Inlägg från: vitklänning |Visa alla inlägg
  • vitklänning

    Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?

    Vi giters oss om 2½ vecka, i hemlighet med bara familjen närvarande. (Föräldrar, syskon, respektive, våra barn och min mormor) Sedan blir det middag hos mina föräldrar och på 1års dagen har vi tänkt ha en bröllopsfest för släkt och vänner :)


    Jag är gravid så av det skälet kändes det inte så kul att ha ett stort bröllop nu. Istället satsar vi på festen sedan som inte känns lika anstängande när själva bröllopet redan har varit.


    Vi har bokat en jätte fin gammal "fabrik" till vigseln där vi viger oss borgerligt, fotograf kommer att finnas med under vigseln och före.


    Jag hade förstköpt en mycket enkel fin sommarklänning, men började tvärångra mig så jag åkte in till brudbuktiken och köpte mig en "riktig" brudklänning som jag sedan kan korta av om jag vill kunna ha den till andra tillfällen! Brudgummen kommer att ha kostym.


    Blommorna fixar jag själv, har kollat på filmer på you tube och det verkar rätt enkelt. Trots att vi har ett budgetbröllop så landar vi ändå på över 20000.. Pengarna rullar snabbt iväg :)


     


    Hur har ni tänkt lägga upp själva vigselcermonin?


    Vi funderar på intågande, att det sedan spelas en låt och sedan några fina ord från varandra alt. att vigselförättaren läser en dikt och sedan viger oss. Borde ta ca 10 min. Min syster ska vara brudtärna, dottern näbb och blivande makens bror bestman..


     

  • vitklänning
    Lommila1 skrev 2012-05-15 17:53:44 följande:
    Jag joinar här!
    den 1.6 gifter vi oss i vår tvåsamhet:)
    dvs vigsel i stadhuset, fotosession i naturen o sen resturang. Ja o sen åker vi hem o sova å allt ar som vanligt igen:)

    vi kör i övrigt fullt ut med klänning, frack blommor osv.... vågar inte tänka på hur dyrt de blivit men ca

    Klädsel jag: 3500?
    kädsel han: 1000?
    Ringar; 10000?
    Frissa; 1300 ca
    Blommor 600 ca
    fotografen; 5000 ca
    mat? ???
    Ja en bit över 20000 blev det:S å då tycker jag tillika att vi har snålat in.. hmm vågar inte tänka på hur dyrt de blivit med en fest till...

    När gifter du dig vitklänning? har vi samma datum?
    jo vi har samma datum! :)

    Några stånkade och stönade över att det är en fredag och undrade varför vi inte hade på lördag ist. Men det är vår 5års dag, därför väljer vi att gifta oss den dagen. + att den 1/6 är en lördag nästa år så det blir perfekt för vår bröllopsfest :)

    Sen ser jag fördelen i att festen inte behöver vara lika uppsjasad när det inte är bröllop den dagen, utan jag tycker att det är OK att ha en enklare fest. + att det inte blir i närheten av lika mycket förberedelser innan..
  • vitklänning
    Smulan skrev 2012-05-15 11:11:56 följande:
    vitklänning- Oh det är ju snart det kul. Låter som ett jätte fint bröllop. Smart att ta festen på 1 årsdagen det får vi ha i åtanke här=). Jo som gravid vill man inte ha för mycket att göra. Är det ert första barn? Grattis till både barn och bröllop.
    Vi hade tänkt att kanske ha en dikt som inledning och sen att vigselförättaren får ta sin vanliga del och nu börjar jag även fundera på om man ska ha någon musik men jag vet inte riktigt än. Vi har ju vigseln på stadshuset och det är väl inte en jätte romantisk lokal men men har man ont om pengar så har man. Vår lille son ska vara brudnäbb och vi har köpt en jätte fin gammaldags skjorta med tillhörande bruna hängsel byxor såååååå sött! Våra vittnen har vi valt efter att de är ett par och att killen kan fota snygga bilder med sin dyra dyra kamera Flört. Jag har inte helt hundra bestämt mig för vilken klänning jag ska ha men det lutar åt en turkos/brun fläckig sommar klänning och en vit virkad kofta/bolero och fästmannen vill ha sina favvo jeans en snygg t-shirt och en mörkgrå kavaj. Jag ska ha en enkel håruppsättning och en enkel make up kanske något hårsmycke.

    Nej det är vårt andra barn, storasyster ska vara brudnäbb :)


     


    Jag har kollat och tänkt idag och valt ut två låtar som troligen kommer att spelas under cermonin.


