Inlägg från: Anonym (Här är en till) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Här är en till)

    Pormaskar, finnar.. ska snart gifta mig...

    Jag är 27år och har alltid haft finnar, sedan jag var 12år tror jag. Jag har betydligt större problem med det än pormaskar. Jag visar mig aldrig i linne eller t-shirt, nej, inte ens när det är 30 grader varmt på sommaren. Jag visar mig aldrig för någon, förutom min familj, utan smink heller. Inför bröllopet fick jag panik. Jag vill inte gå till en butik och pröva klänningar, jag vill inte ha en klänning med långa ärmar eller en som visade allt (axlar, rygg, armar). Hur löser man det då? Ingen aning. Jag har definitivt inte råd att gå på olika behandlingar och sådana saker och jag har riktigt extrem läkarskräck som gör att jag absolut inte kan förmå mig att gå till en läkare angående detta heller. Jag har lärt mig att leva med det, trots att jag mår dåligt av det. Det jag skriver hjälper inte ts alls, men hon får åtminstone veta att hon inte är ensam.

  • Anonym (Här är en till)
    MsChevy skrev 2012-05-09 20:19:35 följande:
    Jag tror att du borde välkomna solen lite mer. Solig När det är varmt o soligt, göm inte huden med en massa kläder o hår för då blir det instängt o svettigt, dvs mer finnar. Iaf blir det så på mig. Det är jobbigt till en början, men du vinner på det i längden. 
    När jag är inne på jobbet o det är varmt o t-shirten kletas mot ryggen, det är finnar direkt. Så fort jag får chansen låter jag solen torka huden o ge den energi. När jag är hemma o solen skiner, av med tröjan direkt.

    Drick vatten o lägg om kosten så gott du kan. Studera dina matvanor o din menscykel. När får du mest finnar, vad gjorde du dagarna innan, vad åt du? Ofta kan man se ett mönster o då kan man kanske lära sig strukturera om livet så man inte stoppar i sig "finn-främjande" ämnen. Jag har hyfsad koll på det, men har lite för dålig disciplin på mig för att hålla det. Just nu har jag heller ingen energi eller matlust att äta nyttigt (även fast jag borde så ja blir frisk, men smaklökarna bara skriker efter osunt....morr...)
     
    Be läkaren om en remiss till en hudläkare, googla runt på huskurer mot dålig hy. Ge inte upp, göm dig inte! 
    Jag välkomnar solen, men inte när jag umgås med andra människor. Det hindrar mig inte från att gå i linne hemma på vår egen gård eller i vår sommarstuga där vi spenderar större delen av sommaren. Men så fort det kommer någon och hälsar på en stund, så tar jag  på mig en tröja. Jag är dessutom korthårig, så jag blir inte svettig pga den saken. Jag tycker nog inte att jag får finnar direkt av svett heller, kan inte komma ihåg att jag upplevt det på det sättet.

    Det är inget fel på min kost och mina matvanor, jag äter väldigt bra och motionerar. Jag dricker tillräckligt med vatten. Huskurer fungerar inte, de som jag prövat, och som jag skrev, extrem läkarskräck. Det ska vara en fråga om liv och död innan någon kan tvinga mig till en läkare. Men tack ändå :)
Svar på tråden Pormaskar, finnar.. ska snart gifta mig...