? Kan vara värt att kolla upp iaf så det inte blir fel. Sen går det ganska bra att planera via nätet tycker jag. Hur långt innan vigseln åker ni dit?


    Ja ska det vara kyrkligt så är det enklast att viga sig borgerligt först, det är rätt omständigt med borgerlig vigsel med, mycket papper som ska översättas o sådär, Men min man är kroat så han lyckas nog reda ut så vi får allt rätt.

    Vi kommer väl dit 1 vecka innan ungefär, vi har ett hus i närheten av staden vi ska vigas o sambons mamma kommer vara där redan innan om ngt behöver fixas på plats, men jag föredrar att ha kontrollen själv, tror inte hon bryr sig om alla småsaker som jag kan tycka är viktigt.
  • Kroatien2013
    majjja skrev 2012-11-05 15:57:55 följande:
    kan meddela att jag inte slapp tullen, men den var å andra sidan på 122 kr så det var ju verkligen ingen förmögenhet. Nu är den betald och jag hoppas att klänningen dyker upp snart :) 
    Hur får man betala tull? kommer en räkning eller?
  • Kroatien2013
    majjja skrev 2012-11-17 10:29:25 följande:
    vart kollar ni efter kläder till barnen förresten? Tyckte näbbklänningar från bröllopsbutiker o även från kina var lite onödigt dyra. 

    Fick mig ett gott skratt imorse på tal om barnen. Ungarna fick ta en gammal bröllopstidning att klippa i. 5-åriga dottern satt förtjust och klippte ut en brud och brudgum.
    -Och nu ska vi göra den lite vackrare, jag klipper bort prinsen, sådär ja, vad vacker hon blev nu! 

    Framtida bridezilla? haha 
    Tycker oxå det är dyrt... har även problem med att dottern inte vill ha vit klänning (vilket jag absolut vill) så nu försöker jag sälja in iden...
  • Kroatien2013
    majjja skrev 2012-11-17 19:20:02 följande:
    ja här så uttrycktes en önskan om rosa och guld färgade klänningar .. vilket kanske inte riktigt var det jag tänkt. Tänkte att det skulle vara typ rosa eller lila kanske, beroende på färgen på sambons slips. Han har ju rätt i att det inte är panik med att välja färgen på den men jag skulle ju gärna ha haft det klart för att börja leta klänningar till barnen. Men där är vi ju så olika, han gå in i en buik, köper det han ska ha och går hem. Jag å andra sidan klurar och letar och verklgien funderar innan jag köper nåt. 
    :D  
    jag funderar på denna (gifter oss utomlands där det är vaaarmt)

    http://www.lightinthebox.com/sv/gorgeous-satin-och-tyll-armlos-flower-girl-dress_p434744.html


    Hoppas att dottern kan gå med på det bara...
  • Kroatien2013

    Men vad ska vi sätta på vår lilla pojke som kommer vara strax över ett år...? Det är ju som sagt varmt och han kommer väl precis ha lärt sig gå...En liten kostym/finbyxor o skjorta är ju fint, men kanske för varmt...

  • Kroatien2013

    Åh det är svårt att arrangera utlandsbröllop... Nu har jag iaf äntligen fått svar om priser etc från ett av hotellen vi kontaktat. Det är ett bra alternativ så får se om det blir det, men jobbigt att hålla på o maila fram o tillbaka... Vi ska ju bara vara ca 20 pers o det är det som ställer till det lite i ett land som Kroatien där de vanligen har 100-200 gäster... Jag vill ju bara kunna sätta ett datum nu och spika ceremonin o middagen så att vi kan börja fixa med kläder o annat istället. Fler som gifter sig utomlands?

  • Kroatien2013
    majjja skrev 2012-11-22 16:12:58 följande:
    Vi satt och pratade lite om upplägget och vår tanke var ju att vi ska ha bara våra barn, våra två vittnen som är även våra bästa vänner, och en god vän som fotograf, som är med under vår vigsel. Sen på kvällen går vi ut och äter middag med barnen och sen bor på hotell. 
    Så nu när vi spånade lite kändes det som att det blir lite abrupt för dem som inte är med på kvällen att "bara" vara med under vigseln. Så kollade vi med kyrkan vi ska vigas i och det visade sig att de har ett litet bibliotek till uthyrning med plats för max 15 personer. Jättemysigt och lagom stort, för inte alls stora pengar.

    Så vi kommer att ha en bröllopsfika efter vigseln. Tror det blir mysigt, tänker mig kaffe och god sorts thé, lite bubbel, bröllopstårta förstås och macarons och goda små praliner. Lite "tea party" känsla över det. 

    Så nu kliar det förstås i mina pysselfingrar att få göra en fin dukning sen. :) 
    Låter perfekt:) Mysigt med bubbel och lite mingel efter.
  • Kroatien2013
    Bewi skrev 2012-12-05 16:02:19 följande:
    Har inte läst hela tråden så hoppas det e ok att jag hoppar in här :) jag och m2b kommer gifta oss i vegas under påsken 2013 :) vi har bokat flyg, hotell och elvisbröllop ;) klänning inhandlades idag och nu fattas bara skor och birdcage :D åååh längtar så!!! Nån annan här som ska gifta sig utomlands??
    Gifter oss oxå utomlands, juni 2013. Bara vi o våra barn o närmaste familjen. håller på o fixar med var vi ska vara, lite svårt på distans.
  • Kroatien2013

    Nu börjar det hända saker här, kommer inom närmaste dagarna att boka vigsel och middag på ett hotell vi haft kontakt med. Det har varit lite problem med att vi vill ha vigseln vid 16-17 eftersom vi har många barn med, medan man i Kroatien ofta har den vid 19 eller senare och sen middag. Vi ville egentligen vara på poolterassen men det gick ju inte då det är badgäster där så tidigt, men nu har det hjälpsamma hotellet fixat så att vi kan vara på en terass högre upp under vigseln:)

    Vad tycks om följande upplägg: Vigsel kl 17 på terassen, blir kort ca 10 min, lite musik, ceremonin och lite sång. Sedan champagne och efter det fotografering först med gästerna o sen själva. Middagen är tänkt att börja ca 19-19.30 ute vid poolen sen. Lite svårt vad gästerna ska göra medans vi fotas bara...de bor inte på den orten och kommer väl få gå omkring typ... Lite orolig förhur det ska gå med alla 9 barnen (15 vuxna) under middagen, men i värsta fall kan de väl titta på film i vårt hotellrum typ...

    Vi får iaf mkt hjälp av hotelet, både med papper, brudbukett, fotograf etc så jag känner mig jättenöjd:)

    Hur går det för er andra?

Svar på tråden Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?