    - Intåg till "here comes the bride"


    - Vigselförättaren hälsa alla välkommna


    - Musik (svensk låt)


    - Vi blir vigda


    - Uttåg :)

    Vad skönt att ha en billig fotograf, vi har anlitat en billig "riktig" fotograf och landar på ca 5000:- Men iom att vi betalar 3000 för lokalen under vigseln så känns det värt att få riktigt bra kort också! :) (men sen om man ser någon skillnad i slutändan vete tusan :P )

    Gulligt med er son, han blir nog jätte fin! Hur gammal är han? Kommer han att gå in före er eller hur har ni tänkt göra då?


    Vår dotter ska ha en "shabby" vit beige klänning med pärlor runt ringningen som hon ääääälskar. När jag såg den så slog jag till direkt trots att vi inte hade bokat bröllops datum då :)

  • vitklänning

    Loving you: Fy vad tråkigt! *kramar om*. Min farmor är också väldigt sjuk och vi vet inte alls hur länge till hon lever.. Hon kommer inte att kunna närvara vid bröllopet, men det hade varit kul att åtminstone få visa henne ett kort från dagen!


     


    Börjar ni på att känna er redo inför bröllopen?Jag har mindre än 2 veckor kvar och känner mig lite stressad. Imorgon ska jag in och de ska då ta mina mått och sy om klännigen lite, jag ska även beställa blommor till buketten (som jag ska binda själv). Hur ska ni andra göra med buketten? Just nu letar jag efter bra recept på helstekt Oxfile, någon som har något tips? :)

  • vitklänning
    Smulan skrev 2012-05-23 11:35:28 följande:
    Har beställt hem denna klänning! Vad tycker ni om den? Hoppas bara den passar nu också!


    Såg jätte fin ut! Hoppas att den passar också :)
  • vitklänning
    Smulan skrev 2012-05-28 11:11:48 följande:
    Vad tror ni om att ha ha denna sång som ingångs och utgångsmusik? Kan man ha det när man gifter sig på stadshuset förresten?

    Sinéad O'Connor


     


    My love
    Your love
    Has opened up a world I've never known

    All hope
    Was found
    A place I never dreamed I would go

    Feels like only yesterday I had locked my heart away
    Safe behind a castle of stone
    Sure I'd always be alone

    Only you know how
    To hear me through the silence
    You reach a part of me that no one else can see
    Forever true there's only me and only you
    Only me and you

    In your face I trust
    With you beside me I am standing strong
    One truth
    Two hearts
    You took my life and made it beautiful

    So you dared to let me shine
    Even walk a step behind
    Willingly you give yourself to me
    Knowing who I was born to be

    Only you know how
    To hear me through the silence
    You reach a part of me that no one else can see
    Forever true there's only me
    And only you
    Only me and you

    Only you know how
    To hear me through the silence
    You reach a part of me that no one else can see
    Forever true there's only me
    And only you
    Only me and you


    och sedan denna dikt som inledning av cermonin:

    Kärleksdikt ur livet från den ljusa sidan:

    Måhända är han den ende i världen som tycker sig veta att hon är den underbaraste kvinnan på jorden.

    Måhända är hon den enda som uppskattar hur fantastisk han är i varje liten sak han gör och i varje liten tanke.

    De tycker sig höra en underton av godhet i allt vad den andre säger och tror att de flesta kanske missar det hos den andre.

    Och de förstår inte hur man kan passera den andre utan att förstå att man just passerat den finaste människan i världen.

    Han har förstått, hon har förstått - därför är vi här idag.


    Vad tycker ni om det?

    Vad heter låten? Försökte titta på youtube men de fanns ju endel att välja bland!

    Nog borde man kunna ha musik där, beror väl iof på hur de har det utformat på ert stadshus.. Om man bara är i ett litet sammanträdesrum eller i en störe sal. (iof kan man ha in och utgångsmusik i båda, det beror ju på hur ni vill ha det!)


    Vi har itne valt in och utgångsmusik, vi tänkte köra de klassiska. "here comes the bride" men vi vet inte riktigt ännu..


