• daniiel

    Hur gick min lilla förlovning till detta?

    Vi firade inte vår förlovning alls. Jag vet inte riktigt vad det är att fira, speciellt inte tillsammans med andra. Ingen jag känner har firat sin förlovning, med andra alltså. Vad de gjort på tu man han vet jag ju inte. När man träffar någon sedan, så kanske de säger "Men vad roligt för er, grattis!", men inte mer än så.


  • daniiel
    Pagnie skrev 2012-04-26 21:26:44 följande:
    nej som sagt nu vet inte jag om du är svensk eller så men svenskar brukar ju inte ha för vana att fira förlovningar men i hans kultur så är det en väldigt stor sak att förlova sig då ingen eller i alla fall nästan ingen förlovar sig utan att det blir ett bröllop senast nästa år.
    Och jag vill ha det bästa från båda kulturerna i både bröllopet och förlovningen så jag tycker att det roligaste är att ha en stor fest. eller ja halvstor när man förlovar sig. Alltid kul att ha en ursäkt för att ha fest och eftersom det här är traditon i hans kultur så kör vi. Precis som att vi kommer att ha två vigselceremonier.
    Jag tycker väl det är helt okej att ha en fest om man nu vill ha det, oavsett kultur. Kan dock förstå det ännu mer om det är vanligt i hans kultur :) Ingen är ju tvingad att dyka upp heller, om de nu inte skulle vilja (nu menar jag inte att jag inte tror att era gäster vill vara med och fira). Det jag dock kan tycka är extremt konstigt och bakvänt är att börja planera både bröllop och förlovningsfest innan man ens är förlovad. Jag vet väl inte om det är så traditionsenligt, eftersom du nu pratar om tradition. Kanske är vanligt där din blivande kommer ifrån iofs, det vet jag ju inte. Samt att ha en förlovningsfest med klädkod och presenter. Det blir verkligen kaka på kaka kan jag tycka. Att gästerna förväntans klä upp sig och komma med presenter två gånger.

    Men.. ni gör absolut som ni vill och så länge ni är nöjda med ert val, ja, så är det bra :)
  • daniiel
    Green skrev 2012-04-27 12:00:00 följande:
    Nja, sanning med modifikation från min sida.
    Planerar man bröllop på allvar så anser jag att man är förlovade.
    Tycker inte att man planerar att förlova sig för att det ska passa med när man planerar att gifta sig.
    Precis vad jag tycker och tänker också. När man börjar planera bröllop, så är man definitivt förlovad. Egentligen från det ögonblick man gemensamt bestämmer sig för att gifta sig, även om man inte börjar planera redan då. Inte från när man får en ring på fingret. Ringen är bara en symbol för förlovningen som man kan använda sig av om man vill.

    Vi var då förlovade utan ringar, så om förlovningen hänger på ringen, så var vi väl inte förlovad alls.
  • daniiel

    TS - Jag förstår, du resonerar så, men rent tekniskt sett är ni ju redan förlovade. Ni har gett varandra ett löfte om att ni ska gifta er, annars hade ni ju inte planerat ett bröllop alls. Om man bara skulle vara förlovad efter mannen (eller kvinnan) gått ner på ett knä och frågat, så skulle nästan ingen vara förlovad, då det inte är många som gör så. Sedan kan jag hålla med om att en förlovning absolut ska innebära att man faktiskt ska gifta sig och att man inte ska förlova sig innan man är överens om den saken. Det innebär ju dock inte att man bara "får" vara förlovad ett år innan bröllopet, för annars är det inte seriöst. Inget är säkert här i livet. Det händer saker som man inte kan förutse eller rå över.


  • daniiel
    Pagnie skrev 2012-04-27 23:32:15 följande:
    jo absolut jag förstår exakt vad du menar och jag vet att jag kan vara lite gammalmodig och ja rent ut sagt konstig i mina tankar. Jag vet faktiskt inte vart jag fått detta ifrån men det är bara så jag känner. Jag vill ha allt det där med att gå ner på knä och så vidare och det är det jag ser som förlovning. Har man ingen ring är man inte förlovad. Om någon skulle komma fram till mig och säga att ja jag är förlovad men jag har ingen ring så skulle jag nog tycka att den personen var dum i huvudet ärligt talat. Men som sagt det är så som jag tycker. Ring = förlovning   ingen ring = bara bröllopsplaner och inte förlovad.
    Ptja, då var väl jag och maken bara ett par dumhuvuden som aldrig var förlovade då... trots att vi hade lovat varandra före vi gifte oss att vi skulle gifta oss = för lovad = förlovad.
  • daniiel
    Pagnie skrev 2012-04-28 15:12:52 följande:
    Det där var det du som sa och inte jag. Men du var ju i dina ögon förlovad innan du fick en ring och jag är enligt mig själv inte förlovad förän jag har en ring. Jag känner inte att jag borde ha andras godkännande för vad dom tycker utan jag tycker så och då är det så för mig. Inget mer med det och jag ändrar mig ju inte för att andra säger på ett annat sätt. Alla får ju tycka vad dom vill helt enkelt. Alla har olika teorier om allt. Finns ju ingen lag för det så det är ju bra för då kan alla tycka som dom vill. Alla har rätt med andra ord.
    Men som jag sa tidigare jag är väldigt fast i mina principer och mitt sätt att tro på. Svårt att ändra på det. Men det är nog många som stör sig på det också. Och så kommer det ju alltid vara. Men jag tror helt enkelt på att man är förlovad när man har en ring, man bör gifta sig senast kommande år, man bör inte skaffa barn innan man är gift och har utb eller fast jobb, man bör gifta sig i vit klänning. Man bör inte gå och förlova sig när man vart tillsammans mindre än ett år, man bör en massa saker men som jag sa tidigare. Det är mina åsikter och det jag lever efter. Hur alla andra gör kan inte röra mig mindre.
    "Om någon skulle komma fram till mig och säga att ja jag är förlovad men jag har ingen ring så skulle jag nog tycka att den personen var dum i huvudet ärligt talat"
  • daniiel

    Precis, du frågade hur andra firade sin förlovning och jag svarade. Sedan var det många här i tråden, inklusive jag, som funderade kring det där med att ni planerar bröllop, planerar förlovningsfest, men inte är förlovade, för att det måste gå till på ett visst sätt och inkludera en ring. Då utveklades diskussionen, det är ingen som har käftat. Du har berättat din syn på det hela och jag har berättat min. Jag drog det dock inte så långt som att börja kalla folk dumma i huvudet för att de valde att göra på sitt sätt och inte mitt sätt. Ja, du har en helt annan syn på saker och ting än vad jag har och som jag skrivit tidigare, så är det okej. Jag ville bara dela med mig av min syn på förlovning och vad det betyder för mig, nämligen ett löfte om giftemål, inte en sådan materiell sak som en ring.


Svar på tråden Hur gick min lilla förlovning till detta?