     

  • vitklänning

    VI träffade vår vigselförrättare idag, det blir ingång till musik, hon läser en dikt. Viger oss sedan spelas en låt. (lutar mot Du är allt- Shirley Clamp och Sonja Alden) sedan blir det utgångsmarcsh. Klaaaart, så är vi HERR och FRU ! :D

  • vitklänning
    fantasibrud skrev 2012-05-29 13:02:18 följande:
    Hej! Vad roligt det är att läsa om andras smygbröllop!!
    Vi gifter oss i flygledartornet på vår "lokala" flygplats, direkt efteråt åker vi på en veckas semmester med All Inclusive-hotell. Detta är helt hemligt!! Endast våra föräldrar vet om det och dom kommer också att vara med + våra barn. Mor- och farföräldrarna tar sedan hand om barnen när vi är borta så vi får vara bara med varandra. Bröllopet är borgerligt och kommer ske ca. 7.30 på morgonen, planet går 10.15. Vi kommer att vara lite uppklädda men vi ska ju också resa i kläderna så det blir ganska ledigt ändå. Hår och smink fixar jag själv på morgonen, det kommer bli en tidig morgon. Ev. kommer jag att ha en liten blombuket. Jag kommer få en ny ring, eller en ring till ska jag säga, och i mannens ring kommer vi gravera in det nya datumet. Skulle va kul med en fotograf men våra föräldrar får nog ta kort på oss istället. Ska också försöka ordna så vi får champagne på planet. Det ska bli såååå himla kul och jag längtar!!
    Vad kul, det där upplägget gick verkligen i våra tankar. Men vi beslutade oss istället för att låta familjen vara med, dela en middag och så.. Ni får säkerligen en underbar "honeymoon" vår får vänta iom att jag är höggravid så vi får ta någon mini smekmånad (weekend i sverige) när bäbis blivit större och sedan resa hela familjen utomlands om några år :)
  • vitklänning
    Smulan skrev 2012-05-28 22:10:54 följande:
    Låten heter Only you den är såååå vacker och jag lipar varenda gång jag hör den=) kanske dumt att ha den då ;P men den är sååå vacker och den känns som oss, den talar till oss.

    Åh vad roligt det blir nog jätte fint.
    Rummet man vigs i är ett litet rum som rymmer 6 gäster förutom vigselförrättaren och oss. Men jag ska ta och ringa vigselförrättaren imorgon och prata om det. Hoppas att han tycker att det är ok med musik och dikt.

    Den är verkligen jätte fin! :)

    För oss blev valet Chris Medina, min m2b tyckte att den var perfekt! (Om man bortser från orsaken till Varför han skrev låten, får då är den ju lite sorglig.. Annars är orden i den vackra!)


    Det tycker han säkert, vår vigselförrättare sa att alla vill lägga upp olika och att det är helt Ok.


     


    Vårt orosmåln justnu är att dottern blivit sjuk.. idag är 2,a feber dagen, 39,5 vaknade hon med imorse och vi gifter oss på fredag :S Hoppas verkligen att hon hinner bli frisk!!

  • vitklänning
    Smulan skrev 2012-05-30 10:00:18 följande:
    Är det den som heter What are words? Den är jätte vacker. Och historien bakom är super sorglig men sången är ju full av kärlek så den är ju perfekt!
    Pratade med vår vigselförrättare och han sa att tyvärr kunde han inte ordna musik men dikten kunde han läsa. Så vi får se.....ska kanske fråga om vi kan ordna utrustning själva så att vi kan spela musik ändå. Men om inte så är det ok.

    Åh nej hoppas hon hinner bli frisk det är ju verkligen inte kul om hon är sjuk på fredag. Vi hoppas också att vi alla är friska till helgen för vi ska på en kompis bröllop på lördag =) Ska bli sååå kul.

    Precis, den är det! Tycker att den speglar vår syn på relation och äktenskap, hur viktigt det är att stå fast vid sitt ord man avlägger den dagen :)


     


    trist, men kanske ni kan ha med er någon liten "bergssprängare"? :)

  • vitklänning

    Helt otroligt imorgon är den stora dagen!!! Dukade och fixade igår, idag ska jag hämta min klänning och min m2bs kläder. Träna frisyr m,m. Känns helt overkligt :)


     


    Vi har funderat på hur vi ska meddela de närmsta vännerna, men det lutar åt ett MMS och någon textrad. Vad vet vi inte ännu, får klura på det idag :) (men vi skickar nog först på lördag morgon annars blir vi väl nedringda på bröllopsdagen)

  • vitklänning

    Så var den stora dagen här!! Gårdagen var enormt hektisk, klänningen passade inte ens när jag skulle hem med den så hon var tvungen att sy om den mera.. Dessutom hade jag redan betalat för omsömnad men de ville ha ännu mer pengar för att det var mer jobb än de trott. PUckon, har man satt ett pris så har man! Nåja, klänningen är hemma, buketten likaså, naglarna fixade och nu ska jag slänga mig i duschen efter en kort natts sömn!! :)

Svar på tråden Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?